Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ποδηλασία : Αποχώρηση για Φιλοκύπρου στο Cross Country

Του Θωμά Κεττένη – Απεσταλμένου ΚΥΠΕ / ΚΟΕ

Στην ποδηλασία, στον Αγώνα Cross Country που διεξήχθη στο Cannock Chase Park, ο Κύπριος ποδηλάτης Χρίστος Φιλοκύπρου εξαιτίας μια ατυχίας αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Συγκεκριμένα, ο Χρίστος είχε την ατυχία σε κάποιο σημείο του αγώνα να έχει τεχνικό πρόβλημα καθώς κόπηκε αλυσίδα του ποδηλάτου.

Ο Κύπριος ποδηλάτης μόλις είχε περάσει το σημείο που βρισκόταν η τεχνική υποστήριξη και δεν είχε το δικαίωμα επιστροφής παρά μόνο να κάνει ολόκληρο το γύρο της πίστας κουβαλώντας το ποδήλατο του με τα πόδια ώστε να βρεθεί ξανά στο σημείο των τεχνικών. Με αυτά τα δεδομένα, ο Φιλοκύπρου θα έχανε το χρονικό όριο από τον πρώτο της διαδρομής και θα αποκλειόταν έτσι κι αλλιώς, και γι αυτό σταμάτησε τον αγώνα.

Όσον αφορά την έκβαση του αγώνα, την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νεοζηλανδός Samuel Gaze καλύπτοντας τα 39 χιλιόμετρα σε χρόνο 1:34:19 και μέση ταχύτητα 29,8 χλμ ανά ώρα. Στη δεύτερη θέση και με 31 δευτερόλεπτα διαφορά τερμάτισε ο επίσης Νεοζηλανδός Ben Oliver έχοντας μέση ταχύτητα 24,6 χλμ και στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Alexander Miller από τη Ναμίμπια με χρόνο 1:36:20 και μέση ταχύτητα 24,3 χλμ.

Οι ΚΟΕ/ΚΕΚΑ επιθυμούν να ευχαριστήσουν τον Χορηγό Επικοινωνίας Cablenet, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών Deloitte, την TOYOTA, και τον Χορηγό παροχής Ιατρικών υπηρεσιών, Όμιλο Βιοιατρική Κύπρου, για τη συνεισφορά τους στην συμμετοχή της αποστολής στους Αγώνες.

3 Αυγούστου 2022

 

 

Search