Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

"Birmingham 2022" : Κολύμβηση : Ατομική Επίδοση η Χατζηλοΐζου – Δύσκολη η πρόκριση για Μπιτς Βόλεϊ

Του Θωμά Κεττένη – Απεσταλμένου ΚΥΠΕ / ΚΟΕ
Φωτογραφίες Paris J. Andreou (Συνεργάτης KOE/ΚΕΚΑ - “Birmingham 2022”)

Μια νέα ατομική επίδοση στα 100μ. Ελεύθερο στην Κολύμβηση και ένα καλό σετ απέναντι στους Άγγλους για το κυπριακό δίδυμο Ανδρών στο Μπιτς Βόλεϊ, ήταν ο σημερινός απολογισμός των δύο αθλημάτων της αποστολής της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων στη σημερινή αγωνιστική ημέρα των 22ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων «Μπέρμιγχαμ 2022».

Κολύμβηση : Ατομική επίδοση για Χατζηλοΐζου
Στην Κολύμβηση, το πρωί της Δευτέρας, η Άννα Χατζηλοΐζου με νέα ατομική επίδοση προκρίθηκε ως 16η στα ημιτελικά των 100μ Ελεύθερο. Στην 8η προκριματική σειρά, η Κύπρια κολυμβήτρια ήταν 7η και με χρόνο 56.48 (56.57 η προηγούμενη επίδοση της) εξασφάλισε τη 16η θέση και ταυτόχρονα μια στον ημιτελικό του αγωνίσματος.
Το απόγευμα, στον ημιτελικό, η Χατζηλοΐζου δεν έπιασε την ίδια απόδοση και με χρόνο 56.92 έμεινε την 16η θέση στο αγώνισμα.

Οι δύο άλλοι Κύπριοι κολυμβητές, Παναγιώτης Πανάρετος και Μάρκος Ιακωβίδης δεν τα κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση στα ημιτελικά. Ο Πανάρετος στην 5η προκριματική σειρά των 50μ. Πρόσθιο ήταν 8ος και με χρόνο 28.46 πήρε την 17η θέση και ο Ιακωβίδης στο ίδιο αγώνισμα στην 6η προκριματική σειρά τερμάτισε 6ος και με χρόνο 28.78 εξασφάλισε την 21η θέση στο σύνολο.

Μπιτς Βόλεϊ : Ήττα από Αγγλία
Το απόγευμα, στο Μπιτς Βόλεϊ η ομάδα των Ανδρών με τους Αντώνη Λιοτατή και Χαράλαμπο Ζορπή ηττήθηκε με 2-0 από την Αγγλία στο πλαίσιο της 2η αγωνιστικής μέρας του 3ου Ομίλου.
Στο πρώτο σετ οι Άγγλοι είχαν επικρατήσει σχετικά εύκολα με 21-11. Στο δεύτερο, το κυπριακό δίδυμο βελτιώθηκε κατά πολύ βάζοντας δύσκολα στους Άγγλους, οι οποίοι τελικά επικράτησαν με 21-18 και 2-0 στα σετ.
Στον επόμενο της αγώνα, η Κύπρος θα αντιμετωπίσει το Τουβαλού την Τετάρτη στις 15:30 (τοπική ώρα) με στόχο την πρώτη της νίκη και ίσως τη διεκδίκηση μιας θέσης στους «8» ως μια από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Οι ΚΟΕ/ΚΕΚΑ επιθυμούν να ευχαριστήσουν το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), τον Υπουργό Πρόδρομο Προδόμου και τους Λειτουργούς του ΥΠΠΑΝ για την στενή συνεργασία και την στήριξη που παρέχουν. Ευχαριστεί επίσης τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, για τη μεγάλη τους συνεισφορά στην συμμετοχή της αποστολής στους Αγώνες.

1 Αυγούστου 2022

 

 

Search