Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Previous Next

Μπακού 2019: Χρυσός στο τριπλούν ο Γρ. Νικολάου, χάλκινη η Στ. Ιωαννίδου στο ύψος!

Στο φινάλε του 15ου Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων οι Κύπριοι αθλητές απέσπασαν δυο μετάλλια

Απεσταλμένος ΕΑΚ, Πέτρος Πετρή

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων του Μπακού η κυπριακή αποστολή το Σάββατο 27 Ιουλίου, που κατέκτησε ακόμη δυο μετάλλια, μετά το χάλκινο του Γιώργου Μπαλαρτζισβίλι στο τζούντο.

Χάρη στην τρομερή επίδοση του Γρηγόρη Νικολάου, ο οποίος έκανε και ατομικό ρεκόρ στο τριπλούν με άλμα στα 15.45, η κυπριακή σημαία ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου!

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στο στάδιο του στίβου «Τόφικ Μπαχράμοφ», όπου και πραγματοποιούνταν οι Αγώνες στίβου, καθώς με την απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Νικολάου και την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου, ο Κύπριος αθλητής δέχθηκε το πιο θερμό χειροκρότημα.

«Ήταν ένας πάρα πολύ σπουδαίος τελικός, ειδικά το τελευταίο μου άλμα ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Πίστευα για το Παγκύπριο ρεκόρ, αλλά ήταν ελάχιστα άκυρο. Να ευχαριστήσω τον προπονητή μου για την απίστευτη δουλειά που κάναμε στην Κύπρο και ειδικά εδώ στο Μπακού, αφού τις προηγούμενες έξι ημέρες κάναμε σκληρές προπονήσεις και ήρθαμε τώρα και κάναμε ατομικό ρεκόρ», δήλωσε χαρούμενος μετά το χρυσό ο Γρηγόρης Νικολάου.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια, πήρε η Στυλιάνα Ιωαννίδου στο άλμα εις ύψος η οποία με ατομικό ρεκόρ στα 1.80 κατέλαβε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Εκτός τελικού στη δισκοβολία
Προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να πάρει μια θέση στον τελικό της δισκοβολίας ο Κωνσταντίνος Αλεξιάδης για το 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που διεξάγεται στο Μπακού. Ο νεαρός δισκοβόλος, με ρίψη στα 47.38μ έμεινε εκτός τελικού. Ο Αλεξιάδης, είχε αγωνιστεί επίσης και στη σφαιροβολία, που με 16.38 ρίψη, κατέλαβε την 7η θέση.

Το βράδυ του Σαββάτου πέφτει η αυλαία των Αγώνων Νέων στο Μπακού με την τελετή λήξης στο Κρίσταλ Χαλ με σημαιοφόρο τον «χρυσό» πρωταθλητή μας, Γρηγόρη Νικολάου.

 

 

Search