Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

H KOE βράβευσε τους κορυφαίους Έφηβους-Νεάνιδες 2020

Γιώργος Χρυσοστόμου : «Στα πρόσωπα σας εκπροσωπείται το αισιόδοξο αύριο της κοινωνίας μας»

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), πραγματοποίησε την Πέμπτη 27 Μαΐου στο Ολυμπιακό Μέγαρο την «Τελετή Βράβευσης των Καλυτέρων Εφήβων-Νεανίδων 2020», η οποία ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο Ουράνιο Ιωαννίδη, Πρόεδρο της ΚΟΕ από το 2008 μέχρι το 2016.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με κύριο χώρο διεξαγωγής την αίθουσα «Ευ Αγωνίζεσθαι», όπου έγιναν οι βραβεύσεις, ενώ για λόγους τήρησης των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας, χρησιμοποιήθηκαν οι υπαίθριοι χώροι του Ολυμπιακού Μεγάρου. Εκεί φιλοξενήθηκαν οι αθλητές που βραβεύονταν μέχρι την είσοδο τους στην αίθουσα, καθώς και οι προσκεκλημένοι από τις αθλητικές ομοσπονδίες και οι συνοδοί των αθλητών, οι οποίοι παρακολουθούσαν την εξέλιξη της εκδήλωσης μέσω τηλεοράσεων και ζωντανής σύνδεσης με την αίθουσα. Η εκδήλωση μεταδιδόταν μέσω Live Streaming από την ιστοσελίδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, σε πολλά Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθηναν χαιρετισμούς ο εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Νικόλας Γιασουμής, και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης. Παρόντες επίσης Αξιωματούχοι και Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, Μέλη του Δ.Σ. του ΚΟΑ και η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού, Προέδροι και εκπρόσωποι των Αθλητικών Ομοσπονδιών, ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο Χρίστος Ιωαννίδης, υιός του Ουράνιου Ιωαννίδη στον οποίο ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση, και εκπρόσωποι των Χορηγών της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Γιώργος Χρυσοστόμου καλωσόρισε εκ μέρους του Εκτελεστικού Συμβουλίου και του προσωπικού της ΚΟΕ τους αθλητές και τους προσκεκλημένους εκφράζοντας την ικανοποίηση του γιατί επιτέλους η κοινωνία και ο αθλητισμός αρχίζουν να επιστρέφουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής και συγκίνηση γιατί στο Ολυμπιακό Μέγαρο χώρεσε η ελπίδα του κυπριακού αθλητισμού. Απευθυνόμενος στους αθλητές που βραβεύτηκαν, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ σημείωσε : «Στα πρόσωπα σας εκπροσωπείται η νέα γενιά του τόπου μας το αύριο της κοινωνίας μας. Επιπρόσθετα εκφράζω τη βεβαιότητα ότι ανάμεσα σας βρίκονται αυτοί που μελλοντικά θα στελεχώνουν την Ολυμπιακή μας ομάδα και θα μας χαρίζουν ανεπανάληπτες στιγμές υπερηφάνειας»

Ο κ. Χρυσοστόμου, ευχαρίστησε το ΥΠΠΑΝ και ιδιαίτερα τον Υπουργό κ. Πρόδρομο Προδρόμου για τις ενέργειες του και την ειλικρινή και αγαστή συνεργασία που συνέβαλαν ώστε η ΚΟΕ να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα εκπληρώνοντας το ρόλο της. Απηύθυνε επίσης θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της ΚΟΕ, ιδιαίτερα στην ΟΠΑΠ Κύπρου με την οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα η αναβάθμιση της συνεργασίας και όλους τους υπόλοιπους χορηγούς, την RCB Bank, τη Carbo One, τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, τη CYTA, τις ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΜΕΤΡΟ, και την ΤΟΥΟΤΑ για τη συνεργασία και τη βοήθεια προς την ΚΟΕ, και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης στο χαιρετισμό του σημείωσε μεταξύ άλλων : «Οι επιτυχίες του Κυπριακού Αθλητισμού αδιαμφισβήτητα ανήκουν πρωτίστως στους ίδιους τους αθλητές, τους προπονητές και στις Ομοσπονδίες τους. Σημαντικός και ο ρόλος των γονιών για στήριξη και βοήθεια των παιδιών τους. Τους συγχαίρω θερμά. Η πλειοψηφία των βραβευθέντων αθλητών είναι εντεταγμένοι στους σχεδιασμούς του ΚΟΑ. Επίσης πολλοί από τους αθλητές ξεκίνησαν από το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΚΟΑ, το ΕΣΥΑΑ».

