Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
Previous Next

Μικροί και μεγάλοι γιόρτασαν την «Ολυμπιακή Ημέρα 2018»

Εκατοντάδες άτομα πέρασαν από το Ολυμπιακό Μέγαρο το Σάββατο (15/09) και απόλαυσαν μια όμορφη ημέρα γεμάτη από αθλητισμό

Στην παρουσία αθλητών της Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου, πάνω από δεκαπέντε ομοσπονδιών και αθλημάτων και με εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους να επισκέπτονται το χώρο, πραγματοποιήθηκαν στο Ολυμπιακό Μέγαρο στο Στρόβολο το πρωί του Σαββάτου (15/09) οι εορτασμοί της «Ολυμπιακής Ημέρας 2018» από την ΚΟΕ.

Το σπίτι του αθλητισμού στην Κύπρο, ο χώρος όπου στεγάζεται η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και σχεδόν όλες οι αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας μας, γέμισε από άτομα όλων των ηλικιών, σε μια όμορφη γιορτή του αθλητισμού.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να δοκιμάσουν τα αθλήματα: Αντισφαίριση, Γυμναστική, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Καλαθόσφαιρα, Καράτε, Μπάντμιντον, Μπόουλινγκ, Ξιφασκία, Τοξοβολία, Πάλη, Πένταθλο-Δίαθλο, Πετόσφαιρα, Ποδηλασία, Σκάκι, Ταεκβοντό, Χάντμπολ και επιδείξεις Ζούμπα. Όμορφη ήταν η εικόνα των μικρών παιδιών που πήγαιναν από άθλημα σε άθλημα, με τους αντίστοιχους προπονητές και υπευθύνους των ομοσπονδιών να τους υποδέχονται και να τους δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα σπορ τους.

Η «Ολυμπιακή Ημέρα 2018» συνδιοργανώθηκε με το Δήμο Στροβόλο. Χορηγός εκδήλωσης ήταν η ΟΠΑΠ Κύπρου. Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ κ. Δημήτρης Λεοντής, η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της ΟΠΑΠ Κύπρου κ. Αγάθη Μανναρίδου, από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της Cyta η κ. Άννα Κούμα. Παρών ήταν και ο Πρεσβευτής Fair Play κ. Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης.

Στην εκδήλωση παρόντες από την ΚΟΕ ήταν ο πρόεδρος κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Χρυσοστόμου, ο γενικός γραμματέας Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας, ο ταμίας κ. Δαμιανός Χατζηδαμιανού και τα μέλη του εκτελεστικού κ. Μιχάλης Κρασιάς, κ. Γιώτης Ιωαννίδης και κα. Κάλλη Χατζηιωσήφ. Η τελευταία ήταν παρούσα και με την ιδιότητα της πρέσβειρας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού με το σλόγκαν #BeActive. Παρούσα και η γενική διευθύντρια της ΚΟΕ κα. Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη.

Το παρών τους έδωσαν και αθλητές, οι οποίοι συναντούσαν τον κόσμο και φωτογραφίζονταν μαζί τους στον ειδικό χώρο που ετοίμασε η ΟΠΑΠ Κύπρου. Αυτοί ήταν οι Απόστολος Παρέλλης, Νεκταρία Παναγή και Ναταλία Ευαγγελίδου (στίβος), Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου (σκοποβολή), Μάριος Γεωργίου, Νεόφυτος Κυριάκου, Ηλίας Γεωργίου, Ελένη Ηλιάδη (ενόργανη γυμναστική), Διαμάντω Ευριπίδου (ρυθμική γυμναστική). Στην «Ολυμπιακή Ημέρα 2018» έδωσαν το παρών τους και αθλητές διαφόρων ομοσπονδιών. Στο χώρο βρέθηκαν και πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. των ομοσπονδιών.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η Toyota, η οποία έφερε στο Μέγαρο το νέο μοντέλο C-HR. Με τα παιδιά έπαιξαν και φωτογραφήθηκαν οι μασκότ των χορηγών της ΚΟΕ, ο «ΟΠΑΠάκης» από την ΟΠΑΠ Κύπρου και o «Τέλης» από τη Cyta.

Οι αγώνες δρόμου
Τους αγώνες Δρόμου διοργάνωσαν το Σωματείο Δρομέων «Περικλής Δημητρίου», με δύο αγώνες, 800μ. για παιδιά και 5 χιλιομέτρων για ενήλικες. Στη γενική κατάταξη ανδρών πρώτευσε ο Αβράμης Αβραάμ και στις γυναίκες η Γεωργία Θεοδοσίου. Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκε Ειδικό Αναμνηστικό Δίπλωμα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, και τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Ντίνο Μιχαηλίδη.

Οι νικητές:
Γενική Κατάταξη Ανδρών
1. Αβράμης Αβραάμ
2. Πέτρος Κούσης
3. Γιαχία Μουχαμούντ

Γενική Κατάταξη Γυναικών
1. Γεωργία Θεοδοσίου
2. Όλγα Κυπρή
3. Λουίζα Τσανάκκα

Άνδρες 15-18 ετών
1. Αναστάσιος Κούσης

Άνδρες 19-29 ετών
1. Μάριος Σουρουλλάς

Άνδρες 30-39 ετών
1. Χριστόδουλος Παπαευτυχίου

Άνδρες 40-49 ετών
1. Φάνος Χριστοδούλου

Άνδρες 50-59 ετών
1. Γκάρι Σάναχαν

Άνδρες 60+ ετών
1. Χρίστος Ηρακλέους

Γυναίκες 15-18 ετών
1. Φοίβη Μαλά

Γυναίκες 19-34 ετών
1. Άντρη Σωτηρίου

Γυναίκες 35-49 ετών
1. Μάρθα Σωτηρίου

Γυναίκες 50+ ετών
1. Νάτα Παναγιώτου

Αγόρια μέχρι 15 ετών
1. Ανδρέας Ζανεττίδης
2. Γεώργιος Αλεξίου
3. Χάρης Τσιάκας

Κορίτσια μέχρι 15 ετών
1. Ελεάνα-Μαρία Ολυμπίου

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας και της Πολιτικής Άμυνας. Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων ήταν το ΡΙΚ, ενώ η εκδήλωση μεταδόθηκε μέσω live link από τον ΣΠΟΡ FM 95.0, με τον δημοσιογράφο Σάββα Κοσιάρη να αναλαμβάνει τον συντονισμό.

Πέραν από τον χορηγό εκδήλωσης, που ήταν η ΟΠΑΠ Κύπρου, η ΚΟΕ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της και στους υπόλοιπους της χορηγούς, οι οποίοι στηρίζουν συνολικά το έργο της, RCB Bank, Cyta και Toyota.

Το ιστορικό της διοργάνωσης
Η πρώτη διοργάνωση του εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 1948 σε εννιά χώρες, μεταξύ τους και την Ελλάδα. Από το 1978 η εκδήλωση περιλαμβάνεται στον Ολυμπιακό Χάρτη, ενώ από το 1987 η Ολυμπιακή Ημέρα συνδυάζεται και με τους Αγώνες Δρόμου. Πλέον, σε όλο τον κόσμο την Ολυμπιακή Ημέρα εορτάζουν πέραν των 150 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, με τη συμμετοχή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
15 Σεπτεμβρίου 2018

 

 

Search