Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Previous Next

18οι ΑΜΚΕ: Μετάλλια σε Τζούντο και Επ. Αντισφαίριση, προκρίσεις για τένις και μπιτς βόλεϊ

Νέες επιτυχίες κατέγραψε το κυπριακό Τζούντο στους ΑΜΚΕ, καθώς μετά τον θρίαμβο της Τρίτης στα ατομικά (πέντε μετάλλια, εκ των οποίων τα δύο χρυσά), την Πέμπτη 30 Μαΐου, στα ομαδικά αγωνίσματα, κατέλαβε ακόμη δύο αργυρά!

Τόσο η ανδρική ομάδα, όσο και η γυναικεία, κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό, όμως καμία από τις δύο δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη που θα της έδινε το χρυσό μετάλλιο.

Η ομάδα των ανδρών, αποτελούμενη από τους Γιώργο Μπαλαρτζισβίλι, Ρούντολφ Κουρτίδη και Γιώργο Κρουσσανιωτάκη, νίκησε στα προκριματικά με 2-1 το Μονακό και ακολούθως με το ίδιο σκορ την Ισλανδία στον ημιτελικό, χάνοντας όμως στον τελικό με 3-0 από το Μαυροβούνιο.

Η γυναικεία μας ομάδα, για την οποία αγωνίστηκαν η Σοφία Ασβεστά και η Νικόλ Ευριπίδου, έπαιξε σε όμιλο νικώντας κατά σειρά Ισλανδία, Λουξεμβούργο και Ανδόρα με 2-1, αλλά στον αγώνα που θα έκρινε το χρυσό μετάλλιο έχασε με 2-1 από το Μονακό.

Αναμφίβολα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην αποστολή του Τζούντο, που από τα τρία μετάλλια (κανένα χρυσό) στους ΑΜΚΕ του 2017, φέτος ανέβασε τη συγκομιδή του στα επτά μετάλλια, παίρνοντας δύο χρυσά, τέσσερα αργυρά και ένα χάλκινο.

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ
Aργυρό και χάλκινο στα ομαδικά
Παρά την εξαιρετική τους πορεία, δεν τα κατάφεραν οι ομάδες μας στα διπλά της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης να μας χαρίσουν χρυσό μετάλλιο, παίρνοντας εντούτοις ένα αργυρό κι ένα χάλκινο.

Το αργυρό μετάλλιο το πήρε το δίδυμο των Ανδρών αποτελούμενο από τους Χρίστο Χριστόνοφ και Μάριο Γιάγκου (δεν έπαιξε ο Γιάγκος Γιάγκου), με τους δύο αθλητές μας να νικούν αρχικά τη Μάλτα και το Σαν Μαρίνο με 3-1. Στη συνέχεια έχασαν (3-2) από το Μονακό όμως είχαν ήδη σφραγίσει την πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου κέρδισαν με 3-0 το Λουξεμβούργο και εξασφάλισαν θέση στον τελικό και παράλληλα μετάλλιο. Το χρώμα του τελικά ήταν αργυρό καθώς στον τελικό οι αθλητές μας υπέκυψαν από το Μονακό στις λεπτομέρειες (3-2), καθώς έχασαν με 11-9 στο τελευταίο από τα πέντε παιχνίδια.

Η γυναικεία μας ομάδα, με την οποία έπαιξαν η Κωνσταντίνα Μελετιέ και η Λουίζα Κουρέα (έμεινε εκτός η Φωτεινή Μελετιέ) κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, χάνοντας στα ημιτελικά επίσης από το Μονακό με 3-2. Την προσπάθειά τους οι αθλήτριές μας την ξεκίνησαν με ήττα (3-2 από Σαν Μαρίνο) όπως στη συνέχεια ανέκαμψαν και νικώντας με 3-0 την Ισλανδία και με 3-0 το Μαυροβούνιο, βρέθηκαν στους ημιτελικούς «κλειδώνοντας» το μετάλλιο, που τελικά ήταν χάλκινο. Η Επιτραπέζια Αντισφαίριση συνεχίζεται την Παρασκευή με τα ατομικά αγωνίσματα.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ
Στα ημιτελικά Λιοτατής και Χρυσοστόμου
Μπορεί την Τρίτη να έχασε τον πρώτο του αγώνα, όμως το ανδρικό μας δίδυμο στο Μπιτς Βόλεϊ κατάφερε να πάρει τα δύο επόμενα παιχνίδια του ομίλου και να προκριθεί στα ημιτελικά.

Αντώνης Λιοτατής και Γιώργος Χρυσοστόμου αντέδρασαν μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Ανδόρα και αφού την Τετάρτη κέρδισαν με 2-0 το Σαν Μαρίνο, την Πέμπτη νίκησαν και το δίδυμο του Λίχτενσταϊν, ενώ κατάφεραν, χάρη στη διαφορά πόντων, να πάρουν εντέλει και την πρώτη θέση του ομίλου, σε τριπλή ισοβαθμία.

Αυτό σημαίνει πως το πρωί της Παρασκευής η ανδρική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει -εκτός απρόοπτου- το Λουξεμβούργο που αναμένεται να τερματίσει δεύτερο στον άλλο όμιλο, με έπαθλο μια θέση στον τελικό, που θα γίνει το βράδυ της ίδιας μέρας. Σημειώνεται πως στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν εκτός απρόοπτου Ανδόρα και Μονακό.

