Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο Τάσος Λόρδος απώλεια για τη Σκοποβολή και το Ολυμπιακό Κίνημα

Η είδηση της απώλειας του Τάσου Λόρδου σκόρπισε θλίψη στο Ολυμπιακό Κίνημα στην Κύπρο, και ιδιαίτερα στο χώρο της Κυπριακής Σκοποβολής. Ο εκλιπών υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα, τόσο ως αθλητής όσο και ως Διοικητικός παράγοντας και με την όλη του σταδιοδρομία συμπεριλαμβάνεται στο πάνθεον των κορυφαίων του κυπριακού αθλητισμού.

Ο Τάσος Λόρδος γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1949, και από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τη Σκοποβολή και το άθλημα του Τραπ. Με την πλούσια αθλητική του σταδιοδρομία ευτύχησε να δώσει το παρόν το 1984 στο Λος Άντζελες, στη δεύτερη μόλις συμμετοχή της Κύπρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας την 47η θέση ανάμεσα σε 70 αθλητές στο αγώνισμα του Τραπ. Είχε προηγηθεί μια μεγάλη αθλητική καριέρα σε διεθνές επίπεδο αρχικά με την Εθνική Ελλάδος μέχρι το 1983, και στη συνέχεια με την ίδρυση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, εκπροσωπώντας την Κύπρο. Μεταξύ άλλων, στο διάστημα 1979-1985 ανακηρύχθηκε πέντε φορές αθλητής της χρονιάς από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου.

Ο Τάσος Λόρδος υπηρέτησε το άθλημα της σκοποβολής και ως διοικητικός παράγοντας, αφού διετέλεσε μέλος των διοικητικών συμβουλίων της Σκοπευτικής Οργάνωσης Αμμοχώστου και της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου.

Ο Πρόεδρος, το Εκτελεστικό Συμβούλιο, και οι εργαζόμενοι στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια, στον αδελφό του εκλιπώντος πρώην Αντιπρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Λόρδο, και στους λοιπούς συγγενείς και οικείους.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
16 Νοεμβρίου 2020

 

 

Search