Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
Previous Next

Ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. Αβέρωφ Νεοφύτου στο Ολυμπιακό Μέγαρο

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, επισκέφθηκε σήμερα 5 Απριλίου, τα γραφεία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Ντίνο Μιχαηλίδη. Τον κ. Νεοφύτου συνόδευαν η Β΄Αντιπρόεδρος Στέλλα Κυριακίδου, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Λουκάς Φουρλάς, Παναγιώτης Σεντώνας και Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου καθώς και ο Γραμματέας Επιτροπής Αθλητισμού του ΔΗ.ΣΥ Κώστας Παπακώστας. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης o Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Χαράλαμπος Λόττας, και τα Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου Σοφοκλής Χαραλαμπίδης και Κάλλη Χατζηιωσήφ, καθώς και ο χρυσός νικητής των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Μίλαν Τραΐκοβιτς με τον προπονητή του Αντώνη Γιαννουλάκη.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Μιχαηλίδης ευχαρίστησε τον κ. Αβέρωφ για την επίσκεψη, και το ενδιαφέρον που επέδειξε ως αρχηγός του μεγαλύτερου κοινοβουλευτικού κόμματος, και τον ενημέρωσε για τη λειτουργία, τις δραστηριότητες, τους στόχους αλλά και θέματα που αντιμετωπίζει η ΚΟΕ σε ότι αφορά τη διεθνή εκπροσώπηση της Κύπρου, σε επίπεδο διεθνών οργανισμών και αθλητικών διοργανώσεων, καθώς και τις δράσεις της στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. ενημερώθηκε επίσης για την αναγκαιότητα και τις προσπάθειες που καταβάλλει η ΚΟΕ για την θέσπιση και εφαρμογή ενιαίας αθλητικής νομοθεσίας. Παράλληλλα έγινε συζήτηση για τα θέματα οργανωτικών δομών και διοίκησης του Κυπριακού Αθλητισμού.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Νεοφύτου σε δηλώσεις του εξήρε το έργο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, και σημείωσε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα στηρίξει με την στάση του τον Οργανισμό, ώστε να συνεχίσει να εκπροσωπεί άρτια και επάξια την Κύπρο στο εξωτερικό και ταυτόχρονα θα προωθήσει το θέμα της θέσπισης ενιαίας αθλητικής νομοθεσίας. Εκφράζοντας την ικανοποίηση του, χαιρέτησε επίσης τις προσπάθειες και το έργο που επιτελεί η ΚΟΕ για τη διάδοση των αρχών και των αξιών του Ολυμπισμού στην κυπριακή κοινωνία σημειώνοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: «Το Ολυμπιακό πνεύμα είναι αυτό που χρειαζόμαστε να επικρατήσει και στις μέρες μας και ως Έλληνες στη ρίζα μας κάνει διπλά περήφανους όταν μιλούμε για τον Ολυμπισμό, τις ολυμπιακές ιδέες, τον πρωταθλητισμό. Είναι τιμή για εμάς τους Έλληνες που αυτό το πνεύμα του Ολυμπισμού κυριάρχησε σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο ο πρωταθλητισμός, “ου το νικάν αλλά το ευ αγωνίζεσθαι”. Παράλληλα, πέραν του ατομικού και ομαδικού αθλητισμού, υπάρχει και ο κοινωνικός ρόλος του αθλητισμού που είναι ίσως πιο ουσιαστικός»

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κύριος Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τον κ. Ντίνο Μιχαηλίδη επισκέφθηκε στη συνέχεια τους χώρους του Ολυμπιακού Μεγάρου, όπου στεγάζονται οι αθλητικές ομοσπονδίες και ξεναγήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
5 Απριλίου 2019

 

 

Search