18οι ΑΜΚΕ: Τρεις προκρίσεις στο τένις, ήττα στο βόλεϊ ανδρών

Την Πέμπτη 30 Μαΐου, στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης 2019 που διεξάγεται στο Μαυροβούνιο, η Κύπρος πήρε προκρίσεις στα ημιτελικά στο μονό γυναικών, μικτό διπλό και διπλό ανδρών του τένις, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες μας για χρυσά μετάλλια στο άθλημα. Στο βόλεϊ, η εθνική ανδρών έκανε πολύ καλό αγώνα, αλλά ηττήθηκε με 3-1 από το Μαυροβούνιο, δυσκολεύοντας την προσπάθεια για το χρυσό.

ΤΕΝΙΣ
Τρεις προκρίσεις στους «4»
Με την Πέμπτη 30 Μαΐου να κυλάει χωρίς σταγόνα βροχής στην Μπούντβα, το πρόγραμμα του τένις προχώρησε κανονικά. Στη δράση ρίχτηκαν και οι Κύπριοι τενίστες, οι οποίοι με την ολοκλήρωση της ημέρας πέτυχαν τρεις προκρίσεις στα ημιτελικά για τη χώρα μας, σε μονό γυναικών, μικτό διπλό και διπλό ανδρών.

Στα ημιτελικά του μονού γυναικών προκρίθηκε η Ραλούκα Σερμπάν. Ξεκινώντας από τους «8», αφού πέρασε άνευ αγώνα από την α΄ φάση, η Κύπρια Νο229 στον κόσμο επικράτησε άνετα με 6-0, 6-0 της Σίλβι Μαρί Ζουντ από το Λιχτενστάιν. Το πρωί της Παρασκευής, για τους «4» του μονού γυναικών, θα αντιμετωπίσει τη No783 στον κόσμο Βλάντιτσα Μπάμπιτς από το Μαυροβούνιο.

Στο μικτό διπλό, το δίδυμο Ραλούκα Σερμπάν και Λευτέρης Νέος είχε εύκολο έργο απέναντι στο δίδυμο από την Ανδόρα (Χοάν Χιμένεθ Γκουέρα & Βικτόρια Χιμένεθ Κασίντσεβα), αφού επικράτησε με 6-4, 6-3 για τα προημιτελικά. Στους «4», το απόγευμα της Παρασκευής, αντίπαλος θα είναι ο νικητής του αγώνα μεταξύ Ισλανδία και Μαυροβούνιο.

Η τρίτη πρόκριση ήρθε στο διπλό ανδρών, με το δίδυμο Λευτέρη Νέου και Μέλιο Ευσταθίου. Αγωνιζόμενοι απέναντι στο δίδυμο από την Ανδόρα (Χοάν Χιμένεθ Γκουέρα & Πάμπλο Ρικάρντο Ροντέιρο), κέρδισαν εύκολα με 6-1, 6-2 και πέρασαν έτσι στους «4». Ο ημιτελικός θα διεξαχθεί το απόγευμα της Παρασκευής, με αντίπαλο το νικητή του αγώνα Μαυροβούνιο-Λουξεμβούργο (αγωνίζονται το πρωί).

Τέλος, στο μονό ανδρών, η προσπάθεια του Μέλιου Ευσταθίου ολοκληρώθηκε νωρίς, αφού για τη φάση των «16» ηττήθηκε από το Νο1 του ταμπλό και Νο552 στον κόσμο Λούκας Καταρίνα από το Μονακό με 6-3, 6-2.

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ ΑΝΔΡΩΝ
Ήττα από το Μαυροβούνιο
Στο παιχνίδι που πολύ πιθανόν να κριθεί το χρυσό μετάλλιο, το απόγευμα της Πέμπτης (30/05), η Εθνική ανδρών στο βόλεϊ δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση, χάνοντας με 3-1 σετ από το φαβορί της διοργάνωσης, Μαυροβούνιο. Η ομάδα του Χόρχε Κανεστράτσι μπήκε νωθρά στον αγώνα και έχασε εύκολα το πρώτο σετ με 25-13. Όμως με ψυχωμένη εμφάνιση στο 2ο σετ και με μπροστάρη τον Σιαπάνη, η Κύπρος πήρε το σετ με 25-18 και έδειξε ότι μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη. Το τρίτο σετ χάθηκε (17-25), όμως στο 4ο σετ οι διεθνείς μας τα έδωσαν όλα και έφτασαν κοντά στο τάι-μπρέικ, χάνοντας τελικά το σετ με 25-23.

Με δύο νίκες σε τρία παιχνίδια, η Εθνική αγωνίζεται στη συνέχεια με Λουξεμβούργο και Ισλανδία, με στόχο τις δύο νίκες που θα «κλειδώσει» το αργυρό και θα διατηρήσει ελπίδες για το χρυσό.

Σετ: 13-25, 25-18, 17-25, 23-25.
Κύπρος (Χ. Κανεστράτσι): Σιαπάνης (16), Αποστόλου (13), Γεωργίου (5), Χαριδήμου (5), Αλεξίου (5), Προδρόμου (4), Παφίτης (3), Α. Χρυσοστόμου (2), Κοντός (1), Στρουγκάρεβιτς, Σαββίδης, Π. Χρυσοστόμου, Αντωνίου, Παπαχριστοδούλου.

 

 

Search