Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

18οι ΑΜΚΕ: Εξασφάλισε άλλα δύο μετάλλια η Επιτραπέζια Αντισφαίριση, έμεινε το… χρώμα!

Του Απεσταλμένου της ΕΑΚ Ευτύχιου Γιαξή

Άλλα δύο μετάλλια πρόσθεσε η Επιτραπέζια Αντισφαίριση της Κύπρου στον απολογισμό της από τους 18ους ΑΜΚΕ, μετά το χρυσό και το αργυρό στο ομαδικό και διπλό Ανδρών αντίστοιχα και το χάλκινο στο διπλό Γυναικών.

Αυτό που μένει να μάθουμε είναι… τα χρώματά τους καθώς ο Μάριος Γιάγκου και η Λουίζα Κουρέα προκρίθηκαν στα ημιτελικά των ατομικών αγωνισμάτων, που όπως και οι τελικοί, θα γίνουν το Σάββατο. Σημειώνεται πως χάλκινο μετάλλιο παίρνουν και οι δύο χαμένοι των ημιτελικών.

Ο Μάριος Γιάγκου τερμάτισε δεύτερος στον προκριματικό του όμιλο μετρώντας δύο νίκες και μία ήττα. Στα προημιτελικά κέρδισε τον Λουξεμβούργιο Ζιλ Μισελί με 3-1 (11-6, 10-12, 11-7, 11-3), εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά όπου στις 12:00 (ώρα Κύπρου) του Σαββάτου θα αντιμετωπίσει τον Μονεγάσκο Αντονί Περετί, με στόχο την πρόκριση στον τελικό (14:00) ώστε να διεκδικήσει το χρυσό.

Η Λουίζα Κουρέα, από την άλλη, τερμάτισε πρώτη στον προκριματικό της όμιλο με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και στα προημιτελικά αντιμετώπισε την Ούλρικα Κιστ από το Μονακό, επικρατώντας με 3-1 (11-7, 11-6, 8-11, 11-9). Στον ημιτελικό του Σαββάτου (11:00) θα τεθεί αντιμέτωπη με την Τσιμέι Γιαν από το Σαν Μαρίνο με έπαθλο μια θέση στον τελικό (13:00).

Σημειώνεται πως στα ατομικά της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης συμμετείχαν άλλοι δύο αθλητές μας που όμως δεν κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά και να εξασφαλίσουν μετάλλιο. Ο Χρίστο Χριστόνοφ, παρότι πέρασε με τρεις νίκες από τον προκριματικό του όμιλο, στη συνέχεια έχασε από τον ισχυρό Μαυροβούνιο Φίλιπ Ράντοβιτς με 3-0 (7-11, 5-11, 3-11), ενώ η Κωνσταντίνα Μελετιέ αποκλείστηκε από τον προκριματικό όμιλο, καθώς ναι μεν ξεκίνησε με νίκη όμως στη συνέχεια δέχθηκε δύο ήττες κι έμεινε εκτός.

 

 

Search