Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

"Birmingham 2022" : Στίβος : Στην 9η θέση η Λαδά στη Δισκοβολία – Προκρίθηκε ο Τραΐκοβιτς στον τελικό

Του Θωμά Κεττένη – Απεσταλμένου ΚΥΠΕ / ΚΟΕ
Φωτογραφίες Paris J. Andreou (Συνεργάτης KOE/ΚΕΚΑ - “Birmingham 2022”)

Στον Στίβο, στον τελικό της Δισκοβολίας των Γυναικών η Ανδρονίκη Λαδά κατέλαβε την 9η θέση με βολή στα 53 μέτρα και 4 εκατοστά.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη της προσπάθεια, η Ανδρονίκη είχε βολή πολύ χαμηλά στα 48.28, στην δεύτερη είχε στα 52.39 και στην τρίτη προσπάθεια, είχε βολή στα 53.04, μένοντας στην 9η θέση και εκτός της συνέχειας του τελικού.

Το χρυσό κατέκτησε με βολή στα 61.70 η Νιγηριανή Chioma Onyekwere, το αργυρό η Αγγλίδα Jade Lally με 58.42 και το χάλκινο η επίσης Νιγηριανή Obiageri Amaechi με βολή στα 56.99.

Πρόκριση για Τραΐκοβιτς στον τελικό
Την πρόκριση στον τελικό των 110μ με εμπόδια εξασφάλισε ο Μίλαν Τραΐκοβιτς.

Η Κύπριος πρωταθλητής, με χρόνο 13.47 πήρε την 3η θέση στη δεύτερη προκριματική σειρά και έκλεισε θέση για τον τελικό της Πέμπτης (21:44 τοπική ώρα).
Ικανοποιημένος με την πρόκριση στον τελικό, δήλωσε μετά τον αγώνα σε δηλώσεις του στη μεικτή ζώνη ο Τραΐκοβιτς, σημειώνοντας πως στον τελικό της Πέμπτης σίγουρα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Ο Μίλαν είπε πως θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό με στόχο την κατάκτηση ενός μετάλλιο, σημειώνοντας ωστόσο τη μεγάλη δυσκολία που θα έχει ο αγώνας αφού θα τρέξουν οι κορυφαίοι αθλητές του αγωνίσματος στον κόσμο, πλην των Αμερικανών.

Ο Κύπριος αθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ατμόσφαιρα και τον κόσμο, λέγοντας τους δίνουν κίνητρο και ώθηση.
Στην σειρά του Μίλαν προκρίθηκαν επίσης ο Τζαμαϊκανός Rasheed Broadbell ως πρώτος με χρόνο 13.16 και ο Άγγλος Joshua Zeller που τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 13.35.

Από την πρώτη προκριματική σειρά, πρώτος τερμάτισε ο Τζαμαϊκανός Hansle Parchment με 13.33, δεύτερος ο επίσης Τζαμαϊκανός Orlando Benett με 13.40 και τρίτος ο Άγγλος Andrew Pozzi με 13.41. Οι δύο προκρίσεις που εξασφαλίστηκαν με χρόνο ήταν και οι δύο από την πρώτη σειρά και αφορούσαν τον Shane Brathwaite από τα Μπαρμπάντος που είχε τον 7ο καλύτερο χρόνο με 13.42, και τον Αυστραλό Nicholas Hough που προκρίθηκε ως 8ος με χρόνο 13.62.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη 4 Αυγούστου στις 20:35 (τοπική ώρα).

Οι ΚΟΕ/ΚΕΚΑ επιθυμούν να ευχαριστήσουν τους Χρυσούς Χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς Medochemie, Allianz και Χαραλαμπίδης Κρίστης, για τη συνεισφορά τους στην συμμετοχή της αποστολής στους Αγώνες.

2 Αυγούστου 2022

 

 

 

 

Search