Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ (30/04/2018)

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Σ.), συνήλθε την Δευτέρα 30 Απριλίου σε τακτική συνεδρία, για την αποτίμηση των δραστηριοτήτων του προηγούμενου διαστήματος και τον προγραμματισμό των επομένων, εξετάζοντας και λαμβάνοντας αποφάσεις για ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του Οργανισμού.

Το Ε.Σ. εφαρμόζοντας πρόνοιες του Καταστατικού, σε σχέση με την ελάχιστη εκπροσώπηση γυναικών σε αυτό, διόρισε ως Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου την κα Κάλλη Χατζηιωσήφ, Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης και Πρόεδρο της Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός» της ΚΟΕ.

Κατα τη συνεδρία, το Ε.Σ. ενημερώθηκε για τη συμμετοχή της Κυπριακής αποστολής στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, και εκφράσθηκε η ευαρέσκεια τόσο για τα αγωνιστικά αποτελέσματα, όσο και για την συνολική θετική της εικόνα. Υπήρξε αγαστή συνεργασία με την κυπριακή διπλωματική αποστολή στην Αυστραλία, και οι επιτυχίες προκάλεσαν αισθήματα υπερηφάνειας στην κυπριακή παροικία, που υποδέχθηκε με θέρμη την αποστολή, διοργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων και δίνοντας έντονα το παρόν της στους αγωνιστικούς χώρους στήριξε τις προσπάθειες των αθλητών μας. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο εξέφρασε τα συγχαρητήρια προς όλους τους αθλητές, τους προπονητές των ομάδων και τις αθλητικές ομοσπονδίες, και τις ευχαριστίες προς την Αρχηγό αποστολής Όλγα Πιπερίδου και την υπόλοιπη Διοικητική ομάδα.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο, ενέκρινε την αποστολή για τους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην Ταραγόνα το τελευταίο δεκαήμερο του Ιούνη. Η αποστολή θα υλοποιεί την εκφρασθείσα πολιτική της ΚΟΕ, όπως δίδεται η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερα αθλήματα, για να εκπροσωπούνται σε σημαντικούς αγώνες. Ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, η Κύπρος θα συμμετάσχει στους αγώνες σε 26 αθλήματα με 130 περίπου αθλητές. Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης θα δώσει το παρόν στη συνεδρία της Τεχνικής Επιτροπής των αγώνων που θα διεξαχθεί από 7-10 Μαΐου στην Ταραγόνα, όπου μεταξύ άλλων θα γίνουν οι κληρώσεις για το πρόγραμμα των ομαδικών αθλημάτων.

Σε ότι αφορά τους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Οκτώβριο στο Μπουένος Άιρες, έγινε ενημέρωση για τα όρια πρόκρισης και άλλες διαδικασίες που υπάρχουν για να γίνουν αποδεκτοί αθλητές να συμμετάσχουν.

Πραγματοποιήθηκε επίσης, ενημέρωση για τις διάφορες δράσεις που εφαρμόζονται στην Ολυμπιακή Επιτροπή και αποφασίστηκε όπως δημιουργηθεί Ad-hoc επιτροπή υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χαράλαμπου Λόττα που θα παρακολουθεί την πορεία των δραστηριοτήτων αυτών και αναλόγως θα ενημερώνει το Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Έγινε ενημέρωση για τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Γενική Συνέλευση των ΑΜΚΕ που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου στο Μαυροβούνιο. Σε αυτήν η Κύπρος θα εισηγηθεί σημαντικές αλλαγές στο Καταστατικό και στους Τεχνικούς κανονισμούς που θα αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό της διοργάνωσης. Έγινε επίσης ενημέρωση για την ατζέντα του Συνεδρίου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι στις 12 Μαΐου, στο οποίο την ΚΟΕ θα εκπροσωπήσουν ο Πρόεδρος Ντίνος Μιχαηλίδης και ο Γενικός Γραμματέας Χαράλαμπος Λόττας.

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα που πρότεινε η κα Ανδρούλα Βασιλείου, που σχετιζόταν με το βραβείο της ΔΟΕ που της απονεμήθηκε ως «Γυναίκα και Αθλητισμός 2017» για την Ευρώπη. Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Ανάδειξη γυναικών ως διοικητικά στελέχη στον αθλητισμό», εντάχθηκε στο στρατηγικό σχεδιασμό της ΚΟΕ μέχρι το 2020, που έχει ως στόχο την προσέλκυση γυναικών στον διοικητικό τομέα του αθλητισμού. Αποφάσισε επίσης τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Be-Active μέσα στο οποίο ενέταξε και τους εορτασμούς για την Ολυμπιακή Ημέρα.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
2 Μαΐου 2018

 

 

Search