Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Όλγα Πιπερίδου: «Ξεπέρασε κάθε προσδοκία»

Η αρχηγός της κυπριακής αποστολής στο Gold Coast, Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη, σημειώνει πως η συγκομιδή 14 μεταλλίων στου Κοινοπολιτειακούς Αγώνες ήταν πέρα από το αναμενόμενο

Gold Coast – Αποστολή ΕΑΚ: Μικαέλο Παπαδάκης

Την άποψη πως η συγκομιδή 14 μεταλλίων (οκτώ χρυσών, ενός αργυρού, πέντε χάλκινων) ξεπέρασε κάθε προσδοκία εξέφρασε η αρχηγός αποστολής της κυπριακής ομάδας στο Gold Coast κ. Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη.

«Αναμέναμε αρκετά μετάλλια, στο επίπεδο της καλύτερης παρουσίας μας έως τώρα –πριν τη φετινή- που ήταν στο Δελχί το 2010 (σ.σ. έντεκα μετάλλια). Τα 14 μετάλλια ήταν ανέλπιστα πολλά και η εξήγηση έρχεται κυρίως από τη ρυθμική γυμναστική, η οποία είναι ένα άθλημα λεπτών ισορροπιών, το οποίο μας βγήκε στο Gold Coast» εξηγεί η κα Πιπερίδου Χρυσάφη.

Σε ερώτηση εάν ανάμενε κάτι περισσότερο από τον Στίβο, που είχε και την πολυπληθέστερη αποστολή, αναφέρει πως «υπάρχει γενική ικανοποίηση από την παρουσία του Στίβου καθώς τόσο το χάλκινο του Παρέλλη όσο και η τέταρτη θέση του Τραΐκοβιτς ήταν μεγάλες επιτυχίες, αφού το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ υψηλό» τονίζοντας ότι «ειδικά τα δρομικά αγωνίσματα θύμιζαν Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με Τζαμαϊκανούς, Αυστραλούς και τους Βρετανούς που είχαν κατέβει με διάφορες ομάδες (σ.σ. Ουαλία, Σκοτία κτλ)». Η κα Πιπερίδου Χρυσάφη λέει πως «οι πιο πολλοί αθλητές έπιασαν τις επιδόσεις τους» ξεχωρίζοντας τα δύο νέα παγκύπρια ρεκόρ της Ευαγγελίδου σε 800μ και 1.500μ καθώς και το 6.63μ της Παναγή στο Μήκος.

Συνεχίζοντας αναφέρει: «θέλει να σταθώ στο ομαδικό πνεύμα που ήταν ευδιάκριτο στην ομάδα μας. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση να ηγείσαι μιας ομάδας τόσο ενωμένης, με όλους τους αθλητές, ανεξαρτήτως αθλήματος, να στηρίζουν τους συναθλητές τους ένθερμα, σε όλα τα γήπεδα και να χαίρονται όλοι για τις επιτυχίες» και τονίζει πως «στις σχεδόν τρεις βδομάδες που μείναμε στην Αυστραλία δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα».

Η Κύπρος μετείχε στους 21ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες με 46 αθλητές σε Στίβο, Κολύμβηση, Ενόργανη Γυμναστική, Ρυθμική Γυμναστική, Ποδηλασία, Σκοποβολή, Πάλη, Πυγμαχία και Μπιτς Βόλεϊ.

Η αρχηγός της κυπριακής αποστολής στο Gold Coast δεν παραλείπει να ευχαριστήσει την παροικία που «αγκάλιασε την ομάδα, μας έκανε να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας, μας βοήθησε πάρα πολύ με θέματα εκτός γηπέδων και στήριξε τους αθλητές μας εκεί όπου αγωνίζονταν».

Επόμενο μεγάλο ραντεβού οι Μεσογειακοί Αγώνες της Ταραγόνα τον Ιούνιο, όπου η Κύπρος θα εμφανιστεί με πέραν των εκατό αθλητών.

 

 

Search