Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Στις 15 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο εορτάζεται η «Ολυμπιακή Ημέρα 2018»

Αγώνες δρόμου για παιδιά και ενήλικες, διασκεδαστικά παιχνίδια με επιδείξεις αθλημάτων και αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας είναι στο πρόγραμμα της ημέρας

Το πρωί του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου 2018 το Ολυμπιακό Μέγαρο στο Στρόβολο, έδρα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, θα γεμίσει από κόσμο, με αφορμή τον εορτασμό της «Ολυμπιακής Ημέρας 2018»! Πρόκειται για μια διασκεδαστική ημέρα γεμάτη αθλητισμό, που διοργανώνεται σε πάνω από 150 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές σε όλο τον κόσμο.

Ο φετινός εορτασμός στην Κύπρο θα διεξαχθεί μεταξύ 9:30 π.μ. και 12:30 μ.μ. του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου 2018. Συνδιοργανωτές της «Ολυμπιακής Ημέρας 2018» είναι η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και ο Δήμος Στροβόλου. Χορηγός εκδήλωσης είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου.

Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού με το σλόγκαν #BeActive και παρούσα θα είναι η πρέσβειρα του θεσμού κα. Κάλλη Χατζηιωσήφ.

Tο σωματείο δρομέων «Περικλής Δημητρίου» ανέλαβε τη διοργάνωση των Αγώνων Δρόμου ενός χιλιομέτρου (για παιδιά) και πέντε χιλιομέτρων (για ενήλικες). Σε όλους τους συμμετέχοντες στους αγώνες δρόμου θα απονεμηθούν ειδικά αναμνηστικά διπλώματα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, υπογεγραμμένα από τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και τον πρόεδρο της ΚΟΕ Ντίνο Μιχαηλίδη.

Κάλεσμα στον κόσμο
Η συμμετοχή στους Αγώνες Δρόμου είναι δωρεάν για όλους, ενώ η ΚΟΕ απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο -παιδιά και ενήλικες- να αφιερώσουν 1-2 ώρες από το πρωινό τους στην Ολυμπιακή Ημέρα, για να γνωρίσουν και να απολαύσουν διάφορα αθλήματα, σε ένα όμορφο και ασφαλή χώρο. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και αθλητές της Κυπριακής Ολυμπιακής ομάδας, που θα δώσουν το παρών τους όπως κάθε χρόνο.

Η «Ολυμπιακή Ημέρα 2018» πραγματοποιείται εις μνήμη του πρώην πρωταθλητή Ελλάδος Γιώργου Μεσημέρτση, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούλιο. Μέχρι και πέρσι, ο Γιώργος Μεσημέρτσης έδινε το παρών του κάθε χρόνο στους Αγώνες Δρόμου και σε όλες τις εκδηλώσεις της Ολυμπιακής Ημέρας. Στην οικογένεια του, την ημέρα της εκδήλωσης, θα απονεμηθεί μεταθανάτια τιμητική πλακέτα από την ΚΟΕ.

Χορηγός επικοινωνίας της «Ολυμπιακής Ημέρας 2018» είναι το ΡΙΚ. Η εκδήλωση θα μεταδίδεται μέσω live link από τον ΣΠΟΡ FM 95.0. Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι η Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας (Τμήμα Τροχαίας) και η Πολιτική Άμυνα.

Στο χώρο του Ολυμπιακού Μεγάρου διάφορες Ομοσπονδίες θα προχωρήσουν σε επίδειξη των αθλημάτων τους, με τον κόσμο να έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τα διάφορα σπορ. Το 2017 είχαν παρευρεθεί δεκαεννιά ομοσπονδίες και φέτος ο αριθμός αυτός αναμένεται να ξεπεραστεί.

Οι λεπτομέρειες της «Ολυμπιακής Ημέρας 2018» θα ανακοινωθούν σε δημοσιογραφική διάσκεψη στις 13 Σεπτεμβρίου.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
3 Σεπτεμβρίου 2018

 

 

Search