Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στις 7 Δεκεμβρίου η 31η Σύνοδος της ΕΟΑΚ με θέμα "Ολυμπισμός-Εκπαίδευση-Εκεχειρία-Ειρήνη"

Η Εφορεία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ), συνήλθε σε συνεδρία την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, και έλαβε αποφάσεις για τις δραστηριότητες που προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα με κύρια έμφαση στην 31η Σύνοδο της ΕΟΑΚ, καθώς και το 9ο Μαθητικό Συνέδριο “Pierre de Coubertin”.

Η 31η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο και θα έχει ως θέμα «Ολυμπισμός-Εκπαίδευση-Εκεχειρία-Ειρήνη». Το θέμα της Συνόδου αποτελεί συνέχεια συνεδρίου αντίστοιχης θεματολογίας που αναπτύχθηκε πρόσφατα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.

Ομιλητές στη Σύνοδο θα είναι οι :
- Δρ Κώστας Φίλης, Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών
- Δρ Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης Πανεπιστημίου Frederick
- Δρ Κώστας Γεωργιάδης, Επίτιμος Κοσμήτορας Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας

Των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, στην οποία θα συμμετέχει πέραν των ομιλητών και ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ Νίκος Καρτακούλλης. Το κοινό που θα παρακολουθεί τις εργασίες της Συνόδου θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει τις δικές του παρεμβάσεις στο πλαίσιο της συζήτησης αυτής. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Η Εφορεία της ΕΟΑΚ, έλαβε επίσης αποφάσεις για τη διεξαγωγή του 9ου Μαθητικού Συνεδρίου “Pierre de Coubertin” που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τετράμηνο του 2020. Στο ετήσιο αυτό συνέδριο, θα λάβουν μέρος όπως καθέ χρόνο, Λύκεια από όλες τις επαρχίες της Κύπρου, καθώς και ένα Λύκειο από την Ελλάδα ύστερα από πρόσκληση της ΕΟΑΚ.

Παράλληλα αποφασίστηκε για πρώτη φορά φέτος να διοργανωθεί αντίστοιχο Μαθητικό Συνέδριο Δημοτικών Σχολείων οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στη Λεμεσό. Οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των Μαθητικών Συνεδρίων θα ανακοινωθούν σύντομα και αυτά, είναι ενταγμένα στο πλαίσιο δράσεων που προγραμματίζονται από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για το Ολυμπιακό Έτος 2020.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
25 Σεπτεμβρίου 2019

 

 

 

Search