Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κοινές Δράσεις ΚΟΕ και ΚΕΠΕ ενόψει αποστολών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, η ιστορική πρώτη συνεδρίαση  μεταξύ της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), και της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΚΕΠΕ), με αντικείμενο της συνεδρίας την κοινή δράση ενόψει των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνών στο Τόκιο.
Στην τηλεδιάσκεψη την ΚΕΠΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Ανδρέας Καμαρλίγγος, ο Γενικός Γραμματέας Ανδρέας Ρουμπάς και ο Αντιπρόεδρος Ευθύμιος Πολυδώρου.
Αντίστοιχα την ΚΟΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Γιώργος Χρυσοστόμου, ο Αντιπρόεδρος Γιώτης Ιωαννίδης και ο Ταμίας Αλέξανδρος Χριστοφόρου. Παρόντας ήταν και το Μέλος των Συμβουλίων τόσο της ΚΟΕ όσο και της ΚΕΠΕ, Ανδρέας Θεοφυλάκτου.
Ανάμεσα στις αποφάσεις που λήφθηκαν, ήταν όπως δημιουργηθούν κοινές διαφημιστικές ενέργειες που θα αφορούν στα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα, οι οποίες θα προβληθούν στην Ιαπωνία με αφορμή τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Παράλληλα, οι δύο πλευρές αποφάσισαν την κοινή δράση μεταξύ των δύο Επιτρόπων, καθώς και κοινή συνεδρίαση μεταξύ όλων των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου τόσο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής όσο και της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακης Επιτροπής. 
Aξίζει να σημειωθεί ότι η πολη Shimotsuke στην Ιαπωνία θα φιλοξενήσει τους αθλητές της Κύπρου για προετοιμασία δυο εβδομάδες πριν τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο.
Σημειώνεται ότι και τα δυο σώματα ΚΟΕ και ΚΕΠΕ έχουν υπογράψει από κοινού συμφωνία με τη πολη Shimotsuke, η οποία εκτός άλλων προνοεί την προβολή της χώρας μας πέραν του πεδίου του αθλητισμού όσο και στους τομείς του πολιτισμού, της κουλτούρας και της παράδοσης.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
21 Ιανουαρίου 2021

 

 

Search