Πρόγραμμα Υποτροφιών της World Academy of Sports

Εκτύπωση

H Διεθνής Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων (CGF), μέσω της World Academy of Sports προσφέρει δύο (2) υποτροφίες για διαδικτυακά μαθήματα, σε δύο αθλητές από κάθε χώρα που συμμετέχει στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες.

Τα διαδικτυακά μαθήματα θα έχουν σκοπό οι αθλητές να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αναφορικά με τον αθλητισμό και το πως να εξελιχθούν σε πετυχημένους αθλητές. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί το αντίστοιχο δίπλωμα παρακολούθησης των μαθημάτων.

Βασικοί στόχοι των μαθημάτων τα οποία θα διαρκέσουν 4 ½ ώρες είναι:
1. Σχέσεις υποστήριξης και ομάδας
2. Αξίες και ακεραιότητα στον αθλητισμό
3. Υγεία και ευεξία
4. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσα ενημέρωσης
5. Το ταξίδι ως αθλητής

Τα βασικά κριτήρια για την αποδοχή αίτησης συμμετοχής είναι :
• Οι υποψήφιοι αθλητές να είναι μεταξύ των ηλικιών 15-18 χρόνων.
• Οι υποψήφιοι να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο
• Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να επιλεγεί ένας αθλητής και μια αθλήτρια.

Η ΚΟΕ έχει απευθυνθεί στις Ομοσπονδίες, τα αγωνίσματα των οποίων βρίσκονται στο πρόγραμμα των Κοινοπολιτειακών Αγώνων για την υποβολή αιτήσεων. Στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες ενδέχεται να συμμετάσχουν οι ακόλουθες αθλητικές Ομοσπονδίες : Στίβος, Ποδηλασία, Ενόργανη/Ρυθμική Γυμναστική, Μπάτμιντον, Τζούντο, Πάλη, Άρση Βαρών, Κολύμβηση, Πυγμαχία, Τρίαθλο, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Καλαθόσφαιρα (με 3Χ3), Πετόσφαιρα (με Beach Volleyball) και η ΚΕΠΕ. Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 22α Νοεμβρίου 2021.

Τα απαραίτητα στοιχεία του αθλητή/τριας που θα πρέπει να κατατεθούν με την υποβολή αίτισης είναι : 1. Ονοματεπώνυμο αθλητή/τριας, 2. Ημερομηνία Γέννησης, 3. Άθλημα, 4. Ηλεκτρονική Διεύθυνση, 5. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

Την τελική επιλογή για τη συμμετοχή στο πιο πάνω εκπαιδευτικό σεμινάριο θα έχει το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
5 Νοεμβρίου 2021