Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μπουένος Άιρες 2018: Αποκλεισμός για Γιώργο Μπαλαρτζισβίλι

Του απεσταλμένου της ΕΑΚ Φρίξου Κυριάκου

Δεν μπόρεσε να διακριθεί στην Ολυμπιάδα Νέων του Μπουένος Άιρες ο πρωταθλητής μας στο τζούντο στη κατηγορία 66kg Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι.

Ο 17χρονος αθλητής γνώρισε δύο ήττες σε δύο αγώνες και ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Αρχικά αναμετρήθηκε με τον Ουζμπέκο Ναζάρομ, 2ο στην παγκόσμια κατάταξη στα 66kg ωστόσο το εμπόδιο του αποδείχθηκε πολύ δύσκολο, βγαίνοντας νοκ-άουτ στο τελευταίο λεπτό.

Λίγο αργότερα είχε δεύτερη ευκαιρία απέναντι στον Σκοπιανό Τζάσαρι, 3ο στους πανευρωπαϊκούς κάτω των 18 στα 66kg, ωστόσο έχασε τον αγώνα στα σημεία, έπειτα από πάρα πολύ καλή προσπάθεια.

«Ο Γιώργος έκανε ότι μπορούσε. Δεν σταμάτησε ούτε ένα δευτερόλεπτο να προσπαθεί για τη νίκη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία του και την απόδοση του και είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα έρθει και η μεγάλη επιτυχία. Το γεγονός ότι αγωνιζόταν σε πιο πάνω κατηγορία και με λιγότερα κιλά έπαιξε το δικό του ρόλο όσον αφορά στην δύναμη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είχε να ζηλέψει κάτι από τους άλλους», μας δήλωσε μετά τους αγώνες ο προπονητής του Χρίστος Χριστοδουλίδης.

Η σειρά της Κάλιας Αντωνίου
2η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων του Μπουένος Άιρες τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου και οι συμμετοχές της Κύπρου συνεχίζονται. Σειρά παίρνει η κολύμβηση. Συγκεκριμένα, η πρωταθλήτρια μας Κάλια Αντωνίου θα λάβει μέρος στα 100 μέτρα ελεύθερο, στοχεύοντας να βρεθεί στις θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση. Η κούρσα της 18χρονης αθλήτριας είναι προγραμματισμένη στις 16:00 ώρα Κύπρου.

 

 

Search