Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

17th EYOF "Maribor 2023" : Η Νίνα Ανδρονίκου (Τένις) δείχνει τον δρόμο!

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΜΑΡΙΜΠΟΡ ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ – ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ-ΚΟΕ: Δημήτρης Γαβριήλ

Μπόλικη δράση είχαμε την πρώτη μέρα στο 17ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων που γίνεται στο Μάριμπορ της Σλοβενίας. Στην πρώτη ημέρα δράσης, απ’ όλη την κυπριακή αποστολή, ξεχώρισε η νίκη στην αντισφαίριση, με την Νίνα Ανδρονίκου (νούμερο 11 στη διοργάνωση) να δείχνει τον δρόμο της επιτυχίας. Η νεαρή αθλήτρια κέρδισε τη Λιν Ταχ (Γαλλία) 2-0 και συνεχίζει στη φάση των «32». Σήμερα η συνέχεια κόντρα στην Μπέτι Μπουτίνα Τζάμπεκ (Σλοβενία). Η αποστολή μας, συνεχίζει με αγωνιστικές υποχρεώσεις και σε άλλα αθλήματα, καθώς το σημερινό μενού περιλαμβάνει ποδηλασία, γυμναστική, στίβο και αντισφαίριση.

Αντισφαίριση
Με πολύ καλό ρυθμό άρχισε η πρώτη μέρα για την Νίνα Ανδρονίκου στην αντισφαίριση των κοριτσιών. Η νεαρή αθλήτρια του κόουτς Πολύβιου Ιωαννίδη, κέρδισε την Λιν Ταχ από την Γαλλία με 2-0 (6-3, 6-3) και συνεχίζει στη διοργάνωση. Σήμερα θα αντιμετωπίσει γύρω στις 12:45 την Μπέτι Μπουτίνα Τζάμπεκ από τη Σλοβενία για τους «32» της διοργάνωσης.
Παρά την προσπάθεια της, η Εύα Πάνοβα ηττήθηκε από την Νεχίρ Ντόκαν (Τουρκία) με 2-0 (6-3, 6-1). Δύο ήττες είχαμε και στην αντισφαίριση ανδρών στο ατομικό. Ο Αχιλλέας Μακρής πάλεψε αρκετά και παρά τον τραυματισμό του, έσφιξε τα δόντια, ωστόσο έχασε από τον Ούγγρο Τζάνο Τοχ με 2-0 (6-4, 6-2). Για κάποιο διάστημα έπαιξε σπουδαίο τένις και με ιδιαίτερη προσοχή, υπομονή, επιμονή και μπόλικη προπόνηση έδειξε ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να διακριθεί σε επόμενες διοργανώσεις. Στο τελευταίο ατομικό ματς της ημέρας για την χώρα μας, ηττήθηκε και ο Αλέκος Τιμήνης από τον Τσέχο, Φίλιπ Κοσάρκο με 0-2 (3-6, 0-6). Ο νεαρός αθλητής μας πάλεψε στο πρώτο σετ, αλλά έμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο. Στο ομαδικό, τα κορίτσια μας, Νίνα Ανδρονίκου και Εύα Πάνοβα λύγισαν στις λεπτομέρειες από τις Ιλόνα Χαβίτσο και Μίλα Κοταμάκια (Φινλανδία), καθώς ηττήθηκαν με 2-0 (7-5, 7-5). Σήμερα στη μάχη του ομαδικού ανδρών μπαίνουν και οι Αχιλλέας Μακρής και Αλέκος Ταμανίδης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν γύρω στις 14:00 του Ταμερλάν Καρίμοβ και Ναζίμ Μαλίκοβ.

Κολύμβηση
Η Κυπριάνα Χριστοδούλου ήταν η πρώτη αθλήτρια που εκπροσώπησε την κυπριακή αποστολή στη φετινή διοργάνωση. Ήταν η πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή και γνωρίζει πως οι εμπειρίες που μαζεύει θα τη βοηθήσουν να εμφανιστεί καλύτερη στη συνέχεια. Στα 100μ ελεύθερο με χρόνο 1:03.00 εξήλθε 44η. Η Χριστοδούλου έχει ευκαιρία να αγωνιστεί και στα 200μ ελεύθερο (26/07, 10:30) και στα 100μ ύπτιο (27/07, 10:30). Ο Αλέξης Ιακωβίδης αγωνίστηκε χθες στα 100μ ύπτιο και κατάφερε με χρόνο 58.76 να βρεθεί στον ημιτελικό που έγινε το απόγευμα (ατομικό 58:10). Ο αθλητής του Γιώργου Μυλωνά το απόγευμα δεν τα κατάφερε. Εμφανίστηκε μακριά από τον καλό του εαυτό, και με χρόνο 59:98 αποκλείστηκε από τον τελικό ως 16ος. Πάντως, με τον πρωινό χρόνο έδειξε πως έχει μεγάλες δυνατότητες.

Στίβος
Πρώτη μέρα δράσης είχαμε χθες και στον κυπριακό στίβο. Ο Λούκας Χαραλάμπους στα 1500μ με χρόνο 4:13,40 εξήλθε 10ος στη σειρά του και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Η Ισαμπέλλα – Σοφία Μοσέτι με χρόνο 12:48 εξήλθε 7η στη σειρά της στα 100μ και δεν προκρίθηκε στον τελικό. Και για τους δύο ήταν οι πρώτη τους συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και οι εμπειρίες που μάζεψαν μπορούν να τους βοηθήσουν πολύ στο μέλλον. Το ίδιο ισχύει και για τον S Baba Swaray, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός, έκανε ατομικό ρεκόρ στο 1:56:32, αλλά ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να του δώσει πρόκριση. Τερμάτισε ως 10ος από τους 23 αθλητές, αλλά η παρουσία του γέμισε με χαμόγελα την κυπριακή αποστολή και τους προπονητής που τον συνοδεύουν την Έλλη Ευαγγελίδου και τον Ρένο Κολοκοτρώνη. O Ιωσήφ Σάββα στη σφαιροβολία έσπασε το δικό του ατομικό ρεκόρ με 16.77 ωστόσο δεν κατάφερε να προκριθεί. Τέλος, στον Βαγγέλη Πογιατζή στοίχισε η κακή εκκίνηση, καθώς με τον χρόνο 49:00, έμεινε εκτός τελικού στα 400μ, αφού εξήλθε ως 5ος στη σειρά του.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ευχαριστεί τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου και τους Χρυσούς Χορηγούς, Logicom και Τράπεζα Κύπρου, όπως και το Ίδρυμα Λεβέντη ως περήφανο συνεργάτη της ΚΟΕ για την συμβολή τους στην επιτυχία της αποστολής.
Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: https://eyof-maribor.com/en/home/.

 

 

 

Search