Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

Για το Μπουένος Άιρες αναχώρησε η κυπριακή αποστολή στους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

Για το Μπουένος Άιρες, με ενδιάμεση στάση στη Γερμανία, αναχώρησε στη 13:30 της Τρίτης 2 Οκτωβρίου από το αεροδρόμιο Λάρνακας η κυπριακή αποστολή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της Αργεντινής μεταξύ 6-18 Οκτωβρίου 2018.

Στο αεροπλάνο μπήκαν οι έντεκα από τους δεκατέσσερις της κυπριακής αποστολής. Απευθείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου σπουδάζει, θα μεταβεί η κολυμβήτρια Κάλια Αντωνίου, ενώ η συναθλήτρια της, Αλεξάνδρα Σιεγκόλεβα, μαζί με τον προπονητή κολύμβησης Παύλο Δίγκλη θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες.

Αρχηγός αποστολής είναι ο λειτουργός της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Παναγίδης, ενώ μαζί του αναχώρησαν την Τρίτη (02/10) οι αθλητές Νικόλας Κεσίδης (στίβος), Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι (τζούντο), Αναστασία Πίνγκου (ρυθμική γυμναστική), Ειρήνη Τάνος (dance breaking), οι προπονητές Χρυσταλλένη Τρικωμίτη (γυμναστική), Παναγιώτης Χαραλάμπους (στίβος), Χρίστος Χριστοδουλίδης (τζούντο), Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης (dance breaking), ο δημοσιογράφος-απεσταλμένος της ΕΑΚ Φρίξος Κυριάκου και ο young change-maker (πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΔΟΕ) Ανδρέας Χρυσοστόμου.

Η αποστολή θα ταξιδέψει για Μόναχο και ακολούθως με εσωτερική πτήση θα μεταβούν στην Φρανκφούρτη. Από εκεί θα πετάξουν για Μπουένος Άιρες, όπου θα φτάσουν σχεδόν ένα 24ωρο μετά την αναχώρηση τους από την Κύπρο, δηλαδή στη 13:00 ώρα Κύπρου (07:00 τοπική) της Τετάρτης (03/10). Η τελετή έναρξης των 3ων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων είναι προγραμματισμένη για τις 6 Οκτωβρίου.

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου θα αναχωρήσει για το Μπουένος Άιρες και ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος προσκλήθηκε από τη ΔΟΕ για να συμμετάσχει στο διήμερο (5-6 Οκτωβρίου) φόρουμ με τίτλο «Olympic in Action». Στο συγκεκριμένο φόρουμ θα αναπτυχθούν διάφορα θέματα που απασχολούν το Ολυμπιακό Κίνημα όπως η μάχη κατά του ντόπινγκ, η ισότητα των φύλων, τα ίσα δικαιώματα όλων για άθληση κ.α.

Στην Αργεντινή θα μεταβεί τις επόμενες μέρες και ο κ. Τάσος Προκοπίου, ο οποίος θα εκπροσωπήσει το Δ.Σ. του ΚΟΑ.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
2 Οκτωβρίου 2018

 

 

Search