Όπως αναφέρθηκε συνολικά προτάθηκαν από 32 Ομοσπονδίες, 32 έφηβοι και 31 νεάνιδες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων. Οι προτάσεις έγιναν αποδεκτές από την τεχνική επιτροπή της ΚΟΕ και επικυρώθηκαν από το Εκτελεστικό Συμβούλιο. Οι βραβεύσεις των «κορυφαίων εκ των κορυφαίων» από όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες θα πραγματοποιηθούν σε μεγάλη τελετή τον ερχόμενο μήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί η Ολυμπιακή μας ομάδα που θα ταξιδέψει στο Τόκυο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά ο Πίνακας με όλους τους βραβευθέντες :

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020 ΑΝΑ ΑΘΛΗΜΑ
ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ Κωνσταντίνος Κοσιής / Κλειώ Μαρία Ιωάννου
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ Παντελής Παπαδόπουλος / Αγγελική Σωτηρίου
ΓΚΟΛΦ Θεόδωρος Μιχαήλ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΡΓΑΝΗ Γιώργος Άγγονας / Γκλόρια Φιλασίδη
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΚΗ Βικτώρια Σκιττίδη
ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ Rayan Mehio / Μαρία Χριστοφίδου
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ Τζόζεφ Ηλία / Φωτεινή Μελετιέ
ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΚΙ Γιάννης Αθηνάκης / Στέλλα Αναστάση
ΙΠΠΑΣΙΑ Αλέξανδρος Ευθυμίου / Ελένη Πολυβίου
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ Γιώργος Γιασεμίδης / Μαριλένα Μακρή
ΚΑΝΟ Gleb Vinarskis / Σάββια Χατζηχαραλάμπους
ΚΑΡΑΤΕ Λοΐζος Βασιλείου / Ρεβέκκα Οικονομίδου
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Σοφοκλής Μούγης / Maria Erokhina
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ Ιάσων Διογένους / Εκατερίνα Λοσκούτοβα
ΜΠΑΤΜΙΝΤΟΝ Ιάκωβος Αχεριώτης / Εύα Καττιρτζή
ΞΙΦΑΣΚΙΑ Αλέξανδρος Ταλιώτης
ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ & ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ Ανδρέας Εφραίμ / Σεμέλη Αρκατίτη
ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΕΣ Εμιλία Ζίνγκας
ΠΑΛΗ Χαράλαμπος Χοίρας
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ Κωνσταντίνος Παυλίδης / Κάλια Λαζάρου
ΠΥΓΜΑΧΙΑ Μιχάλης Πεττεμερίδης / Λαΐλα Απτουλλατίφ
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ Κλεάνθης Βαρναβίδης /Παναγιώτα Χαραλάμπους
ΣΤΙΒΟΣ Γρηγόρης Νικολάου / Στυλιάνα Ιωαννίδου
TAEKBONTO Ευάγγελος Γεώργιος Αντωνίου / Ευτυχία Χρίστου
ΤΖΟΥΝΤΟ Πέτρος Χριστοδουλίδης / Ζανέτ Μιχαηλίδου
ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ Λεωνίδας Λεωνίδα /Έλενα Πέτρου
ΤΡΙΑΘΛΟ Γιάννης Καραγιαννάς / Αντωνία Σοφοκλέους
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ Θεόδωρος Ιωαννίδης / Τζώρτζια Επιφανίου

ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ Νικόλας Λουκά (ΑΕΚ Λάρνακας) / Ιωάννα Κυπριανού (ΕΘΑ Έγκωμης)
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ (Σάλας) Αντώνης Μαυρομμάτης (Παφιακός / Ομόνοια Λευκωσίας) / Παναγιώτα Τοουλιά (Ανόρθωσις Αμμοχώστου)
BEACH VOLLEY Οδυσσέας Σαββίδης (Παφιακός) / Ντάρια Γκουσάροβα (Εθνική Beach Volley)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Λοΐζος Λοΐζου (Ομόνοια Λευκωσίας / Εθνική Ομάδα) Ευθαλία Σιακαλλή (Λευκοθέα Λατσιών / Εθνική Ομάδα)
ΧΑΝΤΜΠΟΛ (Σάλας) Ματθαίος Χριστοδούλου (Παρνασσός Στροβόλου) / Γεωργία Κκαϊλά (Ένωση Νεολαίας Αθηένου)
ΧΟΚΕΪ Λάμπρος Λαμπριανού / Αρετή Γουέστ

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
27 Μαΐου 2021

 

 

Search