Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η ΚΟΕ τίμησε την Κυπριακή Ολυμπιακή ομάδα με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

«Παρουσιάστηκε το τηλεοπτικό σποτ ενόψει «ΡΙΟ 2016»

Η ΚΟΕ τίμησε την Κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα

Δημήτρης Λόρδος : «Οι αθλητές της ομάδας είναι ήδη νικητές»

Παύλος Κοντίδης : «Θα κρατήσουμε τη σημαία ψηλά»

Η Κυπριακή Ολυμπιακ ή Επιτροπή, προετοιμάζεται εντατικά για την συμμετοχή της στους 31 ους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΡΙΟ 2016» που θα πραγματοποιηθούν από 5 - 21 Αυγούστου. Στο πλαίσιο αυτό παρέθεσε δείπνο στο Ολυμπιακό Μέγαρο, προς τιμή της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας στην παρουσία αθλητών - μελών της ομάδας , στο οποίο παρέστη ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, εκπροσωπώντας τον εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Παρέστησαν επίσης η Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, ο επίτιμος Πρόε δρος της ΚΟΕ Κίκης Λαζαρίδης, οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών που οι αθλητές τους έχουν πάρει την πρόκριση για τους αγώνες, οι Χορηγοί της ΚΟΕ, και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το διαφημιστ ικό σποτ της ΚΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΡΙΟ 2016», που έχει ως πρωταγωνιστές τους αθλητές της ομάδας, και θα αρχίσει να προβάλλεται στο αμέσως προσεχές διάστημα από τη συντριπτική πλειοψηφία των τηλεοπτικών σταθμών παγκύπριας εμβέλειας. Για τη συνεργ ασία αυτή , η ΚΟΕ απένειμε τιμητικές πλακέτες στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς ΡΙΚ, ΑΝΤΕΝΝΑ, SIGMA , MEGA , ALPHA Κύπρου , PLUS και CAPITAL . Το φιλμάκι είναι μια παραγωγή της Coffee Films .
Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ευχαρίστησε και τίμησε επίσης, όλες τις εταιρ είες που συμμετέχουν στο χορηγικό πρόγραμμα της ΚΟΕ, την ΟΠΑΠ Κύπρου ως «Πρώτος Μεγάλος Χορηγός», την CYTA και την RCB Bank ως «Μέγα Χορηγός», και τους «Επίσημους Χορηγούς» που είναι η PETROLINA , η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ/ΚΡΙΣΤΗΣ και η PEAK .

Χαιρετίζοντας την εκδή λωση εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής , σημείωσε τα ακόλουθα : «Θ α ήθελα να συγχαρώ θερμά τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής για το έργο που επιτελούν. Στους εκ λεκτούς Αθλητές μας, στους Προπονητές και στις Ομοσπονδίες τους, εκφράζουμε όλοι τις πιο θερμές μας ευχές για καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία. Ελπίζουμε ότι και τη φετινή Ολυμπιακή χρονιά θα βιώσουμε μαζί σας δυνατές συγκινήσεις, ανάλογες με αυτές που μας χάρισε, στο Λονδίνο το 2012, ο αγαπητός μας αργυρός Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας, Παύλος Κοντίδης » .

Στην ομιλία του ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Λ όρδος έκανε μια σύντομη αναδρομή στην παρουσία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1980, και αναφέρθηκε στους σημαντικότερους σταθμούς μέχρι και το Ολυμπιακό Μετάλλιο του Παύλου Κοντίδη στο Λονδίνο το 2012. Στη συνέχεια παρου σίασε τους αθλητές που έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι οι αθλητές του Στίβου Κυριάκο ς Ιωάννου, Δημήτρη ς Χονδροκούκη ς , Ραμόνα Παπαϊωά ννου, και Λεοντία Καλλένου, οι Ιστιοπλόοι Παύλο ς Κοντίδη ς και Ανδρέα ς Καριόλου, ο ι Σκοπευτές Ανδρέα ς Χάσικο ς και Άντρη Ελευθερίου και ο Γυμναστή ς Μάριο ς Γεωργίου. Αναφέρθηκε επίσης και στους αθλητές που διεκδικούν ακόμη τα όρια και τις κάρτες πρόκρισης σημειώνοντας ότι η δημιουργία μιας ομάδας 15 - 18 αθλητών που θα εκπροσωπήσουν 7 - 9 δια φορετικά αθλήματα, αποτελεί έναν απολύτως ρεαλιστικό στόχο.

Απεθυνόμενος στους αθλητές ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ σημείωσε τα εξής: «Τα πολύ αυστηρά όρια που έθεσε η ΔΟΕ για τη συμμετοχή στους αγώνες σας κατατάσσουν ήδ η στην παγκόσμια ελίτ του αγωνίσματος σα ς , και για μας είστε ήδη νικητές. Γνωρίζουμε ότι στην ομάδα υπάρχουν αθλητές που μπορούν να διεκδικήσουν την είσοδο τους στ ον τελικό του αγωνίσματος τους, ή να φτάσουν στην εξάδα και ότι υπάρχει η δυνατότητα, η αισιοδοξία και η προσδοκία , να ζήσουμε παρόμο ιες στιγμές με το Λονδίνο. Θέλουμε όταν φτάσει η ώρα του αγώνα να δώσετε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας και αυτό για μας θα είναι αρκετό. Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή στο μέτρο των δυνατοτήτων της, και σε αγαστή συνεργασία με σας, τους προπονητές σας και τις Ομοσπονδίες σας, είναι έτοιμη να σας εξασφαλίσει ότι η προσπάθεια αυτή θα γίνει υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις » .

Εκ μέρους των αθλητών ο Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης ευχαρίστησε για τη βοήθεια από μέρους της ΚΟΕ, των Χορηγών και των Μέσων Μαζι κών Ενημέρωσης και αναφέρθηκε στις δυνατότητες της φετινής ομάδας : «Είμαι αρκετά αισιόδοξος αφού υπάρχει πολύ ψηλό επίπεδο στο σύνολο των αθλητών μας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κρατήσουμε τη σημαία της Κύπρου ψηλά. Μην εκπλαγείτε αν στο τέλος των αγώνων, παρά το ό τι η κατάκτηση ενός μεταλλίου είναι ένας εξαιρ ετικά ψηλός και δύσκολος στόχος για να επιτευχθεί, η ομάδα να επιστρέψει στην Κύπρο με περισσότερα τους ενός μεταλλίων».

Η βραδιά έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την καταξιωμένη τραγουδίστρια Εύη Καπάνταη και τους συνεργάτες της.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
26 Μαΐου 2016

 

 

Search