Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
Previous Next

18οι ΑΜΚΕ / 2η μέρα: "Χρυσός" θρίαμβος στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση, 2/2 στο βόλεϊ ανδρών

Θριάμβευσε η ανδρική ομάδα της Κύπρου στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση στους 18ους ΑΜΚΕ, καθώς κέρδισε το Λουξεμβούργο στον τελικό το βράδυ της Τετάρτης (29/05) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο! Δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πήραν οι Άνδρες στην Πετόσφαιρα, ενώ στους δύο αγώνες που έγιναν στο Τένις δεχθήκαμε αποκλεισμούς.

Επιτραπέζια Αντισφαίριση: Έγινε του… 3-0, χρυσοί οι Άνδρες!
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η ανδρική ομάδα της Κύπρου στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση, η οποία ολοκλήρωσε την… ξέφρενη πορεία της νικώντας με 3-0 και τα πέντε της παιχνίδια!

Μάριος Γιάγκου και Χρίστο Χριστόνοφ (ο Γιάγκος Γιάγκου αναμένεται να αγωνιστεί στα διπλά) έκαναν επίδειξη δύναμης, καθώς μετά το 2/2 της Τρίτης απέναντι σε Λουξεμβούργο και Μάλτα όπου σφράγισαν την πρόκριση και αφού πρώτα την Τετάρτη νίκησαν και το Σαν Μαρίνο σε αδιάφορο αγώνα, κατάφεραν να κερδίσουν και στα… πιο δύσκολα.

Αρχικά, στον ημιτελικό με το Μαυροβούνιο, οι αθλητές μας πήραν την τέταρτη σερί τους νίκη με 3-0, ενώ επανέλαβαν το ίδιο σκορ και στον τελικό με το Λουξεμβούργο, ολοκληρώνοντας θριαμβευτικά την πορεία τους και σφραγίζοντας το χρυσό μετάλλιο!

Αντιθέτως, η γυναικεία μας ομάδα, αποτελούμενη από τις Κωνσταντίνα Μελετιέ, Φωτεινή Μελετιέ και Λουΐζα Κουρέα, δεν μπόρεσε να προχωρήσει καθώς αποκλείστηκε στον τριμελές όμιλο στον οποίον συμμετείχε, μιας και μετά την ήττα της Τρίτης με 3-0 από το Λουξεμβούργο, έχασε και την Τετάρτη, με 3-2, από το Σαν Μαρίνο.

Πετόσφαιρα: Δύο στα δύο για Εθνική Ανδρών
Τη δεύτερη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στους ΑΜΚΕ 2019 πέτυχε το βράδυ της Τετάρτης (29/05) η Εθνική Ανδρών Πετόσφαιρας. Η ομάδα του Χόρχε Κανεστράτσι επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ (25-20, 25-18, 25-19) του Μονακό. Ξεχώρισαν οι Στέφανος Χαριδήμου με 17 πόντους, ο Σωτήρης Σιαπάνης με 16 και ο Άγγελος Αλεξίου με δέκα. Την Τρίτη (28/05) η Κύπρος είχε επικρατήσει 3-0 σετ του Σαν Μαρίνο, ενώ ακολουθούν άλλα τρία παιχνίδια, σαφώς δυσκολότερα από τα δύο που προηγήθηκαν, όπου και θα κριθεί το χρώμα του μεταλλίου. Την Πέμπτη (30/05) στις 19:00 η Κύπρος κοντράρεται με το γηπεδούχο Μαυροβούνιο, ενώ ακολουθούν τα ματς με Λουξεμβούργο και Ισλανδία.

Κύπρος (Χ. Κανεστράτσι): Χαριδήμου (17), Σιαπάνης (16), Αλεξίου (10), Προδρόμου (7), Αποστόλου (2), Α. Χρυσοστόμου (1), Παφίτης (1) – Αλλαγές: Στρουγκάρεβιτς, Σαββίδης, Π. Χρυσοστόμου, Γεωργίου, Κοντός, Αντωνίου, Παπαχριστοδούλου.

Τένις: Αναβολές και αποκλεισμοί
Μόλις δύο ώρες εμφανίστηκε ο ήλιος την Τετάρτη (29/05) στον ουρανό της Μπούντβα, με το διάλειμμα στην έντονη βροχή να δίνει την ευκαιρία για το άθλημα του Τένις να πάρει μπρος, μετά από αρκετές αναβολές. Μέσα σε αυτό το σύντομο διάστημα και πριν επιστρέψει η βροχή το απόγευμα, η Κύπρος υπέστη δύο αποκλεισμούς, στο μονό ανδρών και στο μονό γυναικών. Πρώτα, ο Στέφανος Σάββα ηττήθηκε με 2-0 σετ (4-6, 3-6) για τη φάση των «16» από τον Μάρκο Ντε Ρόσι από το Σαν Μαρίνο. Στη συνέχεια, η Μαρία Σιοπαχά για τη φάση των «16» ηττήθηκε 2-0 σετ (2-6, 3-6) από την Ελέιν Τζινοβίς από τη Μάλτα. Την Τετάρτη ήταν προγραμματισμένα άλλα δύο «κυπριακά» παιχνίδια, τα οποία όμως αναβλήθηκαν. Αυτό του Μέλιου Ευσταθίου στο μονό και των Λευτέρη Νέου και Ραλούκα Σερμπάν στο μικτό διπλό.

 

 

Search