Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

"Birmingham2022" : Άρση Βαρών : Δεν βγήκε στον Μαρτασίδη - Κολύμβηση : Ολοκλήρωσε την παρουσία της

Την ευκαιρία για μια μεγάλη διάκριση έχασε ο Αντώνης Μαρτασίδης στα 96Kg της Άρσης Βαρών, αφού δεν κατάφερε να σηκώσει κιλά στις τρεις προσπάθειες του στην δεύτερη κίνηση του Επολέ Ζετέ, με αποτέλεσμα να μηδενιστεί σε έναν αγώνα που συμμετείχαν 10 αθλητές.

Στην πρώτη κίνηση του Αρασέ σήκωσε με την πρώτη προσπάθεια 150Kg που τον έφεραν στην 5η θέση. Απέτυχε στις άλλες δύο στα 155Kg αλλά βρισκόταν μόλις πέντε κιλά μακριά από τις θέσεις που έδιναν τα μετάλλια.

Στην κίνηση του Επολέ Ζετέ έβαλε 191Kg για την πρώτη προσπάθεια, αλλά δεν υπολόγισε σωστά το χρόνο, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί πριν κάνει καν προσπάθεια που θα ήταν εκπρόθεσμη. Στη συνέχεια προσπάθησε να καλύψει τη διαφορά βάζοντας στη μπάρα 194Kg, όμως εκεί «έπαιξαν» και οι αντίπαλοι μαζί του, στέλνοντας τον πολύ γρήγορα πίσω για να κάνει προσπάθειες. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είχε ενοχλήσεις στη μέση κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης στη μέση, οδήγησαν σε ακόμη δύο αποτυχημένες προσπάθειες (δεν σήκωσε ούτε μέχρι την μισή προσπάθεια του Επολέ) με αποτέλεσμα να μηδενιστεί.

Οι νικητές ήταν η πιο παράξενη τριάδα εκπροσώπων χωρών στους αγώνες που θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα στο βάθρο, αφού οι τρεις πρώτες θέσεις κατέληξαν στους Οπελότζε από τη Σαμόα με 381Kg (νέο ρεκόρ αγώνων), Τακούρ (Ινδία) και Ραϊνιμπότζι (Ν.Φίτζι).

Κολύμβηση : Ολοκλήρωσε την παρουσία της
Η Κολύμβηση ολοκλήρωσε την παρουσία της στους 22ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες με τη συμμετοχή δύο αθλητών στους προκριματικούς των 50μ. Ελεύθερο. Ο Μάρκος Ιακωβίδης με χρόνο 23.72 κατετάγη 26ος και ο Χρίστος Μανώλη με χρόνο 24.87 ήταν 47ος.

Οι ΚΟΕ/ΚΕΚΑ επιθυμούν να ευχαριστήσουν το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), τον Υπουργό Πρόδρομο Προδόμου και τους Λειτουργούς του ΥΠΠΑΝ για την στενή συνεργασία και την στήριξη που παρέχουν. Ευχαριστεί επίσης τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, για τη μεγάλη συνεισφορά στην συμμετοχή της αποστολής στους Αγώνες.

Φωτογραφίες Paris J. Andreou (Συνεργάτης KOE/ΚΕΚΑ - “Birmingham 2022”)

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ
2 Αυγούστου 2022

 

 

Search