Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο Γιώργος Αχιλλέως στόχευσε σωστά το δίσκο για το «Τόκυο 2020»

Ο κορυφαίος κύπριος σκοπευτής εξασφάλισε για 5η φορά τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ύστερα από την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Κροατία

Ικανότητα, Αποφασιστικότητα, Εμπειρία. Αυτό ήταν το τρίπτυχο που συνέθεσε την ιστορική 5η πρόκριση του Γιώργου Αχιλλέως στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο κύπριος Σκοπευτής εξασφάλισε την Ολυμπιακή κάρτα συμμετοχής στο Τόκυο, στο αγώνισμα Σκητ μέσω του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Κροατία, κατακτώντας παράλληλα το αργυρό μετάλλιο στον αγώνα που συμμετείχαν 76 αθλητές.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, συγχαίρει θερμά τον Γιώργο Αχιλλέως, για την μεγάλη του επιτυχία εκφράζοντας παράλληλα την προσδοκία να είναι η απαρχή για κάτι ακόμη πιο σπουδαίο. Συγχαίρει επίσης θερμά τον προπονητή του Αντώνη Ανδρέου και την Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου για το υπέροχο έργο που επιτελούν.

Ο Γιώργος Αχιλλέως είναι ο 4ος Σκοπευτής που γίνεται μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας μαζί με τους Δημήτρη Κωνσταντίνου (Σκητ), Άντρη Ελευθερίου (Σκητ) και Ανδρέα Μακρή (Τραπ), και το 13ο μέλος της Ολυμπιακής ομάδας συνολικά. Ο αριθμός αυτός αναμένεται ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου όταν θα κλείσει το παράθυρο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα αυξηθεί, και θα ξεπεράσει τους 15 που ήταν η αμέσως προηγούμενη αποστολή στο Ρίο.

Ο Γιώργος Αχιλλέως μαζί με τον Ανδρέα Καριόλου (Ιστιοπλοΐα), είναι οι δύο κύπριοι αθλητές που θα συμμετάσχουν για 5η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξεκίνησε την Ολυμπιακή του παρουσία πριν από 21 χρόνια με την πρώτη συμμετοχή στο Σίδνεϊ το 2000 όταν κατέλαβε την 23η θέση σε ηλικία 19 ετών. Το 2004 στην Αθήνα έφτασε στην 9η θέση, και το 2008 στο Πεκίνο άγγιξε το μετάλλιο, όταν έφτασε στην 5η θέση στη συμμετοχή του στον τελικό. Ακολούθησε η παρουσία του στο Λονδίνο με την 11η θέση. Το σερί διακόπηκε στο Ρίο το 2016, και τώρα επιστρέφει δριμύτερος στο Τόκυο όπου στις 25-26 Ιουλίου θα διεκδικήσει στο διήμερο διεξαγωγής του αγωνίσματος του Σκητ ότι καλύτερο.

 

 

Search