Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή έκοψε την Βασιλόπιτα για το 2024

Γεώργιος Χρυσοστόμου (Πρόεδρος ΚΟΕ) : Εκδήλωση αφιερωμένη στις Ομοσπονδίες μέλη μας και στους λειτουργούς που εργάζονται σε αυτές

Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη (Γεν. Διεθ. ΥΠΑΝ) : «Η αγαστή συνεργασία με την ΚΟΕ προσφέρει τα αναγκαία εφόδια στους αθλητές μας»

Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας : «Το πνεύμα της αριστείας που διέπει τον οργανισμό διαχέεται με τους τρόπους που βρίσκει η ΚΟΕ»

Με τις ευλογίες του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Μαρίνας Ιωάννου Χασάπη, η οποία εκπροσώπησε την Υπουργό Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή έκοψε τη Βασιλόπιτα για το 2024. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ΟΠΑΠ «Ευ Αγωνίζεσθαι» στο Ολυμπιακό Μέγαρο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώθηκε αποκλειστικά για τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, τους Προέδρους, τα Διοικητικά Συμβούλια, τα στελέχη και τους εργαζόμενους σε αυτές, καθώς και μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ και των Επιτροπών της ΚΟΕ.

Παρέστησαν επίσης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΚΟΕ Κίκης Λαζαρίδης, το Επίτιμο Μέλος ΚΟΕ κ. Τάκης Κληρίδης, και ο πρεσβευτής «Ευ Αγωνίζεσθαι» κ. Φοίβος Κωνσταντινίδης.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, που ευλόγισε την Βασιλόπιτα ευχόμενος καλή αθλητική χρονιά: «Αποτελεί γεγονός, και ο Μακαριώτατος είναι ιδιαίτερα ευτυχής γι’ αυτό, που το πνεύμα της αριστείας που διέπει τον οργανισμό αυτόν, διαχέεται με εξειδικευμένους τρόπους που η οργάνωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής εφευρίσκει εντέχνως. Είμαστε πάντα δίπλα σας, επικροτούμε τον αγώνα σας για τη διάδοση του Ολυμπιακού πνεύματος γιατί αυτό συμφωνεί με το αξιακό σύστημα του Ευαγγελίου. Το «ευ αγωνίζεσθαι» τον αγώναν τον καλόν, της κατάκτησης των αρετών».

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου, απευθυνόμενος στα στελέχη, και τους λειτουργούς των Ομοσπονδιών, τους Προέδρους και τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, είπε ότι η εκδήλωση ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη σε αυτούς ως έκφραση εκτίμησης και σεβασμού για το έργο που επιτελούν. Ευχήθηκε όμορφη και δημιουργική χρονιά, προτάσσοντας το ύψιστο των αγαθών την υγεία, στο σώμα, στη σκέψη και στην καρδιά. Οι ευχές του Πανιερωτάτου όπως είπε, θα συνοδεύουν τους αθλητές και όλη την Ολυμπιακή ομάδα στο δρόμο για το Παρίσι, και γνωρίζοντας τη δουλειά που γίνεται από αυτούς και τις Ομοσπονδίες, εξέφρασε τη σιγουριά ότι θα μας κάνουν περήφανους. Παράλληλα, στην προτροπή του Μητροπολίτη για εμπέδωση του Ολυμπιακού πνεύματος στην κοινωνία, πρόσθεσε ότι προσδοκά σε μια καλύτερη κοινωνία που θα συμπεριφέρεται με τις αρχές και τις αξίες του Ολυμπιαμού, ωστόσο όπως είπε όλοι τις επικαλούνται, αλλά ελάχιστοι τις εφαρμόζουν στην πράξη.

Ο κ. Χρυσοστόμου, έκανε αναφορά στις δράσεις της ΚΟΕ το διάστημα που προηγήθηκε, στις αποστολές της ΚΟΕ στο εξωτερικό το 2023, και στις συμμετοχές-επιτυχίες των αθλητών μας σε αυτές σημειώνοντας τα εξής : «Κατά το 2023 έχουμε λάβει μέρος σε έξι διεθνείς αποστολές, με τη συμμετοχή 25 αθλητικών ομοσπονδιών, με 305 αθλητές και παραμονή για 52 μέρες στο εξωτερικό. Οι Ομοσπονδίες και οι αθλητές με σκληρή δουλειά, έχετε καταφέρει να κατακτήσετε 94 μετάλλια εκ των οποίων τα 30 χρυσά. Όλα αυτά έχουν γίνει εφικτά, λόγω της υγιούς θέσης της ΚΟΕ, και της οικονομικής της δυνατότητας, που προήλθε από τον τρόπο λειτουργίας, μέσω της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και καθαρότητας, της μείωσης των λειτουργικών εξόδων και της αύξησης των χορηγιών από τους περήφανους χορηγούς μας».

Ο κ. Χρυσοστόμου, ευχαρίστησε θερμά την Γενική Διευθύντρια του ΥΠΑΝ Δρ Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη, για την παρουσία της, την οποία ερμήνευσε ως ένδειξη στήριξης στο έργο που επιτελούν όλες οι αθλητικές Ομοσπονδίες και οι λειτουργοί τους. Ευχαρίστησε επίσης τον Επίτιμο Πρόεδρο κ. Κίκη Λαζαρίδη για την προσφορά του, αναφερόμενος ιδιαίτερα στη συμβολή του στη δημιουργία του Ολυμπιακού Μεγάρου, όπου στεγάζονται όλες οι Ομοσπονδίες, καθώς και το Επίτιμο μέλος κ. Τάκη Κληρίδη, και όλους τους πρώην Προέδρους και Μέλη των Εκτελεστικών Συμβουλίων της ΚΟΕ στα 50 χρόνια λειτουργίας της, που έχουν πετύχει να την φέρουν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Στο χαιρετισμό της, η Υπουργός Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε στη διαχρονική δράση της ΚΟΕ, επισημαίνοντας ότι τη φετινή χρονιά με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, δίδεται η ευκαιρία της προώθησης παράλληλα με το αγωνιστικο μέρος, των πανανθρώπινων αξιών της ειρήνης της δικαιοσύνης και της ευγενούς άμιλλας: «Νιώθω μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. Εύχομαι ολόψυχα να διανύσουμε τη νέα χρονιά με υγεία, θέτοντας νέους στόχους κσι υλοποιώντας τους με έμπνευση, όραμα και εργατικότητα. Με την πολύπλευρη δράση της, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, συμβάλλει στην υλοποίηση του στόχου της Πολιτείας για τη δημιουργία ενός ευοίωνου μέλλοντος για τα παιδιά μας, ώστε να μπορούν να εξελίσσουν τις ξεχωριστές ικανότητες και τα ταλέντα τους, να αναπτύσσονται και να προοδεύουν. Είμαι απολύτως βέβαιη ότι μέσα από την αγαστή συνεργασία θα προσφέρουμε τα αναγκαία εφόδια στους αθλητές και στις αθλήτριες μας για να σημειώσουν ακόμη περισσότερες επιτυχίες.»

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η ΚΟΕ παρέθεσε γεύμα σε όλους τους προσκεκλημένους. Ύστερα από κλήρωση, τυχερή Ομοσπονδία αναδείχτηκε η Ομοσπονδία Ιππασίας, η οποία θα επιχορηγηθεί με συμβολική χρηματική εισφορά από την ΚΟΕ ύψους 300€.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
10 Ιανουαρίου 2024

 

 

Search