Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024
Previous Next

Την Παρασκευή (22/02) το 8ο Μαθητικό Συνέδριο “Pierre de Coubertin”

Την Πέμπτη (21/02) οι μαθητές από την Ελλάδα και οι εκπρόσωποι της ΕΘΝΟΑ ξεναγήθηκαν σε Παγκύπριο Γυμνάσιο, Φυλακισμένα Μνήματα, Τύμβο και Λεβέντειο Πινακοθήκη

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του 8ου Μαθητικού Συνεδρίου “Pierre de Coubertin", την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 9:30 το πρωί στο Ολυμπιακό Μέγαρο, στην Κύπρο βρίσκονται από την Τετάρτη 20 του μήνα αντιπροσωπεία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝΟΑ) και μαθητές από τη Σχολή Αντωνοπούλου «Εκπαιδευτήρια Αναγέννηση» της Αθήνας.

Οι Ελλαδίτες μαθητές και μαθήτριες θα συμμετάσχουν, μαζί με άλλα πέντε Λύκεια της Κύπρου, στις εργασίες του Συνεδρίου, ενώ η αντιπροσωπεία της ΕΘΝΟΑ, στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Συνέδριο, θα προχωρήσει και στην υπογραφή της ανανέωσης του πρωτοκόλλου συνεργασίας με την αντίστοιχη Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Κύπρου (ΕΟΑΚ).

Το βράδυ της Τετάρτης (20/02) η αντιπροσωπεία της ΕΘΝΟΑ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Γεώργιο Αλικάκο, τη Διευθύντρια κα. Ντενίζ Παναγοπούλου και τον κ. Σπύρο Αυγουστή συναντήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία με μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ.

Το πρωί της Πέμπτης (21/02) οι τρεις εκπρόσωποι της ΕΘΝΟΑ, μαζί με τους πέντε μαθητές/τριες από την Ελλάδα και το συνοδό τους καθηγητή κ. Βασίλη Ιγγλεζάκη, ξεναγήθηκαν σε σημαντικά σημεία της νεότερης κυπριακής ιστορίας. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν το Παγκύπριο Γυμνάσιο, τα Φυλακισμένα Μνήματα, τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και τη Λεβέντειο Πινακοθήκη. Το απόγευμα οι επισκέπτες από την Ελλάδα είχαν προγραμματισμένη ξενάγηση στην παλιά πόλη της Λευκωσίας.

Το Συνέδριο
Το 8ο Μαθητικό Συνέδριο “Pierre de Coubertin" διοργανώνεται από την Επιτροπή “Pierre de Coubertin” της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ) με θέμα για φέτος «Ο αθλητής ως πρότυπο μέσα από τα μάτια των μαθητών». Αναμένεται να συμμετάσχουν 120 περίπου μαθητές από πέντε Λύκεια της Κύπρου, που είναι το Παγκύπριο Γυμνάσιο (Λευκωσία), το Λύκειο Κοκκινοχωρίων (Αμμόχωστος), το Λύκειο Λειβαδιών (Λάρνακας), το Λύκειο Λινόπετρας (Λεμεσός), και το Λύκειο Αρχ. Μακαρίου Γ΄(Πάφος), ενώ θα λάβουν μέρος και οι μαθητές από την Ελλάδα της Σχολής Αντωνοπούλου «Εκπαιδευτήρια Αναγέννηση».

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί με την τελετή έναρξης και τον Ολυμπιακό Ύμνο και στη συνέχεια οι μαθητές των πέντε Λυκείων θα παρουσιάσουν τη δική τους προσέγγιση στο θέμα που τους δόθηκε, έχοντας ελεύθερη την επιλογή για τον τρόπο παρουσίασης. Των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει συζήτηση και το συνέδριο αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 13.00 το μεσημέρι.

Το συνέδριο θα μεταδίδεται ζωντανά με live streaming μέσα από τη σελίδα της ΚΟΕ στο Facebook και από το κανάλι της ΚΟΕ στο Youtube.

Στο συνέδριο θα λάβει μέρος και η ανανέωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών Κύπρου-Ελλάδας από τους προέδρους Ντίνο Μιχαηλίδη και Γεώργιο Αλικάκο αντίστοιχα. Στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο “Pierre de Coubertin” θα απευθύνει επίσης χαιρετισμό ο νέος πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
21 Φεβρουαρίου 2019

 

 

Search