Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παγοδρομίες : Κορυφαία διεθνής επιτυχία για την Μαριλένα Κιτρομίλη

Πρώτευσε στο ISU Challenger του Καναδά και εξασφάλισε πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιτυχία για το άθλημα των Παγοδρομιών στην Κύπρο, σημείωσε η Μαριλένα Κιτρομίλη. Κατέλαβε την πρώτη θέση στο ISU Challenger Series Autumn Classic International 2021, που διοργανώθηκε από 16-18 Σεπτεμβρίου στο Κεμπεκ του Καναδά, εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα εισιτήριο για τη συμμετοχή μίας αθλήτριας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών, τόσο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα όσο και στο Πανευρωπαϊκό που θα διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο.

Η συνολική βαθμολογία 180.72 που δόθηκε στην Κιτρομίλη από τους κριτές, αποτελεί τη ψηλότερη βαθμολογία που έχει καταγράψει ποτέ αθλήτρια της Κυπριακής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών.

Ενδεικτικό της μεγάλης εμφάνισης της Κιτρομίλη είναι ότι η βαθμολογία πρόκρισης στις τρεις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις Παγοδρομιών (Ολυμπιακοί, Παγκόσμιοι και Πανευρωπαϊκοί) για το τεχνικό μέρος είναι Short Program (TES): 30, και Free Skating (TES): 50 και η βαθμολογία της αθλήτριας ήταν Short Program (TES): 35.57 και Free Skating (TES): 61.95, κάτι που επιβεβαιώνει και τη μεγάλη επίδοση που πέτυχε.

Τα πρωταθλήματα Challenger στο χώρο των Παγοδρομιών κατατάσσονται ως διοργανώσεις που έχουν μπροστά τους ως υψηλότερου βαθμού, μόνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο παρουσιαστής των αγώνων χαρακτήρισε την αθλήτρια από την Κύπρο (γεννήθηκε στις Η.Π.Α.), ως την έκπληξη των αγώνων και τη βαθμολογία που κατέγραψε ως «τεράστια». Στο σχολιασμό του κατά τη διάρκεια του προγράμματος της Κιτρομίλη εντυπωσιασμένος από την εμφάνιση της, ανέφερε ότι η νεαρή Κύπρια πρωταθλήτρια, την ώρα που εκτελεί το πρόγραμμα της είναι σαν να «γίνεται ένα με τη δεύτερη της φύση».

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συγχαίρει την Κιτρομίλη για την μεγάλη της επιτυχία, όπως επίσης και την Κυπριακή Ομοσπονδία Παγοδρομιών, και εύχεται ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα του τελικού στο ISU Challenger του Καναδά, καθώς και σύνδεσμοι στο YouTube με τον αγώνα της Κιτρομίλη τόσο στο Short Program όσο και στο Free Skating

Final results
Marilena KITROMILIS (CYP) – 180.72
Young YOU (KOR) – 180.25
Seoyeon JI (KOR) – 173.69
Karen CHEN (USA) – 173.00
Starr ANDREWS (USA) – 155.25
Siwon LEE (KOR) – 153.70
Emily BAUSBACK (CAN) – 149.32
Gabrielle DALEMAN (CAN) – 146.51
Eliska BREZINOVA (CZE) – 141.37
Alison SCHUMACHER (CAN) – 127.06
Jenny SHYU (TPE) – 113.04

Βίντεο:
Short Program: https://www.youtube.com/watch?v=YmOPxe5-gZc
Free Skating: https://www.youtube.com/watch?v=FFgoFVkV0dA&t=280s

 

 

Search