Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πάτρα 2019: Όλα τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων

Μία πρόκριση και τρεις αποκλεισμοί στο Beach Tennis, τέσσερις ήττες στο Beach Handball την Κυριακή 25 Αυγούστου

Με το αριστερό μπήκε η Κύπρος στους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, που διεξάγονται στην Πάτρα της Ελλάδας. Πριν την τελετή έναρξης το βράδυ της Κυριακής (25/08), η χώρα μας ρίχτηκε στη μάχη των Αγώνων σε δύο αθλήματα, στο Beach Handball και στο Beach Tennis, με τον απολογισμό να είναι μία πρόκριση και τρεις αποκλεισμοί στο τένις και τέσσερις ήττες στο χάντμπολ.

Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες διεξάγονται μεταξύ 25-31 Αυγούστου 2019 στην πόλη της Πελοποννήσου με τη συμμετοχή 800 περίπου αθλητών από τις 26 χώρες της Μεσογείου.

Στο Beach Handball οι δύο εθνικές μας ομάδες, ανδρών και γυναικών, δέχτηκαν από δύο ήττες, αγωνιζόμενοι στη φάση των ομίλων. Στο Beach Tennis, τα τρία κυπριακά δίδυμα, δύο στους άνδρες και μία στις γυναίκες, δέχτηκαν τον αποκλεισμό στη φάση των «16», ενώ ακολούθως στο μικτό διπλό οι Κουτρουζάς και Τσαγγαρίδου πήραν την πρόκριση.

Ήττες στο Beach Handball
Τέσσερις ήττες σε ισάριθμους αγώνες ήταν ο κυπριακός απολογισμός στο Beach Handball την πρώτη μέρα των Αγώνων, την Κυριακή 25 Αυγούστου. Καλύτερη παρουσία είχε η εθνική γυναικών, η οποία έχασε και τα δύο της παιχνίδια με 2-1, υποκύπτωντας στο shootout και στις δύο περιπτώσεις, με πολύ καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο.

Πρώτα, στον πρωινό αγώνα, η Κύπρος έχασε με 2-1 από την Πορτογαλία (18-23, 20-16, 4-7 shootout). Ακολούθως, το μεσημέρι, η χώρα μας δέχτηκε την ήττα από την Ελλάδα με 2-1 (19-14, 18-20, 6-10 shootout).

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την παρουσία μας, όμως στις λεπτομέρειες δεν πήραμε κάποια νίκη που θα μας έδινε πλεονέκτημα για την τετράδα. Θα αγωνιστούμε τη Δευτέρα, πρώτα (9:50 π.μ.) με την Τυνησία για να πάρουμε την πρόκριση και το απόγευμα (6:40 μ.μ.) με την Ιταλία για καλύτερο πλασάρισμα στα ημιτελικά», δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΚΟΕ ο προπονητής της εθνικής γυναικών Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. Το τουρνουά γυναικών διεξάγεται με πέντε ομάδες σε ένα όμιλο, με τις πρώτες τέσσερις να προχωρούν στα ημιτελικά.

Στους άνδρες, το τουρνουά το οποίο διεξάγεται με δύο ομίλους, η Κύπρος έδωσε τα δύο πρώτα της παιχνίδια για τον α΄ όμιλο την Κυριακή (25/08) δεχόμενοι δύο ήττες. Πρώτα, το πρωί, απέναντι στην πολύ ισχυρή Κροατία με 2-0 (12-18, 16-19) και ακολούθως με την Πορτογαλία με 2-0 (14-18, 14-16). Ο προπονητής της εθνικής ανδρών κ. Ανδρέας Ανδρέου, δήλωσε: «Οι ήττες που δεχτήκαμε δεν ήταν εκτός προγράμματος, αφού ξέραμε πόσο ισχυρές ήταν οι σημερινοί αντίπαλοι μας. Τα παιδιά δεν ήταν 100% έτοιμα και θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια. Παίζουμε αύριο (σ.σ. Δευτέρα, στις 9:00 π.μ.) με την Αλβανία, όπου πρέπει να πάρουμε τη νίκη για να περάσουμε στην επόμενη φάση και να έχουμε καλό ζευγάρωμα στα νοκ-άουτ».

Μία πρόκριση στο Beach Tennis
Μία πρόκριση στο μικτό διπλό και τρεις ήττες-αποκλεισμοί για τη φάση των «16» του διπλού στο Beach Tennis ήταν ο απολογισμός των αθλητών μας στην πρώτη ημέρα του αθλήματος, την Κυριακή 25 Αυγούστου.

Ξεκινώντας από την πρόκριση, νωρίς το απόγευμα, στο μικτό διπλό, οι Κρίστοφερ Κουτρουζάς και Άντρια Τσαγγαρίδου επικράτησαν της Ελλάδας με 2-0 σετ (6-3, 6-1). Αγωνιζόμενοι απέναντι στους Γιάννη Δημόπουλο και Αναστασία Κοκκίνου, πήραν σχετικά εύκολα την πρόκριση, παρά το γεγονός ότι η Άντρια Τσαγγαρίδου ένιωθε αδιαθεσία την ώρα του αγώνα, λόγω της έντονης ζέστης, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να πάρει ιατρικό τάιμ-άουτ.

Νωρίτερα, στο διπλό, το δίδυμο Κρίστοφερ Κουτρουζάς και Ντιν Γεωργίου έχασε από το πορτογαλικό δίδυμο των Μάιο Ντε Μενέσες και Φρέιτας ντα Κόστα με 2-0 σετ (6-0, 6-2), ενώ την ίδια ώρα οι Μάριος Βυρίδης και Σπύρος Γεωργίου έχασαν 2-0 σετ (6-3, 6-4) από το ελληνικό δίδυμο των Γιώργου Μαρτίνη και Γιάννη Δημόπουλου. Το πρωί, οι Άντρια Τσαγγαρίδου και Ελεονώρα Ξενοφώντος έχασαν 2-0 σετ (6-1, 6-4) από το δίδυμο από το Σαν Μαρίνο, Μαρίκα Κολόνα και Άλις Γκράντι.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
25 Αυγούστου 2019

 

 

Search