Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Από τη Βάση στην Κορυφή : Η ΚΟΕ βραβεύει τους καλύτερους Έφηβους-Νεάνιδες 2021

Θα δοθούν επίσης τα βραβεία «Γλαύκος Κληρίδης» στους κορυφαίους αθλητές της χρονιάς

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή πραγματοποιεί την Πέμπτη 14 Απριλίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο (6.00 μ.μ.), την Τελετή Βράβευσης των Κορυφαίων Εφήβων-Νεανίδων 2021 – «Από τη Βάση στην Κορυφή», σε έναν ετήσιο θεσμό που καθιερώθηκε το 1985 κατα την διάρκεια της οποία θα απονεμηθούν επίσης τα Βραβεία «Γλαύκος Κληρίδης» στον καλύτερο αθλητή και την καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς.

Για τις φετινές βραβεύσεις Εφήβων-Νεανίδων 2021, 37 αθλητικές ομοσπονδίες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων απέστειλαν τις προτάσεις τους για τους καλύτερους σε κάθε άθλημα, μέσα από τις οποίες θα αναδειχθούν ο καλύτερος Έφηβος και η καλύτερη Νεάνιδα όπως επίσης οι καλύτεροι των ομαδικών αθλημάτων. Επιπρόσθετα θα απονεμηθούν τα βραβεία «Αντώνης Παπαδόπουλος» και «Μαριάννα Ζαχαριάδη» στον καλύτερο Εφήβο αθλητή και την καλύτερη Νεάνιδα αθλήτρια Στίβου, καθώς και το βραβείο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στον αθλητή που συνδυάζει τις αγωνιστικές επιτυχίες με τις άριστες επιδόσεις στο σχολείο.

Κατά την φετινή εκδήλωση, η ΚΟΕ με σεβασμό στην ιστορία, αλλά και σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στον αθλητισμό, αποφάσισε όπως τιμήσει τρία πρώην Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, απονέμοντας ονομαστικά βραβεία στους κορυφαίους Έφηβες-Νεάνιδες 2021, της αθλητικής ομοσπονδίας στην οποία διετέλεσαν πρόεδροι επί σειρά ετών. Πρόκειται για τους αείμνηστους Κίκη Παρασκευά (Κανό), Πανίκο Προκοπίου (Κολύμβηση) και Σωφρόνη Σωφρονίου (Χάντμπολ).

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί για να παραστούν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ενώ την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω Live Streaming από την ιστοσελίδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (www.olympic.org.cy) .

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
12 Απριλίου 2022

 

 

Search