Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
Previous Next

Στο σεμινάριο αρχηγών αποστολών του «Τόκιο 2020» εκπροσωπήθηκε η ΚΟΕ

Την ευκαιρία να ενημερωθούν και να δουν από κοντά την πορεία των προετοιμασιών των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων 2020, που θα διεξαχθούν στο Τόκιο της Ιαπωνίας, είχαν πρόσφατα οι αρχηγοί αποστολής των 206 χωρών που θα συμμετάσχουν το ερχόμενη καλοκαίρι στο «Τόκιο 2020».

Στο σεμινάριο αρχηγών αποστολής των Ολυμπιακών Επιτροπών, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου 2019 στην Ιαπωνία, συμμετείχε από πλευράς Κύπρου η διευθύντρια της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) και αρχηγός αποστολής στο «Τόκιο 2020» κα. Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη.

Μαζί με τους υπόλοιπους αρχηγούς αποστολής, η κα. Πιπερίδου Χρυσάφη επισκέφθηκε αθλητικούς χώρους καθώς και το υπό ανέγερση Χωριό των Αθλητών, ενώ παρακολούθησε διαλέξεις και ενημερώσεις για μια σειρά από θέματα, όπως διαμονή, διατροφή, αφίξεις/αναχωρήσεις, διακίνηση, διαπιστεύσεων, αγωνιστικών συμμετοχών, ιατρικών υπηρεσιών, αντί-ντόπινγκ, μάρκετινγκ, προστασία Ολυμπιακών εμβλημάτων και άλλα.

«Οι διοργανωτές βρίσκονται σε ένα αρκετά καλό σημείο προετοιμασιών και αναμένω πως πολύ πριν την τελετή έναρξης (σ.σ. είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου 2020) το Τόκιο θα είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει άριστα τους Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε η κα. Πιπερίδου Χρυσάφη, η οποία πρόσθεσε: «Το Τόκιο είναι μια πολύ φιλική, ασφαλής και καθαρή πόλη, με ένα πολύ καλό σύστημα συγκοινωνίας. Εντύπωση κάνει η ιδιαίτερη κουλτούρα στην Ιαπωνία, η οποία θα φέρει μια μοναδικότητα στους Αγώνες».

Οι προετοιμασίες από πλευράς Κύπρου για τους Αγώνες από την ΚΟΕ, η οποία είναι η αρμόδια αρχή για τη διοργάνωση της αποστολής της χώρας μας στη σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, ξεκίνησαν εδώ και καιρό: «Ήδη πέντε αθλητές μας έχουν προκριθεί για τους Ολυμπιακούς και αναμένουμε τον αριθμό αυτό να πλησιάσει τον αριθμό του 2016 (σ.σ. είχαν αγωνιστεί δεκαπέντε αθλητές). Ως Ολυμπιακή Επιτροπή ξεκινήσαμε εδώ και καιρό εντατική δουλειά, για να είναι όλα έτοιμα για την κυπριακή παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε η γενική διευθύντρια της ΚΟΕ.

Στο «Τόκιο 2020» έχουν προκριθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019 οι ιστιοπλόοι του Laser Παύλος Κοντίδης και Μαριλένα Μακρή, οι σκοπευτές Άντρη Ελευθερίου (σκητ) και Ανδρέας Μακρής (τραπ) και η Ελένη Αρτυματά (στίβος, 400μ.). Η Κύπρος συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως ανεξάρτητη χώρα από το 1980, με μεγαλύτερη επιτυχία το αργυρό μετάλλιο του Κοντίδη το 2012 στο Λονδίνο, ενώ στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2016 στο Ρίο, το 40% των αθλητών μας (6 στους 15) είχαν προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματός τους, γεγονός που αποτελούσε αξιοθαύμαστη επιτυχία για μια χώρα του μεγέθους μας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2020 θα διεξαχθούν για 2η φορά στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, αφού το Τόκιο φιλοξένησε τους Αγώνες και το 1964. Το καλοκαίρι του 2020 αναμένεται να συμμετάσχουν 11.091 αθλητές σε 33 αθλήματα και 339 αγωνίσματα. Η τελετή έναρξης είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου 2020, αν και η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει δύο μέρες νωρίτερα, με το ποδόσφαιρο και το σοφτμπολ. Οι Αγώνες ολοκληρώνονται στις 9 Αυγούστου. Οι Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση στον πλανήτη, όπου οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου συγκεντρώνονται σε μία πόλη, και μέσα σε δεκαεπτά μέρες διεκδικούν το πολυτιμότερο αθλητικό έπαθλο, το Ολυμπιακό Μετάλλιο.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
4 Σεπτεμβρίου 2019

 

 

Search