Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

Μπουένος Άιρες 2018: Πέφτει η αυλαία των 3ων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων

Του Απεσταλμένου της ΕΑΚ Φρίξου Κυριάκου

Για περίπου δύο εβδομάδες το Μπουένος Άιρες κινήθηκε στους ρυθμούς των 3ων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων. Το αγωνιστικό σκέλος ολοκληρώθηκε και η διοργάνωση κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη καθώς όλα λειτούργησαν με βάση το πρόγραμμα των διοργανωτών.

4012 αθλητές από 206 χώρες, οι κορυφαίοι ουσιαστικά νέοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από Ολυμπιακούς Αγώνων, διδάχθηκαν τις αξίες του ολυμπισμού μέσα από διάφορα εκπαιδευτικά μαθήματα και γνωρίστηκαν μεταξύ τους μέσα από την καθημερινή τους τριβή στο Ολυμπιακό Χωριό.

Οι έξι Κύπριοι αθλητές που είχαν την χαρά να βρεθούν στο Μπουένος Άιρες και συμμετείχαν στην κορυφαία αυτή διοργάνωση, φεύγουν γεμάτοι από εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν τα αμέσως επόμενα χρόνια και όπως δήλωσε προ ημερών και ο πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης, ζητούμενο είναι να μεταδώσουν όλα διδάχθηκαν στους φίλους τους και στα σχολεία τους.

Μπορεί η κυπριακή αποστολή να μην είχε την μεγάλη επιτυχία με κάποιο μετάλλιο ωστόσο και μόνο η εδώ παρουσία τους σημαίνει πολλά για τους ίδιους και τους προπονητές τους.

Η αυλαία των αγώνων θα πέσει τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Κύπρου) με την τελετή λήξης στο Ολυμπιακό Χωριό. Σημαιοφόρος της Κυπριακής αποστολής θα είναι η Ειρήνη Τάνου η οποία σε ατομικό επίπεδο εξασφάλισε την καλύτερη κατάταξη σε σχέση με τους υπόλοιπους κύπριους αθλητές.

Ο απολογισμός των κυπριακών συμμετοχών
- Νικόλας Κεσίδης/Σφυροβολία: 13η θέση, καλύτερη βολή 66,62 μέτρα.
- Ειρήνη Τάνου/Βreaking dance: 5η θέση στο ατομικό, 12 στο μικτό
- Αναστασία Πίγκου/Ρυθμική Γυμναστική: 28η θέση με 47.785 στα τέσσερα προγράμματα που παρουσίασε με στεφάνι, μπάλα, κορδέλα και κορύνες.
- Γιώργος Μπαρτζασβίλι/Τζούντο: Συμμετείχε στην κατηγορία 66kg του μονού και αποκλείστηκε με δύο ήττες από τον Ουζμπέκο Σάσαρι και τον Σκοπιανό. Πολύ καλή ήταν η παρουσία του στο μικτό (κατηγορία 81kg) όπου εξασφάλισε την 5η θέση.
- Κάλια Αντωνίου/κολύμβηση: Μέτρησε δύο παρουσίες στα ημιτελικά σε 50 και 100 μέτρα ελεύθερο. Αποκλείστηκε από τον πρώτο προκριματικό στα 50 μέτρα ύπτιο.
- Αλεξάνδρα Σιεγκόλεβα: Συμμετείχε στα 50 και 100 μέτρα πεταλούδα ωστόσο δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει κάποια πρόκριση. Στα 50 μέτρα στάθηκε άτυχη καθώς πολύ οριακά έμεινε εκτός ημιτελικών.

 

 

Search