Η Queen’s Baton Relay στη Λάρνακα (10 Οκτ.)

Εκτύπωση

Η παραλία των Φοινικούδων, η εκκλησία του Αγίου Λαζάρου και η Λέσχη Λάρνακας οι προορισμοί της QBR το πρωί της Κυριακής. Παρόντες κορυφαίοι πρωταθλητές, οι Χορηγοί της ΚΟΕ και οι αρχές του Δήμου

Η QBR ταξίδεψε στη Λάρνακα, όπου τη συνόδευσε ο κ. Γιώτης Ιωαννίδης (Αντιπρόεδρος ΚΟΕ και Αντιπρόεδρος ΚΕΚΑ). Με αφετηρία το Δημαρχείο της πόλης πέρασε στη γνωστή παραλία -σήμα κατατεθέν της πόλης- των Φοινικούδων. Εκεί βρέθηκαν μεταξύ άλλων η πρώην αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής Χρυσταλλένη Τρικωμίτη που το 2010 στο Νέο Δελχί σημείωσε τη μοναδική μέχρι σήμερα επιτυχία της κατάκτησης έξι μεταλλίων σε μία μόνο διοργάνωση, και η πρώην σκοπεύτρια Φανή Θεοφάνους μαζί με την κόρη της και νυν αθλήτρια της Σκοποβολής Παναγιώτα Χαραλάμπους. Τη σκυτάλη συνόδευαν επίσης ο κ. Ανδρέας Χριστοφόρου (Πρόεδρος Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λάρνακας) και η κα Γιάννα Νικολάου (Λειτουργός Δήμου Λάρνακας).

Η σκυτάλη «περπάτησε» από τις Φοινικούδες μέχρι την κοντινή εκκλησία του Αγίου Λαζάρου όπου την υποδέχτηκε η πρωταθλήτρια του Μήκους Νεκταρία Παναγή που έχει δύο συμμετοχές στους ισάρριθμους τελευταίους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες και προετοιμάζεται για την τρίτη στο Μπέρμογχαμ, αλλά και ο κ. Κωστάκης Κουκκουλής (Αντιπρόεδρος ΚΟΑ).

Η περιοδεία στη Λάρνακα ολοκληρώθηκε στη Λέσχη Λάρνακας. Εκεί βρέθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιονοδρόμων Ντίνος Λευκαρίτης, και διοργανώθηκε από τον Δήμο μικρή εκδήλωση για την παρουσία της QBR στην πόλη του Ζήνωνα.
Σε κάθε σταθμό της QBR πραγματοποιείτο επίσης η παρουσίαση της «σκυτάλης» του σκεπτικού σχεδιασμού, των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν και των τεχνολογικών δυνατοτήτων της, από τον Stu Davies (Senior Operations Manager for Queen’s Baton Relay). Συνοδεύεται στην Κύπρο από τετραμελή αποστολή εκ μέρους των διοργανωτών των αγώνων.

Η Κυπριακή Επιτροπή Κοινοπολιτεικών Αγώνων, ευχαριστεί όσους συνέβαλαν και συμμετείχαν στις επιτυχημένες εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, μέσω των οποίων με φωτογραφίσεις και συνεντεύξεις που δόθηκαν προς τους διοργανωτές, προβάλλεται η ιστορία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και η κουλτούρα της Κύπρου σε όλο τον κόσμο.

H QBR μέσα στην οποία βρίσκεται το μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄με το οποίο προαναγγέλονται οι 22οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες που θα γίνουν στο Μπέρμιγχαμ το καλοκαίρι του 2022, έχει ως πρώτο προορισμό από 72 συνολικά κράτη και περιοχές του κόσμου την Κύπρο.