Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συμμετοχή στις συνόδους της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου, ανακοινώνει ότι μέσα στο 2019, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία (ΔΟΑ), ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες της, θα διοργανώσει και τις πιο κάτω εκδηλώσεις:

Α) 59η Διεθνής Σύνοδος της ΔΟΑ για Νέους Συμμετέχοντες
Η 59η Διεθνής Σύνοδος της ΔΟΑ για Νέους Συμμετέχοντες θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία μεταξύ 1/6 – 15/6/2019 και θα έχει ως κύριο θέμα ‘‘Ολυμπιακή διπλωματία και ειρήνη’’ και ειδικό θέμα ‘‘Ολυμπιακή διπλωματία: Πώς μπορούν τα Ολυμπιακά αθλήματα να διαδραματίσουν θετικό ρόλο στη διεθνή διπλωματία;’’.
Δικαίωμα συμμετοχής από την Κύπρο έχουν ένας άντρας και μία γυναίκα, ηλικίας 20-35 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση Αγγλικής ή Γαλλικής Γλώσσας. Παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα Ολυμπισμού ενώ θα πρέπει να μην έχουν συμμετάσχει ξανά σε προηγούμενες συνόδους της ΔΟΑ. Βασικό κριτήριο για την επιλογή τους είναι η συμμετοχή τους σε προηγούμενες Εθνικές Συνόδους που διοργανώνονται από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν ένα σύντομο βιογραφικό μέχρι τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ή στη διεύθυνση: Αμφιπόλεως 21, 2025 Στρόβολος, τηλ: 22449880, φαξ: 22449890
Σημειώνεται ότι τα αεροπορικά έξοδα καθώς και τα έξοδα διαμονής και συμμετοχής είναι πλήρως καλυμμένα.

B) 26ο Διεθνές Σεμινάριο για μεταπτυχιακούς φοιτητές σε Ολυμπιακές σπουδές
Το 26ο Διεθνές Σεμινάριο για μεταπτυχιακούς φοιτητές σε Ολυμπιακές Σπουδές, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία μεταξύ 8/5 – 30/5/2019. Το κύριο θέμα του Σεμιναρίου είναι ‘‘Ολυμπιακοί Αγώνες και Ολυμπιακό κίνημα: παρελθόν, παρόν κα μέλλον. Μια ανάλυση από ιστορική, φιλοσοφική και κοινωνική σκοπιά’’ με ειδικό θέμα ‘‘Ολυμπιακή διπλωματία και ειρήνη’’.
Δικαίωμα συμμετοχής από την Κύπρο έχει ένας φοιτητής ή μία φοιτήτρια άριστου ακαδημαϊκού επιπέδου, ηλικίας μέχρι 45 ετών. Η Αγγλική θα είναι η επίσημη και αποκλειστική γλώσσα του σεμιναρίου και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αποδεικτικό σπουδών της Αγγλικής γλώσσας μαζί με την αίτηση ενδιαφέροντός τους.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους, το οποίο να συνοδεύεται από μία συστατική επιστολή του καθηγητή/επιτηρητή τους στην μελέτη/έρευνα τους σε Ολυμπιακό θέμα καθώς και μία περίληψη της μελέτης τους που να μη ξεπερνά τις δύο σελίδες, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, 2019, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ή στη διεύθυνση: Αμφιπόλεως 21, 2025 Στρόβολος, τηλ: 22449880, φαξ: 22449890.
Σημειώνεται ότι μόνο τα έξοδα διαμονής και συμμετοχής είναι πλήρως καλυμμένα.

Γ) Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία
Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία σε συνεργασία με το τμήμα Αθλητικής Οργάνωσης και Διοίκησης (στη Σπάρτη) του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, διοργανώνει για τον ακαδημαϊκό χρόνο 2019-2020 μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο: ‘‘Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία, Οργάνωση και Διοίκηση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων’’.
Δικαίωμα υποβολής ενδιαφέροντος έχουν όσοι είναι απόφοιτοι Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με πτυχίο στις Ολυμπιακές Σπουδές, στην Αθλητική Οργάνωση και Διοίκηση, Φυσική Αγωγή, Δημοσιογραφία, Οικονομικά καθώς και κάτοχοι πτυχίων σε συναφή με τα προαναφερθέντα θέματα.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι τρία (3) εξάμηνα. Οι φοιτητές υποχρεούνται να παρευρεθούν στα δύο εξάμηνα διαλέξεων στην Ελλάδα ενώ το τρίτο εξάμηνο πραγματοποιείται εξ’ αποστάσεως.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις τις Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία και στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου στη Σπάρτη.
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με το βιογραφικό τους θα πρέπει να προσκομίσουν στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή οδός Αμφιπόλεως 21, 2025 Στρόβολος) τα πιο κάτω:
- Ένα πιστοποιημένο αντίγραφο διπλώματος ή πτυχίου με αναλυτική βαθμολογία
- Δύο συστατικές επιστολές εκ των οποίων η μία να προέρχεται από καθηγητή Πανεπιστημίου. Οποιαδήποτε άλλη συστατική επιστολή ειδικά από Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή ή Ακαδημία ή άλλου αθλητικού οργανισμού θα ληφθεί υπόψη.
- Αντίγραφο οποιουδήποτε διπλώματος ξένης γλώσσας.
- Ευδιάκριτο αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου
- Αντίγραφο οποιασδήποτε δημοσιευμένης ακαδημαϊκής εργασίας
- Δύο ευδιάκριτες φωτογραφίες διαβατηρίου
Όλα τα επισυναπτόμενα έντυπα θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα από επίσημο φορέα.
Τελευταία προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος είναι η Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2019.

Δ) 13η Διεθνής Σύνοδος για Εκπαιδευτικούς Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Φυσικής Αγωγής
Η 13η Διεθνής Σύνοδος για Εκπαιδευτικούς Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Φυσικής Αγωγής, με κύριο θέμα ‘‘Ολυμπιακή διπλωματία και ειρήνη’’ και ειδικό θέμα ‘‘Ολυμπιακή εκεχειρία ως εκπαιδευτικό εργαλείο για ειρήνη’’, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία μεταξύ 1/7 –7/7/2019.
Δικαίωμα συμμετοχής από την Κύπρο έχει ένα άτομο, που θα πρέπει να έχει καλή γνώση Αγγλικής ή Γαλλικής Γλώσσας και το οποίο ενθαρρύνεται να ετοιμάσει μία παρουσίαση σχετική με το θέμα του σεμιναρίου που να μην ξεπερνά τις 2 σελίδες (περίπου 8 λεπτά).
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής, οι οποίες να συνοδεύονται από ένα σύντομο βιογραφικό, μέχρι την Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019, στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή οδός Αμφιπόλεως 21, 2025 Στρόβολος).
Σημειώνεται ότι τα αεροπορικά έξοδα καθώς και τα έξοδα διαμονής και συμμετοχής είναι πλήρως καλυμμένα.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
5 Φεβρουαρίου 2019

 

 

Search