Η ΚΟΕ στηρίζει και συμμετέχει στην εκστρατεία «Movember Cyprus»

Εκτύπωση

H Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, στηρίζει και συμμετέχει στην εκστρατεία «Movember Cyprus», μέσω της οποίας εδώ και εννέα χρόνια ο μήνας Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στον αγώνα κατά του ανδρικού καρκίνου και υπέρ της ψυχικής υγείας των ανδρών.

Κύριο μέσο προβολής και προώθησης της εκστρατείας, τα μουστάκια που αφήνουν οι άνδρες τον μήνα Νοέμβριο, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλο και περισσοτέρων ανδρών για να προσέξουν την προσωπική τους υγεία. Στην φετινή εκστρατεία συμμετέχουν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου και τα Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ.

Η φιλανθρωπική αυτή εκστρατεία έχει σκοπό την ευαισθητοποίση του κοινού και τη συλλογή χρημάτων, για τη στήριξη φορέων που βοηθούν την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, των όρχεων και της ψυχικής υγείας των ανδρών.

Με αφορμή το μουστάκι, για 30 μέρες το «Movember» προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει το κοινό για την ανάγκη της έγκαιρης διάγνωσης, βοηθώντας τους άνδρες να ζήσουν με και πέρα από τον καρκίνο, παραμένοντας ψυχικά υγιείς. Η ανδρική υγεία αφορά όλους μας. Τον σύζυγο, τον πατέρα, τον παππού, τον αδερφό, τον σύντροφο, τον φίλο μας. Όχι μόνο τον Νοέμβριο. 365 μέρες τον χρόνο. Για να αλλάξουμε όλοι μαζί το πρόσωπο της ανδρικής υγείας.