Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

3οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες : Πρόκριση στους «8» για τις δύο ομάδες Beach Tennis Μικτό

#TeamCyprus
#Heraklion2023
Του Θωμά Κεττένη (ΚΥΠΕ)
ΦΩΤΟ : Κωνσταντίνος Κυπριανού / Ευστάθιος Ιακωβίδης
Με νίκες ξεκίνησαν οι ομάδες Μπιτς Τένις Μεικτό της κυπριακής αποστολής της ΚΟΕ στο Μπιτς Τένις στο τουρνουά των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων «Ηράκλειο 2023»..

Με τις νίκες τους απέναντι στις δύο ελληνικές ομάδες, τα κυπριακά ζευγάρια που αποτελούνται από τους Ερρίκο Γρηγορίου και Μικαέλλα Horiceanou και τους Ραφαήλ Κασινόπουλο και Μαριάννα Τσακιστού, προκρίθηκαν για τους «8» του τουρνουά και θα συνεχίσουν την κυπριακή εκπροσώπηση το απόγευμα μετά τις 17:00.

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας, σε ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιγνίδι, το κυπριακό ζευγάρι με τον Ερρίκο Γρηγορίου και την Μικαέλλα Horiceanou επικράτησαν με 2-0 σετ της Ελληνικής ομάδας που την αποτελούσαν η Ασπασία Σωτηριάδου και ο Θεόδωρος Λιάσκας.
Στο πρώτο σετ, οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι στα Games. Όλα τα Games κρίνονταν στον πόντο και έτσι το σετ οδηγήθηκε στο τελευταίο και καθοριστικό τάι μπρέικ Game, στο οποίο το κυπριακό δίδυμο, πιο ψύχραιμο στο τέλος, επικράτησε με 10-8.
Στο δεύτερο σετ, η αρχή ήταν η ίδια με το πρώτο. Όμως, στα μέσα του σετ, το ελληνικό δίδυμο κατάφερε να κάνει μπρέικ και να προηγηθεί με 4-2. Στο σημείο εκείνο, μίλησε η αποφασιστικότητα της Μικαέλλας και του Ερρίκου που με τέσσερα συνεχόμενα κερδισμένα Games, πήραν το σετ με 6-4 και τον αγώνα με 2-0 σετ.
Στην φάση των «8», η κυπριακή ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 17:00 σήμερα το ζευγάρι από τη Γαλλία αποτελούμενο από τους Lola Barray και Theo Irigaray, οι οποίοι είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού.

Το άλλο κυπριακό ζευγάρι, Τσιακκιστού και Κασινόπουλος, είχαν πολύ πιο εύκολο έργο απέναντι από το ελληνικό δίδυμο της Βασιλικής Σάκκα και του Αναστάσιου Λεμονίδη.
Μαριάννα Τσακκιστού και Ραφαήλ Κασινόπουλος κέρδισαν τον αγώνα με 2-0 σετ, χωρίς να χάσουν ούτε ένα Game (6-0, 6-0).
Το απόγευμα στις 17:00 Τσακκιστού και Κασινόπουλος θα τεθούν αντιμέτωποι με τους Ισπανούς Eva Fernandes Palos και Antonio Miguel Ramos Viera.

Η ΚΟΕ ευχαριστεί τους συνεργάτες και τους χορηγούς της, τον Πλατινένιο Χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς την Τράπεζα Κύπρου και την Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς την Medochemie, την Allianz και τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών την Deloitte, τον Χορηγό Επικοινωνίας την Cablenet, την ΤΟΥΟΤΑ Κύπρου, τον Όμιλο Βιοϊατρική και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.

 

 

Search