Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Πολύτιμη στήριξη για την Ολυμπιακή ομάδα της Κύπρου από το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν Αθλητή»

Χορηγίες άνω των 300 χιλιάδων ευρώ εξασφάλισε μέχρι στιγμής η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) για τους αθλητές της Ολυμπιακής και προ-Ολυμπιακής ομάδας του «Τόκιο 2020», μέσα από το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκιο»!

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα της ΚΟΕ, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία τον Μάιο του 2019, μέσα σε δεκαπέντε μήνες έχει ήδη πετύχει απόλυτα τον στόχο του, που ήταν η εξασφάλιση επιπλέον χορηγιών για τους αθλητές μας, προσφέροντάς τους έτσι την ευκαιρία να συγκεντρωθούν απερίσπαστα στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν για πρόκριση και διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2021.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΚΟΕ δεν επωφελείται οικονομικά από το πρόγραμμα, αλλά λειτουργεί αποκλειστικά ως ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους αθλητές και στις εταιρείες/οργανισμούς/φορείς. Η ΚΟΕ κάνει την αρχική επαφή με τους υποψήφιους χορηγούς και αυτοί ακολούθως επιλέγουν αρχικά τον αθλητή ή τους αθλητές που θέλουν να «υιοθετήσουν» και στη συνέχεια συμφωνούν με τον κάθε αθλητή για τη μορφή που θα έχει η χορηγική τους συνεργασία.

Πολύ ενθαρρυντικό και απόδειξη της επιτυχίας του προγράμματος αποτελεί το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός χορηγών αποτελούν νέες εισόδους στον χορηγικό χώρο του κυπριακού αθλητισμού.

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» για ένα χρόνο, λόγω της πανδημίας, έφερε τη χρονική επέκταση του προγράμματος «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκιο», δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερες εταιρείες και οργανισμούς να στηρίξουν τη μεγάλη προσπάθεια των Κυπρίων αθλητών.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στην επιτυχία του προγράμματος: «Είμαστε πολύ περήφανοι στην ΚΟΕ για την επιτυχία του προγράμματος “Υιοθετήστε έναν Αθλητή” και θέλω να συγχαρώ όλους όσοι εργάζονται σκληρά για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. Από τον Μάιο του 2019 μέχρι τον Αύγουστο του 2020 έχουμε εξασφαλίσει μέσα από το πρόγραμμα πέραν των 300 χιλιάδων ευρώ για τους αθλητές μας. Οι πόροι αυτοί, σε συνάρτηση με τις χορηγίες που ήδη λάμβαναν οι αθλητές μας από εταιρείες όπως η ΟΠΑΠ, αλλά και από το κράτος μέσω των Σχεδιασμών Υψηλής Επίδοσης, θα τους βοηθήσουν πολύ στην προσπάθεια που κάνουν για διάκριση στο Τόκιο. Σκοπός μας στην ΚΟΕ είναι η ανάπτυξη, προώθηση και προστασία του Ολυμπιακού Κινήματος στην Κύπρο και προγράμματα όπως το “Υιοθετήστε” μάς δίνουν την ευκαιρία να πετύχουμε τους στόχους μας, προς όφελος αποκλειστικά των αθλητών».

Αυτοί «υιοθέτησαν» τους αθλητές
Από το έντυπο που εξέδωσε τον Μάιο του 2019 η ΚΟΕ, μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται οι αθλητές που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, σχεδόν όλοι έχουν ήδη αποκτήσει χορηγούς. Πιο κάτω ακολουθούν οι εταιρείες/οργανισμοί και οι αθλητές που «υιοθέτησαν»:

Petrolina (Holdings) Public Ltd Μάριος Γεωργίου (γυμναστική)
Costas Papaellinas Pharmaceutical Organization Ltd Ραλούκα Σερμπάν (τένις)
Carbo One Ltd Μάριος Γεωργίου, Ηλίας Γεωργίου, Τομ Νικολάου, Βικτώρια Σκιττίδη (γυμναστική)
CTC-ARI Airports Duty Free Άντρη Ελευθερίου (σκοποβολή)
EKO Hellenic Petroleum Cyprus Ναταλία Ευαγγελίδου (στίβος)
Elements Capital Management Ναταλία Ευαγγελίδου (στίβος)
Charalambides Christis Ελένη Αρτυματά, Κυριάκος Ιωάννου, Χρίστος Δημητρίου, Ναταλία Ευαγγελίδου, Βασίλη Κωνσταντίνου, Πάρης Μπατζάβαλης, Νεκταρία Παναγή, Ραμόνα Παπαϊωάννου, Απόστολος Παρέλλης, Μίλαν Τραΐκοβιτς, Ολίβια Φωτοπούλου, Νταγκμάρα Χάντζλικ, Αμίν Χατίρι (στίβος)
Υφυπουργείου Τουρισμού Κυπριακής Δημοκρατίας Άντρη Ελευθερίου, Ανδρέας Μακρής, Δημήτρης Κωνσταντίνου (σκοποβολή)
Philip Christopher Ανδρέας Καριόλου (ιστιοπλοΐα)
AJK Wealth Management Ltd Μαριλένα Μακρή (ιστιοπλοΐα)
Παγκόσμια Ομοσπονδία Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ) Ελένη Αρτυματά (στίβος)
National Federation of Cypriots in the UK Τομ Νικολάου (γυμναστική), Άλεξ Τοφαλίδης (ξιφασκία)
Medochemie Ltd Μίλαν Τραΐκοβιτς, Απόστολος Παρέλλης (στίβος), Άντρη Χριστοφόρου (ποδηλασία)
Herbalife Nutrition Μάριος Γεωργίου (γυμναστική), Ελένη Αρτυματά, Νεκταρία Παναγή (στίβος), Ραλούκα Σερμπάν (τένις)
Ipanema Espresso Κυριακή Κουττούκη (τάεκβοντο)
Γιώργος Βασιλειάδης (6ος Ολυμπιονίκης του 1972 με την Αυστραλία) Κυριακή Κουττούκη (τάεκβοντο)

Κάλεσμα και σε άλλες εταιρείες
Η λειτουργός της ΚΟΕ και υπεύθυνη του προγράμματος κα. Άντρη Σιάλου δήλωσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, αφού η στήριξη που προσφέρουν στους αθλητές μας είναι πολύτιμη, κάτι που γνωρίζω καλά ως πρώην αθλήτρια. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, αν και δυσάρεστη εξέλιξη, μας έδωσε την ευκαιρία να επεκτείνουμε το πρόγραμμά μας και έτσι καλούμε και άλλες εταιρείες και οργανισμούς να έρθουν κοντά και να “υιοθετήσουν” τους αθλητές μας στο δρόμο για το Τόκιο!».

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της για την πολύτιμή τους στήριξη, χωρίς την οποία δεν θα ήταν εφικτή η πραγματοποίηση των προγραμμάτων της. Αυτοί είναι οι εξής: Ο διαχρονικός χορηγός ΟΠΑΠ Κύπρου, οι Μέγα Χορηγοί RCB Bank, Carbo One, Χαραλαμπίδης Κρίστης και οι Επίσημοι Χορηγοί Cyta, Toyota και Metro Supermarkets. Οι πιο πάνω είναι υποστηρικτές του Ολυμπιακού Κινήματος στην Κύπρο και πολύτιμοι συνεργάτες του κυπριακού αθλητισμού.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
24 Αυγούστου 2020

 

 

Search