Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021
Previous Next

Ήττες εντός προγράμματος στο Μπιτς Βόλεϊ

Αποστόλου / Χρυσοστόμου κόντραραν στα ίσα τους Νεοζηλανδούς, ενώ Κωνσταντίνου / Αγγελοπούλου έχασαν 2-0 από τις Αυστραλές

Gold Coast – Αποστολή ΕΑΚ: Μικαέλο Παπαδάκης

Με το αριστερό μπήκαν στη διοργάνωση τα κυπριακά δίδυμα του Μπιτς Βόλεϊ, στην πρώτη φορά που το ανερχόμενο σπορ της άμμου συμπεριλαμβάνεται στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες.

Ωστόσο, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες αντιμετώπιζαν τις επικεφαλής ομάδες των ομίλων τους, οπότε η ήττα ήταν εντός προγράμματος. Στόχος τώρα είναι οι νίκες απέναντι σε Αγγλία και Μοζαμβίκη για τους άντρες και Σκοτία – Γρενάδα στις γυναίκες. Έτσι, οι δύο ομάδες θα περάσουν στα προημιτελικά χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν πρόκριση ως μια από τις δύο καλύτερες τρίτες.

Τους αγώνες του Μπιτς Βόλεϊ παρακολούθησε τη Μ. Παρασκευή η Ύπατη Αρμοστής της Κύπρου στην Καμπέρα κα Μάρθα Μαυρομμάτη, που βρίσκεται στο Gold Coast για τους Αγώνες και είναι ένθερμη υποστηρικτής της κυπριακής ομάδας.

Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία
Δημήτρης Αποστόλου και Γιώργος Χρυσοστόμου έγραψαν το όνομά τους στην ιστορία, αφού μαζί με τα αδέλφια O’ Dea από τη Νέα Ζηλανδία έγιναν οι πρώτοι αθλητές Μπιτς Βόλεϊ που αγωνίζονται σε Κοινοπολιτειακούς Αγώνες. Το κυπριακό δίδυμο κόντραρε στα ίσα, πήρε το πρώτο σετ 21-16 και έχασε χρυσή ευκαιρία να πάρει το ματς στο επόμενο, αφού το απώλεσε με 21-19. Στο τρίτο η κυπριακή ομάδα έχασε 15-11 σε ένα παιχνίδι που διήρκεσε 56 λεπτά. Τα παιδιά έκαναν πολύ καλή εμφάνιση και κοιτάζουν με αισιοδοξία τη συνέχεια.

Ανώτερες οι Αυστραλές
Σε ένα σχεδόν κατάμεστο γήπεδα Μανωλίνα Κωνσταντίνου / Μαριότα Αγγελοπούλου έχασαν 2-0 από τις Αυστραλές Artacho del Solar/Clancy, που βρίσκονται στο Νο23 του κόσμου. Τα κορίτσια πάλεψαν το πρώτο σετ αλλά υπέκυψαν με 21-14, ενώ έχασαν εύκολα το δεύτερο με 21-9. «Απολαύσαμε το παιχνίδι και μας άρεσε που ήταν γεμάτο το γήπεδο με ένα τόσο ενθουσιώδες κοινό. Δεν χάσαμε τίποτα. Παίζαμε απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα που συνθέτουν δύο κορίτσια τα οποία αγωνίστηκαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Θέλουμε τα κερδίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια» είπαν οι κοπέλες μετά το ματς.

Τόσο οι άντρες όσο και γυναίκες, πρώτη φορά αγωνίζονται σε τόσου υψηλού επιπέδου αγώνες, με τόσο κόσμο στις εξέδρες και σε τέτοιες εγκαταστάσεις. Επόμενος αγώνας για τις δύο ομάδες το Μ. Σάββατο με Σκοτία οι γυναίκες και Αγγλία οι άντρες.

Οι αγώνες του Μπιτς Βόλεϊ γίνονται στην περιοχή Coolangatta, 45 λεπτά νότια του Gold Coast, στα σύνορα του Queensland με τη Νέα Νότια Ουαλία. Το γήπεδο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι εξέδρες είναι λυόμενες και έχουν 4.000 καθίσματα.

 

 

Search