Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024
Previous Next

Σημαντικό διεθνές σεμινάριο της ΔΕΜΑ θα φιλοξενήσει η Κύπρος

Ένα πολύ σημαντικό διεθνές σεμινάριο θα διοργανώσει η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα, στο νησί μας φιλοξενηθεί το Σεμινάριο της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) για Απολογισμό των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων «Πάτρα 2019».

Στην Κύπρο θα ταξιδέψουν για να συμμετάσχουν στο συνέδριο, η ηγεσία της ΔΕΜΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Αμάρ Αντάντι και τον γενικό γραμματέα κ. Ιάκωβο Φιλιππούση. Στη χώρα μας θα έρθουν επίσης εκπρόσωποι από την πλειοψηφία των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών που απαρτίζουν τη ΔΕΜΑ, αποστολή της οργανωτικής επιτροπής της «Πάτρα 2019», εκπρόσωποι της διοργανώτριας πόλης των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων «Πέζαρο 2023», καθώς και αντιπρόσωποι διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα των Αγώνων.

Το πρόγραμμα του ολοήμερου σεμιναρίου της ερχόμενης Παρασκευής, θα ανοίξει στις 09:00 το πρωί με το χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, ενώ θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις επί διαφόρων θεμάτων.

Ο κ. Νικόλας Παπαδημάτος, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της «Πάτρα 2019» θα κάνει τον τελικό απολογισμό των Αγώνων. Ο κ. Στράτος Καρέτος, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ για τους Παράκτιους Αγώνες, θα αναφερθεί στα συμπεράσματα που προκύπτουν για τις Ολυμπιακές Επιτροπές από τη συμμετοχή τους στους Αγώνες.

Ο κ. Μοχάμεντ Ζρίμπι, πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ, θα αναπτύξει το μέλλον του αγωνιστικού προγράμματος των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων. Από την πλευρά του, ο κ. Έρος Μπολόνια, γενικός γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής του Σαν Μαρίνο, θα αναφερθεί στην οπτική γωνία των Μικρών Κρατών για τους Παράκτιους Αγώνες. Σημειώνεται πως στη ΔΕΜΑ μετέχουν οι έξι από τις εννιά χώρες των ΑΜΚΕ και συγκεκριμένα οι Κύπρος, Ανδόρα, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μονακό και Σαν Μαρίνο.

Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΕΜΑ κ. Μαρουάν Μαγκούρ θα αναπτύξει το θέμα της κληρονομιάς των Παράκτιων Αγώνων στους νέους της Μεσογείου. Το πρόγραμμα θα κλείσει το απόγευμα, με παρέμβαση από τον κ. Τούλιο Παρατόρε των ενεργειών της Επιτροπής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της ΔΕΜΑ και με την πρώτη δημόσια παρουσίαση της διοργανώτριας πόλης των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2023, της ιταλικής πόλης του Πέζαρο.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, αναφέρθηκε στη σημασία και στους στόχους της διοργάνωσης του σεμιναρίου: «Είναι πολύ σημαντικό και τιμητικό που επιλέγεται γι΄ άλλη μια φορά η ΚΟΕ και η Κύπρος να φιλοξενήσουν μια σημαντική συγκέντρωση της ΔΕΜΑ, κάτι που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που υπάρχει προς την Επιτροπή μας και το προσωπικό της. Ευελπιστώ ότι το σεμινάριο θα αποτελέσει τη βάση για ενδυνάμωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, πάντοτε στα σωστά οικονομικά πλαίσια που πρέπει να διέπουν τους συγκεκριμένους Αγώνες. Οι Παράκτιοι Αγώνες είναι μία πολύ σημαντική αθλητική διοργάνωση για τη Μεσόγειο, αφού φέρνει μαζί άτομα από τρεις ηπείρους και χώρες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, από μια περιοχή του πλανήτη όπου οι συγκρούσεις είναι δυστυχώς συνεχές φαινόμενο. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να ενδυναμώσουμε αυτή τη διοργάνωση για το μέλλον».

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
3 Μαρτίου 2020

 

 

Search