Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συνάντηση ΚΟΕ με αντιπροσωπεία ΠΑΣΥΠΕΦΑ

Αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Πτυχιούχων Επιστημόνων Φυσικής Αγωγής (ΠΑΣΥΠΕΦΑ), επισκέφθηκε την Τρίτη (31/7) το Ολυμπιακό Μέγαρο και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) κ. Ντίνο Μιχαηλίδη.

Την αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥΠΕΦΑ αποτελούσαν οι Δρ Αντώνης Αλεξόπουλος (Πρόεδρος), Αντώνης Τσολάκης (Αντιπρόεδρος), Ανδρέας Ευαγόρου (Γενικός Γραμματέας) και Ορέστης Αντωνιάδης (Ταμίας) ενώ από πλευράς ΚΟΕ παρούσα ήταν επίσης η Γενική Διευθύντρια Όλγα Πιπερίδου.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για αρκετά από τα οποία υπήρξαν ταυτόσημες απόψεις σε ότι αφορά τις κατευθύνσεις που πρέπει να λαμβάνει η Επιστήμη της Φυσικής Αγωγής στο χώρο του σύγχρονου αθλητισμού αλλά και την πορεία του τομέα στο Ολυμπιακό κίνημα. Κοινές υπήρξαν επίσης οι θέσεις για την αναγκαιότητα δημιουργίας Ενιαίας Αθλητικής Νομοθεσίας, θέμα το οποίο έχει θέσει κατ’ επανάληψη η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, και έχουν ήδη εμπλακεί αρμόδιοι φορείς.

Αποφασίστηκε όπως οι δύο πλευρές προχωρήσουν άμεσα στη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας, και εξετάστηκαν οι τομείς δράσης για το επόμενο διάστημα ενόψει μάλιστα και των δραστηριοτήτων που προγραμματίζει η ΚΟΕ κατά την Ολυμπιακή χρονιά στην οποία εισερχόμαστε. Ως πρώτοι τομείς συνεργασίας θα είναι η συμμετοχή του ΠΑΣΥΠΕΦΑ στην 31η Σύνοδο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου τον προσεχή Δεκέμβριο, ενώ θα γίνουν προκαταρκτικές επαφές με στόχο την από κοινού πραγματοποίηση Συνεδρίου με θέματα που θα αφορούν αποκλειστικά την Αθλητική Επιστήμη.

Τέλος, υπήρξε δέσμευση από πλευράς Προέδρου της ΚΟΕ, όπως μεταφέρει κατά τη συνάντηση που θα έχει τις προσεχείς μέρες με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, θέματα που απασχολούν τον Σύνδεσμο.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
31 Ιουλίου 2019

 

 

Search