Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΤΟΚΥΟ 2020 - Θετικό κλίμα και αισιοδοξία στην κυπριακή ομάδα

Λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη των 32ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, η Κύπρος ετοιμάζεται για την 11η συνεχόμενη συμμετοχή της, με την ομάδα των 15 αθλητών που θα αγωνιστούν στην Ιαπωνία.

Και αναφερόμαστε σε Ιαπωνία και όχι Τόκυο, αφού αυτή τη στιγμή αθλητές μας βρίσκονται σε πέντε διαφορετικά Ολυμπιακά Χωριά, περιμετρικά του Τόκυο, σε κάποιες περιπτώσεις πέραν των 100 χιλιομέτρων από το κεντρικό Ολυμπιακό Χωριό στην Ιαπωνική πρωτεύουσα.

Το βράδυ της Δευτέρας 19 Ιουλίου, ο αρχηγός αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ανδρέας Θεοφυλάκτου συγκάλεσε διαδικτυακή σύσκεψη με όλα τα σημεία όπου βρίσκονται αθλητές, προπονητές και αρχηγοί αθλημάτων, για τον καλύτερο συντονισμό, ενόψει της τελετής έναρξης, και κυρίως και σημαντικότερο της απρόσκοπτης και όσο το δυνατόν καλύτερης προετοιμασίας των τελευταίων ημερών. Η συνάντηση επιβεβαίωσε το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και την αισιοδοξία για μια πολύ καλή παρουσία με εμφανίσεις αντάξιες του επιπέδου των αθλητών μας.

Στην σύσκεψη με την ταυτόχρονη σύνδεση με επτά διαφορετικά σημεία, παραβρέθηκαν από το Ολυμπιακό Χωριό του Τόκυο πέραν της Διοικητικής ομάδας με επικεφαλής τον Ανδρέα Θεοφυλάκτου, και τους βοηθούς Γιώργο Κορέλλη και Γιώργο Παναγίδη, οι προπονητές των αθλημάτων που διαμένουν αυτή τη στιγμή σε αυτό. Ο Παναγιώτης Πετρίδης από τη Γυμναστική, ο Μιχάλης Κατζιανής και Αντώνης Ανδρέου από τη Σκοποβολή, και ο Σταύρος Μιχαηλίδης από την Κολύμβηση. Από την Ινοσίμα ο προπονητής Ιστιοπλοΐας Χάρης Τσιώλης, και από την Καμακούρα ο αρχηγός της Ιστιοπλοΐκής ομάδας Παναγιώτης Κοντίδης. Από το Χωριό Καγαουτσίκο κοντά στο όρος Φούτζι ο προπονητής Ποδηλασίας Μιχάλης Χατζηιωάννου, και από το Σιμοτσούκε ο προπονητής Στίβου Κώστας Σταθελάκος.

Παρούσα ήταν επίσης η αθλητική ψυχολόγος Θάλεια Παναγή καθώς και η Δημοσιογραφική ομάδα που έφτασε στο Τόκυο το απόγευμα της Δευτέρας, αποτελούμενη από το Λειτουργό Τύπου της ΚΟΕ Νίκο Σοφιόπουλο, τον απεσταλμένο της ΕΑΚ Αργύρη Αργυρού και τον διαπιστευμένο φωτογράφο Πάρη Ανδρέου. Η Θάλεια Παναγή και η δημοσιογραφική ομάδα θα επισκεφθούν τη Δευτέρα την ομάδα της Ιστιοπλοΐας, συνοδευόμενοι από την Διοικητική ομάδα της αποστολής.

 

 

Search