Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Tarragona 2018: Με δύο πρωτιές την Τρίτη (26/06) πλησίασε κορυφή ο Κοντίδης

Εξαιρετική ήταν η 4η ημέρα των λέιζερ για τον Παύλο Κοντίδη, στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες, που φιλοξενεί η Ταραγόνα, με τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες να διεξάγονται στον Ναυτικό Όμιλο της πόλης Σαλόου.

Ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου κατάφερε την Τρίτη (26/6/2018) το μεσημέρι να κερδίσει και τις δύο ιστιοδρομίες, να διατηρήσει τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη, αλλά το κυριότερο να μειώσει τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Ισπανό Χοακίν Μπλάνκο Αλμπαλάτ. Ο Κοντίδης μπήκε δυναμικά και στις δύο ιστιοδρομίες και πέρασε πρώτος την τελευταία σημαδούρα, με αποτέλεσμα να φτάσει στους 24 βαθμούς ποινής.

Την ίδια ώρα ο Μπλάνκο Αλμπαλάτ τερμάτισε 5ος και 4ος, συγκεντρώνοντας πια 20 βαθμούς ποινής. Επιπρόσθετα, ο πρωταθλητής μας ξέφυγε από τον τρίτο Ισπανό Χοέλ Ροδρίγεθ Πέρεθ, ο οποίος έχει αυτήν τη στιγμή 37 βαθμούς ποινής, ενώ στην 4η θέση είναι ο Ιταλός Τζιοβάνι Κοκολούτο με 42 β.π., όσους έχει και ο Γάλλος Αλεξάντρ Μπουά.

Το μπέρδεμα, πάντως, που υπάρχει στα λέιζερ, είναι πως χθες οι υπεύθυνοι στο γραφείο Τύπου της ιστιοπλοΐας μάς ανέφεραν πως δεν θα διεξαχθεί κούρσα μεταλλίων, αλλά θα γίνει μία επιπρόσθετη κούρσα, φτάνοντας δηλαδή τον αριθμό τους στις 12! Πάντως, ο Δρ Παναγιώτης Κοντίδης και ο Παύλος δεν ήταν ενημερωμένοι για κάτι τέτοιο, αφού αντίκειται και στους κανονισμούς. Το σίγουρο είναι πως την Τετάρτη (27/6), ημέρα κατά την οποία τα λέιζερ έχουν ρεπό, το θέμα θα ξεκαθαρίσει οριστικά.

Την ικανοποίησή του για την εξαιρετική παρουσία του στην 7η και την 8η ιστιοδρομία, μας εξέφρασε ο Παύλος Κοντίδης, δίνοντας και τη σημασία των δύο πρώτων θέσεων: «Η σημερινή ημέρα (26/6) ήταν κλειδί για τη συνέχεια, καθώς ο Ισπανός θα μπορούσε να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα από τα υπόλοιπα σκάφη και ουσιαστικά να τελειώσει τη μάχη για το χρυσό μετάλλιο. Σήμερα κατάφερα να κάνω αυτά που ξέρω και να μπω δυναμικά και στις δύο κούρσες, που ήταν ό,τι πιο σημαντικό για τη συνέχεια. Μείωσα τη διαφορά και τώρα θα πρέπει να συγκεντρωθώ για τις τελευταίες ιστιοδρομίες, στις οποίες θα πρέπει να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο. Επιπρόσθετα, ο Ισπανός θα αρχίσει να νιώσει την ψυχολογική πίεση, κάτι που θα πρέπει να το εκμεταλλευτώ».

Να σημειώσουμε ότι την Τρίτη (26/06) ξεκουράστηκαν οι αθλητές μας των RS:X Ανδρέας Καριόλου και Νατάσα Λάππα και θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους την Τετάρτη (27/6) με άλλες δύο ιστιοδρομίες. Θυμίζουμε ότι ο Καριόλου είναι 7ος στη γενική κατάταξη και η Λάππα 10η. Σε ό,τι αφορά τον Κυριάκο Καρατσιή στα λέιζερ, στις δύο τελευταίες ιστιοδρομίες τερμάτισε 19ος και 18ος και παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 130 βαθμούς ποινής.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ
(απεσταλμένος ΕΑΚ)

 

 

Search