Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Εορτασμός Ημέρας της Κοινοπολιτείας στο Ολυμπιακό Μέγαρο

Κυπριακή Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων και Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία συνδιοργανώνουν κοινές εκδηλώσεις στις 15 Μαρτίου

Η Κυπριακή Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων (ΚΕΚΑ), σε συνεργασία με την Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία, συνδιοργανώνουν στις 15 Μαρτίου ολοήμερο εορτασμό της Ημέρας της Κοινοπολιτείας, με σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα είναι συνδεδεμένο με την διοργάνωση των Κοινοπολιτειακών Αγώνων, αφού αυτοί θα διεξαχθούν φέτος στο Μπέρμιγχαμ από 28 Ιουλίου μέχρι 8 Αυγούστου με τη συμμετοχή 5000 περίπου αθλητών.

Έτσι, το πρωί της 15ης Μαρτίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο θα γίνει παρουσίαση δέκα αθλημάτων που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των αγώνων του Μπέρμιγχαμ, από προσωπικό, προπονητές και αθλητές των αντίστοιχων αθλητικών ομοσπονδιών, την οποία θα παρακολουθήσουν πέραν των 400 μαθητών από επτά διαφορετικά σχολεία, διαφόρων βαθμίδων της εκπαίδευσης. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τον τρόπο διεξαγωγής των αθλημάτων, να πληροφορηθούν για την ιστορία και τους κανονισμούς τους αθλήματος.

Το βράδυ της ίδια μέρας, στο Ολυμπιακό Μέγαρο θα διοργανωθεί δεξίωση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τιμηθούν όλοι οι αθλητές της Κύπρου που κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο σε διοργανώσεις Κοινοπολιτειακών Αγώνων, από την πρώτη συμμετοχή της Κύπρου το 1978 στο Έντμοντον του Καναδά, μέχρι και την τελευταία το 2018 στο Gold Coast της Αυστραλίας.

Κυπριακή Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων
25 Φεβρουαρίου 2022

 

 

Search