Η Queen’s Baton Relay στη Λευκωσία (10 Οκτ.)

Εκτύπωση

Η Πλατεία Ελευθερίας, η εντός των τειχών Λευκωσία, το νέο Δημαρχείο της πρωτεύουσας . Παρόντες κορυφαίοι πρωταθλητές, οι Χορηγοί της ΚΟΕ και οι εκπρόσωποι των Δήμων.

Από την πλατεία Ελευθερίας στην καρδιά της πρωτεύουσας της Κύπρου, ξεκίνησε την περιοδεία της η Queen’s Baton Relay (QBR), το πρωί της Κυριακής 10 Οκτωβρίου. Εκεί βρέθηκαν δύο αθλητές που σημάδεψαν με την παρουσία τους τις κυπριακές συμμετοχές στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες. Ο Μάριος Χατζηανδρέου νικητής στο Όκλαντ το 1990 στο τριπλούν, και η Διαμάντω Ευριπίδου, πρόσωπο των αγώνων της τελεταίας διοργάνωσης στο Gold Coast με τη σαρωτική της εμφάνιση στη Ρυθμική Γυμναστική. Τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) και Πρόεδρος της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων (ΚΕΚΑ), Γιώργος Χρυσοστόμου με τον Γενικό Γραμματέα (ΚΟΕ και ΚΕΚΑ) Ανδρέα Γεωργίου. Μαζί τους στην Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ Μιχάλης Μιχαήλ.

Η QBR «ταξίδεψε» στη συνέχεια στους δρόμους της παλιάς Λευκωσία με το ποδήλατο της Άντρης Χριστοφόρου που καταγράφει την τελευταία δεκαετία, τέσσερις συνεχόμενες συμμετοχές στις τελευταίες δύο διοργανώσεις Ολυμπιακών και Κοινοπολιτειακών Αγώνων και ετοιμάζεται για τη νέα της συμμετοχή στο Μπέρμιγχαμ. Μαζί με τους κ.κ. Χρυσοστόμου και Γεωργίου, συναντήθηκαν στην οδό Ερμού, με τους εκπροσώπους των χορηγών της ΚΟΕ, κ. Χριστόφορο Στυλιανίδη (Deputy Head of Business RCB Bank) και τον κ. Ντικράν Ουζουνιάν (CEO TOYOTA) η εταιρεία του οποίου παραχώρησε ένα αυτοκίνητο για τις ανάγκες τις περιοδείας της QBR σε όλη την Κύπρο. Στην όδο Ερμού ήταν παρόντες και εκπρόσωποι του British Counsil.

Η περιοδεία της QBR στη Λευκωσία ολοκληρώθηκε στο νεό Δημαρχείο της πρωτεύουσας. Εκεί ήταν παρόντες ο κ. Κίκης Λαζαρίδης (Επίτιμος Πρόεδρος της ΚΟΕ), ο κ. Μιχάλης Ιωαννίδης (Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA), ο κ. Βαλέριος Δανιηλίδης (Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Λευκωσίας), ο κ. Νίκος Νεοφύτου (Λειτουργός Δήμου Λευκωσίας) και ο πρώην αθλητής της Σκοποβολής Κώστας Στρατής.

Η Κυπριακή Επιτροπή Κοινοπολιτεικών Αγώνων, ευχαριστεί όσους συνέβαλαν και συμμετείχαν στις επιτυχημένες εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, μέσω των οποίων με φωτογραφίσεις και συνεντεύξεις που δόθηκαν προς τους διοργανωτές, προβάλλεται η ιστορία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και η κουλτούρα της Κύπρου σε όλο τον κόσμο.