Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Ανάβουν οι προβολείς για Μίλαν και Ολίβια Εκπληκτικές επιδόσεις στους προκριματικούς, έστειλαν μήνυμα βάθρου οι Τραΐκοβιτς και Φωτοπούλου

Ιστιοπλοΐα: Ανοίγει πανιά για μετάλλιο η Μακρή

Με εξαιρετικές εμφανίσεις στο Στίβο, και την Ποδηλασία και αναμονή στην Ιστιοπλοΐα, συνεχίστηκαν οι παρουσίες των αθλητών και αθλητριών της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, στο πλαίσιο των 19οι Μεσογειακών Αγώνων που διεξάγονται στο Οράν της Αλγερίας.

Αναλυτικά :

Στίβος
Με δύο εξαιρετικές εμφανίσεις, προμήνυμα για τους τελικούς της Κυριακής, οι Μίλαν Τραΐκοβιτς στα 110μ. με Εμπόδια και η Ολίβια Φωτοπούλου στα 200 μέτρα, έκλεψαν την παράσταση από τις κυπριακές συμμετοχές κατά την τρίτη αγωνιστική μέρα του Στίβου. Μπορεί να μην ήταν τελικοί, αλλά προκριματικές σειρές, αλλά ο Μίλαν Τραΐκοβιτς με το 13.32 έκανε νέο ρεκόρ Μεσογειακών Αγώνων (13.40 το προηγούμενο) και παράλληλα την κορυφαία επίδοση για φέτος για τον ίδιο, και η Ολίβια Φωτοπούλου έγραψε ένα ασύλληπτο 22.99, με το οποίο συνέτριψε την ατομική της επίδοση, και μπήκε στον τελικό με το δεύτερο χρόνο από όλες τις αθλήτριες. Και οι δύο, έδειξαν ότι το βράδι της Κυριακής όταν θα γίνουν οι τελικοί, ο στόχος του βάθρου δεν είναι απλά ρεαλιστικός, αλλά ότι ίσως και να αποδειχθεί τελικά μετριοπαθής.

Σε ότι αφορά τις συμμετοχές αθλητών στους τελικούς, ο Νίκανδρος Στυλιανού ήταν 8ος στο Επί κοντώ και ο Χρίστος Ταμάνης 9ος στο ίδιο αγώνισμα, και ο Σπύρος Σάββα 10ος στον Ακοντισμό. H Θάλεια Χαραλάμπους δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα των 5000μ.

Από τους υπόλοιπους αθλητές ξεχώρισε η πρόκριση του Σταύρου Αυγουστίνου στον τελικό των 200μ. που σημείωσε ατομική επίδοση 21.22 και είχε τον όγδοο χρόνο από τους συμμετέχοντες στον προκριματικός.

ΣΤΙΒΟΣ
110μ. Εμπόδια (Α) (Προκρ.) Τραΐκοβιτς Μίλαν 13.32 (SB) 1ος
Επί Κοντώ (Α) Τελικός Στυλιανού Νίκανδρος 5.30μ. 8ος
Ταμάνης Χρίστος 5.10μ. 9ος
100μ. Εμπόδια (Γ) (Προκρ.) Χριστοφή Ναταλία 13.48 10η
Γεωργίου Δάφνη 13.56 11η
200μ. (Γ) (Προκρ.) Φωτοπούλου Ολίβια 22.99 (PB) 2η
Πισσιάρα Μαριάννα 24.59 12η
200μ. (Α) (Προκρ.) Αυγουστίνου Σταύρος 21.22 (PB) 8ος
Μπίτσι Αλεξάντερ 21.57 12ος
Ακοντισμός (Α) Τελικός Σάββα Σπύρος 67.14μ. 10ος
5000μ. (Γ) Τελικός Χαραλάμπους Θάλεια DNF

Ποδηλασία
Στους δρόμους του Οράν διεξήχθη η Ποδηλασία Δρόμου, το πρωί το αγώνισμα Ανδρών και το απόγευμα των Γυναικών.
Στις Γυναίκες η Άντρη Χριστοφόρου πραγματοποίησε άλλη μια τρομερή εμφάνιση έμεινε όμως για δεύτερη φορά στους αγώνες με την γλυκόπικρη γεύση της τέταρτης θέσης αυτή τη φορά μάλιστα χάνοντας το μετάλλιο για χιλιοστά του δευτερολέπτου. Μπήκε σφήνα στις ομάδες Ισπανίας, Γαλλίας και Σλοβενίας που με πολλές αθλήτριες στον αγώνα βοηθούσαν με την τακτική τους αυτές που θα πήγαιναν για την πρωτιά. Παρά την «Εθνική» της μοναξιά, άντεξε και πήγε μαζί τους μέχρι το τελικό σπριντ όπου έπεσαν μαζί όλες για να ξεκαθαρίσει το φωτο-φίνις ότι βρισκόταν στην 4η θέση. (Στο 1:58.24 δόθηκε χρόνος για τις πρώτες 18 αθλήτριες !!!).
«Η Άντρη έκανε ότι έπρεπε. Το ότι έμεινε στη διεκδίκηση μεταλλίου με τις συνθήκες που αντιμετώπισε μόνη της στον αγώνα, είναι άθλος. Έκανε φανταστική κούρσα και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την προσπάθεια της» δήλωσε λίγο μετά το τέλος του αγώνα ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ανέστης Κουρμπέτσης.

Στους Άνδρες σε αγώνα που διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες με 70 συμμετοχές οι Ανδρέας Μιλτιάδης και Αλέξανδρος Αγρότης προσπάθησαν να ακολουθήσουν τον «τρελό» ρυθμό της Γαλλική ομάδας όμως αυτό κατέστη αδύνατο, όπως και για πολλούς άλλους αθλητές. Η Γαλλία πήρε και τα τρία μετάλλια, ενώ πέντε στους επτά πρώτους ποδηλάτες ήταν Γάλλοι. Οι δύο κύπριοι ποδηλάτες τερμάτισαν με τον ίδιο χρόνο στην 33η θέση ο Μιλτιάδης και στην 35η ο Αγρότης.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ
Ανδρών
Μιλτιάδης Ανδρέας 3:15.35 +3.12 33ος
Αγρότης Αλέξανδρος 3:15.35 +3.12 35ος
Γυναικών
Χριστοφόρου Άντρη 1:58.24 +0 4η

Ιστιοπλοΐα
Η άπνοια και ο μεγάλος κυματισμός, ανάγκασαν τους διοργανωτές να ακυρώσουν τις ιστιοδρομίες του Σαββάτου με αποτέλεσμα η τελευταία ιστιοδρομία που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, να είναι αυτή που θα καθορίσει το αποτέλεσμα σε όλες τις κατηγορίες. Ανάμεσα σε αυτές και τα Laser Radial όπου η Μαριλένα Μακρή βρίσκεται στην 4η θέση και ψάχνει μια καλή κούρσα για να μπει στα μετάλλια. Μετά από οκτώ ιστιοδρομίες η κατάταξη είναι 1. Barrue (Fra) 23, Guzel (Tur) 25, Floriani (Ita) 26, και Μακρή (Cyp) 31.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ
2 Ιουλίου 2022

 

 

 

Search