Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ΚΟΕ - Ολυμπιακή Ομάδα «Τόκυο 2020» : Συνάντηση με Μίλαν Τραΐκοβιτς

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που καθιερώθηκαν μεταξύ Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και αθλητών που συγκροτούν την Ολυμπιακή Ομάδα «Τόκυο 2020», η αντιπροσωπεία της ΚΟΕ πραγματοποίησε την Τετάρτη 17 Μαρτίου , διαδικτυακή συνάντηση με τον πρωταθλητή Μίλαν Τραΐκοβιτς στην παρουσία του Προέδρου της ΚΟΕΑΣ Περικλή Μάρκαρη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από πλευράς ΚΟΕ, ο Πρόεδρος Γιώργος Χρυσοστόμου, ο Αντιπρόεδρος Γιώτης Ιωαννίδης, ο Γενικός Γραμματέας Ανδρέας Γεωργίου, ο Ταμίας Αλέξανδρος Χριστοφόρου και από το προσωπικό οι Λειτουργοί Γιώργος Παναγίδης και Νίκος Σοφιόπουλος.

Στη συνάντηση με τον πρωταθλητή Μίλαν Τραΐκοβιτς, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου, διαβεβαίωσε τον αθλητή, ότι η ΚΟΕ θα πράξει ότι είναι δυνατόν, για την καλύτερη του δυνατή προετοιμασία σημειώνοντας και τα εξής: «Έχουμε χρέος να σας στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα όποια αιτήματα τεθούν, και να επιλύσουμε όποια προβλήματα παρουσιαστούν σε μια ιδιαίτερη χρονική περίοδο που περνάμε, η οποία επηρεάζει όχι μόνο την προετοιμασία, αλλά και τη μορφή διεξαγωγής των αγώνων»

Από την πλευρά του ο Μίλαν Τραΐκοβιτς, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο διαμένει και προπονείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέλυσε τον προγραμματισμό του (οικονομικό και αγωνιστικό), ενόψει «Τόκυο 2020», σημειώνοντας ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι ένας αγώνας μερικών ημερών, αλλά ολόκληρης της τετραετίας : «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν από πίσω τους ολόκληρη την αθλητική μας καριέρα. Παραμένω σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Βρίσκομαι σε καλή ηλικία (29) και πιστεύω ότι έχω ακόμη δύο Ολυμπιάδες μπροστά μου με ανάλογες προοπτικές αφού στο Παρίσι θα είμαι 32 ετών. Στόχος μου είναι να πετύχω κάτι καλύτερο από το Ρίο (σ.σ.7η θέση) και γιατί όχι αυτό να επιτευχθεί στο Τόκυο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το θέμα του εμβολιασμού των αθλητών και εάν και εφόσον επιλέξουν κάτι τέτοιο (δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή τους εκ μέρους των διοργανωτών του «Τόκυο 2020»), τότε να βρεθεί το κατάλληλο χρονικό διάστημα για να πραγματοποιηθεί. Η ΚΟΕ βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό σε επικοινωνία με την κυπριακή κυβέρνηση για το θέμα αυτό.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
30 Μαρτίου 2021

 

 

Search