Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Χρονιά Ολυμπιακών δράσεων ενόψει Τόκιο προγραμματίζει η ΚΟΕ

Ολυμπιακή Παιδεία, χορηγικό πρόγραμμα «υιοθεσίας» των αθλητών, εγκαίνια Βιβλιοθήκης και επίσημη παρουσίαση της στολής μεταξύ των δράσεων

Στις 24 Ιουλίου μπήκαμε στην τελική ευθεία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού βρισκόμαστε πλέον λιγότερο από 365 μέρες μακριά από το σημαντικότερο αθλητικό ραντεβού της 4ετίας, που θα διεξαχθούν μεταξύ 24 Ιουλίου και 9 Αυγούστου 2020 στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), στα πλαίσια της αποστολής της, που είναι η διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών, έχει προγραμματίσει μια σειρά από δράσεις για την Ολυμπιακή χρονιά που διανύουμε. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κίνημα ενημέρωσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στήριξης στην Ολυμπιακή μας ομάδα, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή στο σπουδαιότερο αθλητικό ραντεβού, με την οργάνωση της αποστολής να αποτελεί ευθύνη της ΚΟΕ.

Μεγάλο μέρος της προσπάθειας διάδοσης των μηνυμάτων του Ολυμπισμού, θα γίνει μέσα από συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού. Η ΚΟΕ έχει προτείνει επίσημα όπως το Υπουργείο συμπεριλάβει στους στόχους της εκπαιδευτικής χρονιάς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 και την Ολυμπιακή Παιδεία, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές και μαθήτριες να γνωρίσουν την Ολυμπιακή Ιδεολογία και Φιλοσοφία. Για υλοποίηση των πιο πάνω, η ΚΟΕ έχει ήδη ξεκινήσει την ετοιμασία δύο έντυπων εκδόσεων, το ένα με θέμα τη διδασκαλία της Ολυμπιακής Παιδείας που θα απευθύνεται στους καθηγητές και το άλλο με θέμα τη γνωριμία από τα παιδιά των 33 Ολυμπιακών Αθλημάτων του 2020. Παράλληλα, θα λανσαριστεί το πρόγραμμα «Υιοθεσίας Αθλητή» από σχολεία, όπου διάφορα σχολεία θα «υιοθετούν» έναν αθλητή, τον οποίο θα στηρίξουν με διάφορες δράσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Εντός της χρονιάς θα «τρέξει» και Παγκύπριος Διαγωνισμός Ζωγραφικής με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών.

Μέρος της επιμόρφωσης θα είναι και το 2ο Παγκύπριο Ολυμπιακό Συνέδριο, που προγραμματίζει η ΚΟΕ να διοργανώσει την Άνοιξη, με τη συμμετοχή υψηλά καταρτισμένων εισηγητών.

Πέραν της Παιδείας, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το χορηγικό πρόγραμμα που ξεκίνησε ήδη να υλοποιείται από την ΚΟΕ με τίτλο «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκιο». Εταιρείες, οργανισμοί, φορείς και ιδιώτες χορηγούν αθλητές της προ-Ολυμπιακής ομάδας που επιλέγουν οι ίδιοι, στην ουσία «στηρίζοντας» τους στην προσπάθεια που κάνουν για πρόκριση και διάκριση στο Τόκιο. Μετά από μερικούς μήνες, το πρόγραμμα έχει ήδη αναδείξει αποτέλεσμα, αφού ενδιαφέρθηκαν χορηγοί για αρκετούς από τους αθλητές της Κύπρου.

Τον Νοέμβριο προγραμματίζονται τα επίσημα εγκαίνια της Κυπριακής Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης. Μετά από ενέργειες αρκετών μηνών, έχει οργανωθεί η υπάρχουσα συλλογή της ΚΟΕ και έχει εξευρεθεί μέσω δωρεών και άλλων ενεργειών αρκετό νέο υλικό, με τη Βιβλιοθήκη να φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο αναφοράς για φοιτητές και ερευνητές.

Επιπλέον, μερικές εβδομάδες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το ερχόμενο καλοκαίρι, θα λάβει χώρα εκδήλωση επίδειξης της επίσημης στολής της Κύπρου στο Τόκιο, όπου οι ίδιοι οι αθλητές θα αποκαλύψουν δημόσια την εικόνα που θα έχουν κατά τη διάρκεια της αποστολής στην Ιαπωνία, μια ανανεωμένη εικόνα που αναμένεται να εντυπωσιάσει!

Όλες οι δράσεις της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής για το Ολυμπιακό έτος θα καλύπτονται μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, της ιστοσελίδας και των εντύπων της ΚΟΕ, σε συνεργασία με όλα τα ΜΜΕ.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
2 Αυγούστου 2019

 

 

Search