Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ξεκίνησε η «υιοθεσία» των αθλητών της Ολυμπιακής μας ομάδας!

Οι βασικοί ρόλοι της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) είναι η διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών και η προετοιμασία και οργάνωση των αθλητικών αποστολών της Κύπρου σε διοργανώσεις πολλαπλών αθλημάτων, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πλέον, η ΚΟΕ επιχειρεί να δημιουργήσει και οικονομική στήριξη για τους αθλητές, με την εισαγωγή του χορηγικού προγράμματος «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκιο»!

Παίρνοντας έμπνευση από το εξαιρετικά πετυχημένο αντίστοιχο πρόγραμμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (το οποίο αποτελεί βασική αιτία της αύξησης της συγκομιδής μεταλλίων της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο), η ΚΟΕ ξεκίνησε εδώ και μερικούς μήνες την εισαγωγή και υλοποίηση του προγράμματος στη χώρα μας. Στόχος είναι εταιρείες, οργανισμοί, φορείς και ιδιώτες να χορηγούν αθλητές της προ-Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου, αθλητές τους οποίους επιλέγουν οι ίδιοι, στην ουσία «στηρίζοντας» τους στην προσπάθεια που κάνουν για πρόκριση και διάκριση στο Τόκιο.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή δεν επωφελείται άμεσα από το πρόγραμμα, αφού ενεργεί απλά ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ εταιρειών και αθλητών. Το ύψος της χορηγίας και τα προωθητικά οφέλη που προσφέρουν ως αντάλλαγμα οι αθλητές, αποτελούν «προϊόν» συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών. Οι χορηγίες ξεκινούν από μερικές χιλιάδες ευρώ και μεγαλώνουν ανάλογα με το επίπεδο του αθλητή ή/και τις απαιτήσεις του χορηγού.

Για την ΚΟΕ, το «κέρδος» της, είναι οι αγωνιστικές επιτυχίες που θα φέρουν οι αθλητές μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αρχής γενομένης από το Τόκιο 2020, αλλά και η δημιουργία κλίματος στήριξης της Κυπριακής Ολυμπιακής ομάδας από φορείς, οργανισμούς, εταιρείες και ιδιώτες.

Όπως είναι σήμερα τα δεδομένα, οι ελίτ αθλητές μας λαμβάνουν σημαντική στήριξη από το Κράτος, από ιδιώτες χορηγούς, όπως η ΟΠΑΠ Κύπρου που στηρίζει εδώ και χρόνια μεγάλο αριθμό των αθλητών, καθώς και από προγράμματα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) όπως το Olympic Solidarity. Όμως, οι ανάγκες των αθλητών είναι ακόμη μεγαλύτερες, έτσι η ΚΟΕ φιλοδοξεί όπως το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν Αθλητή» δώσει περαιτέρω οικονομική ώθηση και παράλληλα να αποτελέσει και το έναυσμα για περισσότερες εταιρείες να ασχοληθούν με το χορηγικό κομμάτι του αθλητισμού.

Ήδη μέσα στους μερικούς μήνες λειτουργίας του, το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν Αθλητή» έχει ήδη αναδείξει σημαντικό αποτέλεσμα, αφού αρκετοί χορηγοί αποφάσισαν να στηρίξουν τους αθλητές της Κύπρου! Από τους 32 αθλητές που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, ήδη μεγάλο μέρος των αθλητών έχουν «υιοθετηθεί» ή βρίσκονται λίγο πριν την χορηγική «υιοθεσία».

Οι πρώτες δύο χρονικά εταιρείες που στήριξαν το πρόγραμμα, ήταν ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα και η Petrolina (Holdings) Public Ltd! Ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα «υιοθέτησε» την τενίστρια Ραλούκα Σερμπάν, ενώ η Petrolina επέλεξε τον αθλητή της ενόργανης γυμναστικής Μάριο Γεωργίου. Μάλιστα, οι δύο εταιρείες είχαν ανακοινωθεί στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης της 8ης Μαΐου, όταν παρουσιάστηκε επίσημα η έναρξη του προγράμματος.

Ακολούθως, στο πρόγραμμα εντάχθηκε η CTC-ARI Airports Duty Free, η οποία επέλεξε να «υιοθετήσει» την αθλήτρια της σκοποβολής Άντρη Ελευθερίου.

Η Carbo One Ltd επέλεξε με τη σειρά της την ομάδα γυμναστικής, χορηγώντας τους Μάριο Γεωργίου, Ηλία Γεωργίου, Τομ Νικολάου και Βικτώρια Σκιττίδη.

Την αθλήτρια του στίβου Ναταλία Ευαγγελίδου «υιοθέτησε» η EKO Hellenic Petroleum Cyprus Ltd.

Την ίδια αθλήτρια, την Ναταλία Ευαγγελίδου, στηρίζει και η Elements Capital Management.

Πρόσφατα, στο πρόγραμμα εντάχθηκε και το Υφυπουργείο Τουρισμού, οι οποίοι επέλεξαν δύο σκοπευτές που ήδη πήραν την πρόκριση για το Τόκιο 2020, την Άντρη Ελευθερίου και τον Ανδρέα Μακρή.

Από κει και πέρα, λίγο πριν την ανακοίνωση «υιοθεσίας» της βρίσκεται η ομάδα στίβου (που αριθμεί 13 αθλητές)! Επιπλέον, μετά από ενέργειες του Επίτροπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου, ο οποίος μετέφερε το πρόγραμμα κατά τις πρόσφατες επισκέψεις του στο εξωτερικό, ενδιαφέρθηκαν έντονα να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι απόδημοι της Κύπρου στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία και στη Μ. Βρετανία. Στο επικείμενο (τέλη Αυγούστου) ετήσιο συνέδριο των Αποδήμων στην Κύπρο αναμένεται να «κλειδώσει» από τους Κύπριους της διασποράς η «υιοθεσία» αθλητών ή ομάδων αθλητών. Τέλος, διάφορες άλλες εταιρείες και φορείς βρίσκονται σε επαφές με την ΚΟΕ για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη λειτουργό της ΚΟΕ και υπεύθυνη του προγράμματος κα. Άντρη Σιάλου στο τηλ. 22 449899 ή να στείλουν email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

 

Search