Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αναβολή των Ολυμπιακών για έναν χρόνο αποφάσισαν ΔΟΕ και Ιαπωνία

Την απόφαση όπως οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες «Τόκιο 2020» αναβληθούν και προγραμματιστούν σε νέα ημερομηνία πέραν του 2020, αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, έλαβαν η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (24/03) μεταξύ του Προέδρου της ΔΟΕ Δρ. Τόμας Μπαχ και του Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας κ. Σίνζο Άμπε, λήφθηκε η ιστορική απόφαση αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων, λόγω της παγκόσμιας κρίσης με την πανδημία του κορωνοϊού. Η αδυναμία των αθλητών δεκάδων χωρών να προπονηθούν λόγω των περιορισμών, η ακύρωση των διεθνών διοργανώσεων σε όλα τα αθλήματα και η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, έφερε τη συγκεκριμένη απόφαση.

Η ΔΟΕ και η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσαν ότι οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν εντός του 2021, θα διατηρήσουν την ονομασία «Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες 2020», και πως η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραμείνει στην Ιαπωνία μέχρι τότε, ως φάρος ελπίδας γι΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του «Τόκιο 2020» κ. Γιοσίρο Μόρι, η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων κα. Σέικο Χασιμότο, η κυβερνήτης του Τόκιο κα. Γιουρίκο Κοΐκε, ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ κ. Τζον Κόουτς, ο γενικός διευθυντής της ΔΟΕ κ. Κριστόφ ντε Κέπερ και ο εκτελεστικός διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων της ΔΟΕ κ. Κριστόφ Ντουμπί.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, από την αναβίωση των Αγώνων το 1896. Σε τρεις περιπτώσεις ακυρώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, και τις τρεις φορές λόγω των δύο Παγκοσμίων Πολέμων. Συγκεκριμένα, δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ το «Βερολίνο 1916», το «Τόκιο 1940» (και μετέπειτα «Ελσίνκι 1940») και το «Λονδίνο 1944».

-τέλος-

 

 

Search