Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Με Μιχάλη Κωνσταντίνου και Κωνσταντίνα Νικολάου η Τελετή Βράβευσης των Αρίστων Έφηβων-Νεάνιδων 2023 / Με το Βλέμμα στο Παρίσι

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή πραγματοποιεί την Τρίτη 26 Μαρτίου στην αίθουσα ΟΠΑΠ «Ευ Αγωνίζεσθαι» στο Ολυμπιακό Μέγαρο (18.00), την Τελετή Βράβευσης των Αρίστων Εφήβων-Νεανίδων 2023 / Με το Βλέμμα στο Παρίσι, που είναι αφιερωμένη στον πρώην πρόεδρο της ΚΟΕ Ουράνιο Μ.Ιωαννίδη.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση της Cablenet, χορηγού επικοινωνίας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Για ακόμη μια χρονιά στην παρουσίαση της εκδήλωσης θα βρίσκονται δύο καταξιωμένοι πρωταθλητές που αποτελούν πρότυπα για τους νέους αθλητές μας.

Πρόκειται για τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Μιχάλη Κωνσταντίνου και πρώτο σκόρερ της Εθνικής ομάδας της Κύπρου με 32 γκολ σε 85 διεθνείς συμμετοχές, και την εν ενεργεία σκοπεύτρια Κωνσταντίνα Νικολάου που βρίσκεται στην 18η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης στο Σκητ Γυναικών. Πριν λίγες μέρες η Νικολάου κατέκτησε με την Εθνική ομάδα το αργυρό μετάλλιο στο Μικτό Σκητ στο Cyprus Grand Prix συνθέτοντας δίδυμο με τον Ανδρέα Ποντίκη.

Οι φετινοί πρωτεύσαντες για τις επιδόσεις τους το 2023, προέρχονται από τον Στίβο και είναι ο Ιωσήφ Κεσίδης και η Βαλεντίνα Σάββα. Οι δύο αθλητές θα τιμηθούν επίσης με τα βραβεία «Αντώνης Παπαδόπουλος» και «Μαριάννα Ζαχαριάδη» που αποδίδονται κάθε χρόνο στους κορυφαίους αθλητές/τριες Στίβου.

Ο Σφυροβόλος Ιωσήφ Κεσίδης επιβεβαίωσε πριν λίγες μέρες την εξαιρετική του πρόοδο κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων Κ23, σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στην κατηγορία Κ20 και νέο παγκύπριο ρεκόρ στην κατηγορία Κ23 με 70.63μ. Στην ίδια διοργάνωση η Βαλεντίνα Σάββα κατέλαβε την 5η θέση με επίδοση 64.88μ. Η Σάββα διατηρεί φέτος την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στην ηλικιακή κατηγορία Κ20 με επίδοση 67.87μ.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ευχαριστεί τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου και τους Χρυσούς Χορηγούς, Logicom και Τράπεζα Κύπρου, για τη συνεργασία και τη στήριξη που της παρέχουν στην υλοποίηση της αποστολής της.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

 

 

Search