Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

"Birmingham 2022" : Πέρασαν στους «8» οι ομάδες του Μπιτς Βόλεϊ – Πρόκριση για Καττιρντζή στο Μπάτμιντον – Ολοκλήρωσε η Επιτρ. Αντισφαίριση

Του Θωμά Κεττένη – Απεσταλμένου ΚΥΠΕ / ΚΟΕ
Φωτογραφίες Paris J. Andreou (Συνεργάτης KOE/ΚΕΚΑ - “Birmingham 2022”)

Στο Μπιτς Βόλεϊ Γυναικών το κυπριακό δίδυμο ηττήθηκε από ένα εκ των φαβορί για το χρυσό, Αυστραλία, και πλέον περιμένει τον αντίπαλο του για τον αυριανό προημιτελικό.

Στο Μπιτς Βόλεϊ, η Γυναικεία ομάδα με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Μανολίνα Κωνσταντίνου, ηττήθηκαν 2-0 σετ από την Αυστραλία, εκ των φαβορί για το χρυσό, στον τρίτο αγώνα του Β΄ ομίλου. Οι δύο ομάδες έχουν προκριθεί στην οκτάδα, με την Αυστραλία να καταλαμβάνει με τη νίκη της την πρωτιά και την Κύπρο να μένει στη δεύτερη θέση.

Στο αγωνιστικό μέρος, στο πρώτο σετ, το κυπριακό δίδυμο ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα προηγούμενο 5-3, με τις Αυστραλές να απαντούν και με ένα δικό τους σερί να φτάνουν στο 10-8. Τα κορίτσια της Κύπρου αντέδρασαν ισοφαρίζοντας σε 11-11 με άσσο της Ζωής. Στη συνέχεια, οι Αυστραλές πήραν κεφάλι στο σκορ και μετά το υπέρ τους 14-13, άνοιξαν τη διαφορά σε 17-14 αρχικά και έκλεισαν το πρώτο σετ, κατακτώντας το με σκορ 21-14.

Στο δεύτερο σετ, οι Αυστραλές ξεκίνησαν δυνατά όπως είχαν τελειώσει το πρώτο, και προηγήθηκαν αρχικά με 5-1, στη συνέχεια με δύο άσσους έκαναν το 8-2. Με καρφί της Κωνσταντοπούλου και στη συνέχεια ένα πολύ καλό σερβίς της Κωνσταντίνου το σερί των Αυστραλών σταμάτησε και η διαφορά μειώθηκε στο 8-5. Με ένα εξαιρετικό ράλι, οι Αυστραλές άνοιξαν και πάλι τη διαφορά σε 11-7 και στη συνέχεια σε 14-7. Το κυπριακό δίδυμο έκανε μια ύστατη προσπάθεια να μπουν ξανά στη διεκδίκηση του σετ μειώνοντας στο 16-12, όμως οι Αυστραλές με τέσσερις σερί πόντους έκαναν το 20-12, και ολοκλήρωσαν το σετ με 21-13 και τον αγώνα με 2-0 σετ.

Πλέον, η γυναικεία κυπριακή ομάδα αναμένει τον αντίπαλο της που θα καθοριστεί με την ολοκλήρωση της σημερινής ημέρας καθώς και την ώρα που θα αγωνιστεί αύριο Παρασκευή στον προημιτελικό.

Στο μεταξύ, την πρόκριση στους «8» ως μια από τις δύο καλύτερες δεύτερες του τουρνουά, εξασφάλισε το Δίδυμο Ανδρών του Μπιτς Βόλεϊ, Αντώνης Λιοτατής και Χαράλαμπος Ζορπής. Η κυπριακή ομάδα θα αντιμετωπίσει τον Καναδά με τους Sam Schachter και Daniel Dearing σε αγώνα που θα αρχίσει την Παρασκευή στις 19:00 (τοπική ώρα).

Στους «16» η Καττιρντζή στο Μπάτμιντον
Η αθλήτρια του Μπάτμιντον Εύα Καττιρτζή της αποστολής της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων, προκρίθηκε στις «16» του αγωνίσματος της στους 22ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες «Μπέρμιγχαμ 2022». Σε μια άλλη θετική εξέλιξη για την κυπριακή αποστολή, η ομάδα Μπιτς Βόλεϊ των Ανδρών, με τα σημερινά αποτελέσματα, εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά ως μια από τις καλύτερες τρίτες του τουρνουά. Τον αποκλεισμό γνώρισαν όμως όλες οι ομάδες των Διπλών στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση.
Στο Μπάτμιντον στο Μονό Γυναικών η Εύα Καττιρτζή επικράτησε στη φάση των «32» της αθλήτριας από την Γκάνα Prospera Nantuo με 2-0, 21-10 και 21-8 και πήρε την πρόκριση για τις «16». Αντίθετα, η Έλενα Χριστοδούλου ηττήθηκε στον αγώνα για την ίδια φάση από την Jia Min Yeo από τη Σιγκαπούρη με 2-0, 21-12 και 21-8 και αποκλείστηκε.

Ολοκλήρωσε τη συμμετοχή η Επιτραπέζια Αντισφαίριση
Στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση την ήττα και τον αποκλεισμό στη φάση των “64” γνώρισε το κυπριακό Μικτό δίδυμο με την Φωτεινή Μελετιέ και τον Μάριο Γιάγκου από την ομάδα του Τζέρσεϊ με τους Wykes Jordan και Silcock Hannah με 3-1 στα Games. Στο πρώτο, η κυπριακή ομάδα έχασε με 11-9 για να ισοφαρίσει στο δεύτερο επικρατώντας με 11-7. Ωστόσο ηττήθηκε στα επόμενα δύο (13-11, 11-9) ολοκληρώνοντας με ήττα και αποκλεισμό την προσπάθεια τους στο Μικτό Διπλό.

Στη φάση των «32» του Διπλού Ανδρών, οι δύο κυπριακές ομάδες ηττήθηκαν και αποκλείστηκαν. Συγκεκριμένα, οι Τζοζεφ Ηλία και Χρίστος Σάββα ηττήθηκαν από την ομάδα της Ινδίας αποτελούμενη από τους Desai Harmeet και Shetti Senil με 3-0 (6-11, 5-11, 1-11) και αποκλείστηκαν. Στη συνέχεια, οι Σιαρπέλ Ηλία και Μάριος Γιάγκου έχασαν από τους Νιγηριανούς Abiodun Bode και Aruna Quadri επίσης με 3-0 (11-6, 13-11, 11-1) και έμειναν εκτός της 16άδας.

Στο τουρνουά της Παρά-Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στην κατηγορία 8-10 Classes 8-10 (Para), ο Καϊλής Παντελεήμων ηττήθηκε με 3-0 στα Games (11-3, 11-1, 11-5) από Ουαλλό Joshua Stacey και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του αγωνίσματος. Χτες ο Καϊλής είχε ηττηθεί στους δύο αγώνες που είχε δώσει απέναντι στον Νιγηριανό Agunbiade Tajudeen (3-0) και στον Chao Ming Chee από τη Μαλαισία (3-0).

Οι ΚΟΕ/ΚΕΚΑ επιθυμούν να ευχαριστήσουν τους Χρυσούς Χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς Medochemie, Allianz και Χαραλαμπίδης Κρίστης, για τη συνεισφορά τους στην συμμετοχή της αποστολής στους Αγώνες.

4 Αυγούστου 2022

 

 

Search