Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

4η Γενική Συνέλευση Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών

Πραγματοποιήθηκε στις 21 Απριλίου 2022, η 4η Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών (ΕΟΑ), με τη συμμετοχή 50 αντιπροσώπων. 24 εκπροσώπησαν την Εθνική Ολυμπιακή τους Ακαδημία ενώ άλλοι ήταν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ευρωπαικής Επιτροπής Fair Play. Στην Συνέλευση συμμετείχαν οι Γιώργος Κορέλλης, Λειτουργός ΚΟΕ και η Κλέα Παπαέλληνα Κοσμήτορας της Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου.

Η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, ήταν η πρώτη ύστερα από αρκετές αναβολές τον τελευταίο χρόνο λογω αρχικά της πανδημίας και στη συνέχεια του πολέμου στην Ουκρανία. Η Αντιπρόεδρος της ΕΟΑ Δρ Μαρία Μπουλάτοβα, η οποία εκπροσωπεί την Ολυμπιακή Ακαδημία της Ουκρανίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη στήριξη και τα μηνύματα συμπαράστασης που έλαβε από τις Εθνικές Ολυμπιακές Ακαδημίες, όπως επίσης και από την ΕΟΕ, την ΕΟΑ, την ΔΟΑ την ΔΟΕ, το EFPM και το ICSSPE(*). Η Συνέλευση αποφάσισε την ένταξη στην ΕΟΑ, της Ολυμπιακής Ακαδημίας του Κοσόβου.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, ο Πρόεδρος της ΕΟΑ Δρ Μάνφρεντ Λάμμερ, παρουσίασε τις δράσεις του περασμένου έτους που επηρεάστηκαν σε σημαντικό βαθμό από την πανδημία, και η παρουσίαση συνοδεύτηκε από την αντίστοιχη του Δρ Διονύση Γάγγα υπεύθυνου για θέματα Καλής Διακυβέρνησης. Στο πλαίσιο της συνέλευσης εγκρίθηκαν επίσης οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για το 2020, και ο προϋπολογισμός για τα επόμενα χρόνια.

Οι επιτροπές της ΕΟΑ, αναφέρθηκαν στις δραστηριότητές τους, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, σημαντικές βελτιώσεις στον τομέα της επικοινωνίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο διαλέξεις από τον Δρ Ούρι Σιέφερ (Πρόεδρος του ICSSPE) και τον Καθηγητή Τιερί Ζιντς (Μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Εκπαίδευσης της ΔΟΕ). Ο Ούρι Σιέφερ παρουσίασε τις προοπτικές σχετικά με τη σημασία των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών και ο Τιερί Ζιντς ανέπτυξε το θέμα που αφορά στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Ολυμπιακών και Ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Αρκετές Εθνικές Ολυμπιακές Ακαδημίες μεταξύ των οποίων και η Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου έστειλαν εκθέσεις για τις δραστηριότητες τους.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
4 Μαΐου 2022

 

 

Search